۲۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۲:۵۱

آخرین وضعیت قطار شهری تبریز

زمان انتظار مسافران مطابق استاندارد کشور است

 زمان انتظار مسافران مطابق استاندارد کشور است

تبریز- چهار ایستگاه قطار شهری تبریز افتتاح شد و این در حالی است که پیشرفت کار و بهبود کیفیت ارائه خدمات و بهره برداری مترو تبریز طی حدود یک سال اخیر سرعت قابل ملاحظه‌ای داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، کاهش "هِدوِی" (فاصله زمانی رسیدن قطار به ایستگاه) از ۴۰ به ۱۳ دقیقه در فاز ۳ و از ۱۷ به ۱۳ دقیقه در فازهای ۱ و ۲ که موجب اتصال و رینک سه فاز خط ۱ شده است، پوشش مسائل ایمنی به رغم نبودِ سیگنال لازم، انعقاد تفاهمنامه با اورژآنس و آتش نشانی جهت تأمین ایمنی و تلاش مستمر برای استقرار پلیس مترو، انعقاد تفاهمنامه با اپراتورهای همراه اول و ایرانسل جهت خط دهی آنتن تلفن همراه در مترو، تلاش برای ایجاد و فراهم کردن سیستم حمل و نقل ترکیبی، ارتقای سطح راهبران قطارها و هماهنگی و همکاری نزدیک با استانداری، شهرداری، شورای شهر و سازمان قطار شهری از جمله اقدامات مهمی است که در حدود یک سال اخیر از سوی شرکت بهره برداری قطار شهری تبریز رخ داده و موجب شده تا تحولی چشمگیر در این مد حمل و نقل عمومی شهر تبریز ایجاد شده است.

قطار شهری تبریز متشکل از پنج خط است که خط ۱ آن به بهره برداری رسیده و شامل ۱۸ ایستگاه است. از میان این ۱۸ ایستگاه، ۱۵ ایستگاه به بهره برداری رسیده و سه ایستگاه دیگر نیز اواسط سال آینده به بهره برداری کامل خواهد رسید. خط ۱ به طول ۱۷.۲ کیلومتر است و از ایستگاه ائل گلی تا ایستگاه نور در شهرک نور امتداد دارد. بهره برداری از خط ۱ از سال ۹۵ آغاز شده و اکنون با گذشت چهار سال، این فاز در حال تکمیل است.

از ۴۰ به ۱۳، کاهش ۲۷ دقیقه‌ای زمان انتظار مسافر

یکی از موضوعات مهم در سیستم حمل و نقل عمومی، زمان انتظار مسافر برای سوار شدن به وسیله نقلیه یا همان هِدوِی است. در این خصوص بهرام فرهخت مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری با اشاره به اینکه این زمان انتظار نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است، می‌گوید: پیش از این، هِدوِی یا همان زمان رسیدن قطار به ایستگاه، در فازهای ۱ و ۲ به مدت ۱۷ دقیقه بود که ما این زمان را به ۱۳ دقیقه کاهش دادیم. این زمان همچنین در فاز ۳، به مدت ۴۰ دقیقه بود که این مدت زمان طولانی را نیز به ۱۳ دقیقه کاهش دادیم تا با راه اندازی فاز سوم، هِدوِی هر سه فاز برابر باشد.

او با گفتن این جمله که "کاهش زمان انتظار مسافر برای سوار شدن به قطار، کار بزرگی بوده"، اضافه می‌کند: مدت زمان انتظار مسافر برای سوار شدن به قطار، به تعداد قطارها و سرعت حرکت آنها بستگی دارد. ما هم اکنون شش رام قطار فعال در سه فاز خط ۱ داریم و حداکثر سرعت این قطارها، ۴۵ کیلومتر بر ساعت است. با افزایش تعداد قطارها، دوبانده کردن فاز ۳ و همچنین افزایش سرعت قطارها، اکنون زمان انتظار مسافر تقریباً نزدیک به استاندارد کشور است و این واقعاً کار بزرگی بود که شرکت بهره برداری قطار شهری موفق به تحقق آن شد.

کرونا برود، ۵۰ هزار نفر می‌آید

مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری تبریز در خصوص میزان جابجایی مسافر در طول روز می‌گوید: قبل از شیوع کرونا، روزانه بطور متوسط ۲۵ هزار نفر توسط مترو جابجا می‌شدند اما پس از شیوع کرونا، این آمار تا سه هزار نفر کاهش پیدا کرد. البته پس از مدتی، آمار جابجایی مسافران توسط مترو تبریز به حدود ۱۳ هزار نفر رسید و اکنون این آمار تقریباً چهار تا پنج هزار نفر در روز است.

فرهخت با بیان اینکه شرکت بهره برداری قطار شهری تلاش می‌کند تا این آمار پس از کرونا افزایش پیدا کند، ادامه می‌دهد: فاز سه خط ۱ از روز شنبه ۲۹ آذر بطور کامل شروع به فعالیت می‌کند و با این شرایط هدفگذاری ما برای آمار جابجایی مسافر در طول روز پس از رفع بیماری کرونا، ۵۰ هزار نفر است. با بهره برداری کامل از ایستگاه‌های باقی مانده از خط ۱، ما تلاش می‌کنیم که هِدوِی ۱۳ دقیقه‌ای را حفظ کنیم و آمار پذیرش و جابجایی مسافر را افزایش دهیم.

استقرار اورژانس و آتش نشانی برای تأمین ایمنی مترو

تأمین ایمنی قطارها، کارکنان و مسافران یکی از ضرورت‌های قطار شهری است. جایی که احتمال وقوع بعضی حوادث وجود دارد و لازم است تا شرایط برای مقابله با این حوادث و اقدام بموقع، فراهم شود. مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری تبریز در این ارتباط می‌گوید: ما در بحث ایمنی قطار، ایستگاه‌ها، کارکنان و مسافران مترو با عقد تفاهمنامه ای با اورژانس و آتش نشانی، سعی کرده‌ایم که امکان پیشگیری و همچنین اقدام بموقع در مواقع بحرانی و حوادث را فراهم کنیم. در این خصوص سه اکیپ اورژانس در ایستگاه‌های ائل گلی، شهریار و لاله مستقر می‌شوند تا در صورت نیاز به مسافران یا کارکنان امدادرسانی کنند.

ما همچنین در حال انعقاد تفاهمنامه با سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز هستیم تا نسبت به استقرار اکیپ‌های آتش نشانی نیز اقدام کنیم.

او با اشاره به درخواست‌های مکرر شهرداری و شرکت بهره برداری قطار شهری برای استقرار پلیس مترو، ادامه می‌دهد: طی جلسات مختلفی که با نیروی انتظامی داشته‌ایم، به لزوم حضور پلیس در مترو تاکید کرده‌ایم اما هنوز این امر محقق نشده و امیدواریم که همزمان با استقرار اورژانس و آتش نشانی، شاهد مستقر شدن پلیس مترو نیز باشیم.

کهن مهم‌ترین و ساعت شلوغ ترین ایستگاه

نبودِ سیستم‌های گرمایش و سرمایش در ایستگاه‌های متروی تبریز، موضوعی است که شاید خیلی‌ها از علت آن باخبر نباشند اما جالب است که در هیچ کجای دنیا، استفاده از گاز در متروها مجاز نیست و هر مسافر باید بداند که سوار شدن به مترو، همانند سوار شدن به اتوبوس است. فرهخت در این خصوص اعتقاد دارد: داخل واگن‌ها سیستم‌های سرمایش و گرمایش مخصوص خود را دارند اما در ایستگاه‌ها چنین سیستم‌هایی مجاز نیست. حتی سکوها نیز از سیستم گرمایشی برخوردار نیستند و این فقط مختص تبریز نیست و شرایط در همه جا اینگونه است.

او به مهم‌ترین ایستگاه‌های فعلی قطار شهری تبریز اشاره می‌کند و می‌گوید: هر ۱۸ ایستگاه خط ۱ قطار شهری تبریز تقریباً به یک شکل ساخته شده و دارای امکانات مشابهی هستند. در بعضی از ایستگاه‌ها فضاهای تجاری ایجاد شده تا شهروندان بتوانند بخشی از خریدهای خود را در این فضاها انجام دهند. هزینه احداث هر ایستگاه بطور متوسط ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان بوده و این هزینه بستگی به فضای آن ایستگاه دارد. ایستگاه میدان کهن به دلیل تلاقی دو خط ۱ و ۲، یکی از مهم‌ترین ایستگاه‌های قطار شهری تبریز است و در حال حاضر، ایستگاه میدان ساعت شلوغ ترین ایستگاه است.

آنتن دهی زیرزمینی تلفن‌های همراه

اما یکی از مشکلاتی که اغلب شهروندان از اوایل راه اندازی قطار شهری تبریز با آن مواجه هستند، نبودِ آنتن برای تلفن‌های همراه است. این مشکلی بود که اخیراً اقدام به حل آن شده و بر اساس آن مسافران قطار شهری تبریز خواهند توانست از امکان تماس با تلفن همراه خود در مترو نیز استفاده کنند. مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری تبریز با نوید اینکه به زودی امکان برقراری تماس با تلفن همراه در مترو تبریز برای همه مسافران میسر می‌شود، می‌گوید: پیش از این، اپراتور همراه اول با نصب سیستم در مترو، این امکان را برای مسافران ایجاد کرده بود و قرار است آنتن دهی این اپراتور تا فاز ۳ خط ۱ نیز ادامه دهد. با اپراتور ایرانسل نیز روز شنبه آینده جلسه‌ای در این خصوص خواهیم داشت تا با نصب سیستم، امکان استفاده از تلفن همراه توسط دارندگان سیمکارت های این اپراتور نیز فراهم شود.

در این میان نقش شهرداری تبریز بخصوص در بخش تأمین اعتبار و تزریق پول به قطار شهری تبریز بسیار اثرگذار بوده و در سایه حمایت‌های اعضای شورا و شخص شهردار تبریز، اکنون پروژه قطار شهری تبریز به مرحله نهایی تکمیل نزدیک می‌شود و با افتتاح سه ایستگاه باقی مانده در اواسط سال آینده، این خط تکمیل خواهد شد.

همزمان با تکمیل خط ۱، کار احداث خط ۲ قطار شهری تبریز که از قراملک تا میدان بسیج امتداد دارد، نیز در حال انجام است و هم اکنون با فعالیت دو دستگاه تی بی ام توسط سازمان قطار شهری تبریز، عملیات حفاری به سرعت پیش می‌رود.

کد خبر 5099372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۹
      0 0
      امروز م رخ 99/9/29 با ۱۸ دقیقه فاصله قطارها میام چرا دروغ مینویسژد