به گزارش خبرنگار مهر، علی زینی وند ظهر چهارشنبه در نشست با اعضای شورای اسلامی استان کرمان با اشاره به اهمیت ظرفیتهای قانونی استان کرمان از جمله بخش معادن و بازگشت بخشی از مازاد درآمد مالیاتی، افزود: براساس تفاهم منعقد شده، ۲۵ درصد مازاد درآمد مالیاتی باید به کرمان برگردد اما از طرف دیگر در سقف بودجه کشور در سال آینده این مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان دیده شده است که در تلاش هستیم این سهم را برای استان کرمان به تناسب سهم استانها افزایش دهیم.
وی با بیان این مطلب که براساس قانون، ۱۵ درصد از سهم حقوق دولتی معادن باید به زیرساختهای منطقه معدنی برگردد که در این زمینه در چند سال گذشته اعتباری نداشتیم، بیان داشت: بر این اساس این سهم در اختیار ایمیدرو قرار میگیرد و با توجه به تفاهمنامه انجام شده، یکسری زیرساختها را ایجاد میکنند در نتیجه ما درحال تلاش هستیم که این سهم در اختیار شورای برنامه ریزی قرار بگیرد تا سهم عادلانه ای توزیع شود.
استاندار کرمان با اشاره به سهم یک درصد از مجموع فروش معادن، عنوان کرد: به تشخیص شورای معادن میتوان سهمی را برای توسعه زیرساختها درنظر گرفت که در این زمینه نیز درحال پیگیری هستیم.
هیچ اعتباری از محل سهم معادن به کرمان برگشت داده نشده است
وی با بیان این مطلب که متأسفانه از محل سهم معادن، هیچ اعتباری به استان برگشت داده نشده است و در این زمینه نیازمند اصلاح قوانین هستیم که به کمک نمایندگان در حال پیگیری هستیم، اضافه کرد: با توجه به اهمیت و جایگاه شوراها در جمهوری اسلامی ایران، مسئولان باید این ظرفیت را شناخته و قدر آن را بیشتر بدانند.
زینی وند با اشاره به اینکه شورای یک حلقه مطمئن میان مردم و مسئولان هستند که به دنبال مطالبه گری درخواستهای مردم هستند، اظهار داشت: با توجه به بالغ شدن شورا و وجود افراد تحصیل کرده، لازم است برای مؤثرتر شده این شوراها آسیب شناسی های لازم انجام شود.
وی با بیان این مطلب که به هر میزان نگاه اعضای شوراها، یک نگاه فنی و تخصصی باشد قطعاً خروجی کار آنها اثربخش تر خواهد بود لذا در این زمینه باید به شیوه طرح مطالبات و اولویت بندی مباحث توجه داشته باشند، اظهار کرد: استان کرمان دارای ظرفیتهای فراوان، افراد نخبه و تأثیرگذار و نعمتهای خدادای است که باید با تمرکز روی این ظرفیتها، آنها را به فعلیت رساند.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه در نگاه خارج از استان، کرمان یک استان توسعه یافته است اما به این واقعیت باید توجه کرد که این توسعه در ابعاد منطقهای و بخشی نامتوازن است، ابراز داشت: تمرکز استان بیشتر بر حوزه صنعت و معدن است که این تمرکز خوب است و کارهای بزرگی شده است اما تمرکز بیش از حد موجب کم توجهی به سایر حوزههای اشتغالزا، کم سرمایه بر و تنظیم توسعه متوازن دور کرده است.
وی با بیان این مطلب که استان اول در بخش کشاورزی هستیم اما تمرکز ما در بخش کشاورزی بالا نیست و لذا تولیدات ثروت و محصولات ما گسترده و متنوع نیست، بیان داشت: تناسب میان سطح زیرکشت، آب مصرفی و زحمت کشاورزان با درآمدهای آنان ضرورت دارد از طرف دیگر این عدم تناسب موجب خالی شدن روستاها از سکنه میشود چراکه درآمدزایی لازم وجود ندارد.
کرمان سهم پایینی در اشتغال حوزه خدمات دارد
زینی وند با اشاره به اینکه استان کرمان سهم پایینی در اشتغال حوزه خدمات دارد درحالی که این حوزه دارای درآمد بالا و اشتغالزایی خوبی دارد، تصریح کرد: حوزه گردشگری استان کرمان به شدت مورد غفلت قرار گرفته است درصورتی که ظرفیتهای زیادی در ایجاد اشتغالزایی و درآمد پایدار دارد.
وی با بیان این مطلب که در صورت استفاده از ظرفیتهای استان شاهد افزایش بیکاری، حاشیه نشینی شهرها و پایین آمدن درآمد ثروت اخواهیم بود، اظهار داشت: یکی از دلایل افزایش حاشیه نشینی در شهرها، تعطیل شدن مشاغل کوچک روستایی است و افراد نیز از مبدل به مصرف کننده تبدیل شدهاند.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه معضل اول ما در استان کرمان بحث اشتغال و اقتصاد است که این امر نیز نیازمند کسب دانش است و در این زمینه شوراها باید از دولت تقاضای تسهیل گیری جهت فعال سازی ظرفیتهای مردمی را داشته باشند، ادامه داد: بنده شناخت خوبی از جنوب استان دارم و از قبل با آن آشنایی دارم از طرف دیگر از نمایندگان مردم و شوراهای اسلامی تقاضا دارم که همه ما مبنای کار خود را کار کارشناسی قرار دهیم و به مسائلی که وجود ندارند، نپردازیم.
وی بیان داشت: در مورد استانداری که تازه آمده تحلیل و تفسیر میکنند اما توضیحات آن را مطالعه نمیکنند، روحیه عشایر مسلکی مردم جنوب را می دانم اما این رفتار درست نیست.
طرحهای کارشناسی و قانونی باید حمایت شوند
زینی وند عنوان کرد: نظر بنده به عنوان استاندار این است که باید طرحهایی که کارشناسی و قانونی هستند، مورد حمایت قرار بگیرند، دغدغه جدی مردم جنوب را هم از انتقال آب به وزیر نیرو منتقل کردم و بنده به عنوان استاندار آن را مورد توجه قرار خواهم داد از طرف دیگر طرحهای عمرانی و به ویژه در حوزه آب را باید برای مردم تبیین کرد و از مشکلات و رنجهای که ممکن است برایشان ایجاد شود، نجات پیدا کنند.
وی با بیان این مطلب که قرار نیست یک مکانی را آباد و مکان دیگری را تخریب کنیم و اگر چنین چیزی باشد قطعاً آن طرح را اصلاح میکنم، تصریح کرد: ما به دنبال نظر کارشناسی دقیق هستیم از طرف دیگر ما به دنبال ایجاد آرامش در استان جهت کار کردن هستیم و نماینده منافع مردم و جمهوری اسلامی هستیم.
وی ادامه داد: مدیری که به بهانه پایان دولت بی انگیزه باشد باید میز خود را ترک کند و قطعاً تا روز آخر کار خود را به درستی پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما