۲۴ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۰۷

تا پایان سال آینده؛

۷۰ درصد کاتالیست های پرمصرف پتروشیمی بومی‌سازی می‌شود

۷۰ درصد کاتالیست های پرمصرف پتروشیمی بومی‌سازی می‌شود

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از داخلی‌سازی ۷۰ درصد کاتالیست‌های مصرفی صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، علی پژوهان در نشست با اصحاب رسانه به اهم فعالیت‌های شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: این شرکت امسال موفق به اجرای پنج پروژه تهیه لایسنس و اسناد مهندسی فرآیندی شد که رکوردی بی‌نظیر برای این شرکت به شمار می‌آید.

وی افزود: علاوه براینکه امسال پنج لایسنس واحد تولیدی به همراه اسناد مهندسی از سوی این شرکت ارائه شد، قراردادی جدید هم در حال نهایی شدن است که تا یک ماه و نیم آینده امضا می‌شود به‌طوری که می‌توان به انجام ۶ پروژه فرآیندی ازسوی این شرکت تا پایان امسال اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در تشریح این قراردادها به امضای قراردادی با یک پتروشیمی داخلی به‌منظور ارائه لایسنس، اسناد مهندسی فرآیندی و مهندسی پایه واحد پلی‌اتیلن ۳۱۰ هزار تنی اشاره کرد و گفت: این پروژه اکنون ۵۰ درصد پیشرفت دارد و نخستین واحد پلی‌اتیلن سنگین پتروشیمیایی است که ازسوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه پروژه GTPP اسلام‌آباد غرب شامل سه واحد؛ تولید متانول با ظرفیت حدود سالانه ۶۶۰ هزار تن، یک واحد تبدیل متانول به پروپیلن و یک واحد تولید پلی‌پروپیلن از پروپیلن است، ادامه داد: این پروژه نیز براساس لایسنس و اسناد مهندسی فرآیندی و پایه این شرکت احداث می‌شود.

تأمین بخش اعظم تجهیزات از داخل

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با بیان اینکه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بخش اعظم تجهیزات را از داخل تأمین می‌کند، اظهار کرد: مهم‌ترین مزیت استفاده از لایسنس داخلی افزون بر هزینه، به‌کارگیری ظرفیت صنایع داخلی و کاهش ارزبری‌ها به‌ویژه در خرید بعضی از تجهیزات مورد نیاز است.

پژوهان با اشاره به اینکه تا سال‌های پیش بسیاری از مذاکرات این شرکت در چارچوب تفاهم‌نامه بود، اما امسال خوشبختانه همه این موارد قرارداد هستند و وارد فاز اجرایی شده است، گفت: با وارد مدار تولید شدن این واحدها افزون بر اینکه این واحدها مرجع این شرکت می‌شوند، اطمینان و اعتماد به لایسنس داخلی نیز افزایش می‌یابد.

وی به ۴۰ دسته کاتالیست مصرفی صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: تا ابتدای سال ۹۹ حدود ۳۰ درصد کاتالیست مصرفی این صنعت داخلی‌سازی شده بود، اما انتظار این است که تا پایان سال آینده، ۷۰ درصد کاتالیست‌های مصرفی صنعت پتروشیمی داخلی‌سازی شود؛ کمتر از ۳۰ درصد باقیمانده نیز در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد که مقدار مصرف آنها پایین است و انحصاری هم نیستند و صرفه اقتصادی چندانی ندارند.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ادامه داد: این بومی‌سازی به آن معناست که کاتالیست افزون بر تولید در یک واحد هم استفاده شود.

صرفه‌جویی ارزی ۱۸۰ میلیون دلاری

وی ارزش کل کاتالیست‌های مصرفی صنعت پتروشیمی را حدود ۲۷۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: داخلی‌سازی ۷۰ درصد کاتالیست‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰، سالانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی را به همراه دارد.

کد خبر 5095457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha