۳ دی ۱۳۹۹، ۱۰:۱۹

جای خالی «قهرمانان ملی» بر صحنه-۱؛

دست هنرمندان در پرداختن به قهرمانان ملی باز نیست/فرار از کلیشه‌ها

دست هنرمندان در پرداختن به قهرمانان ملی باز نیست/فرار از کلیشه‌ها

سیروس همتی معتقد است هرچقدر قهرمانان ملی ما انسانی‌تر و زمینی‎تر به تصویر کشیده شوند به همان اندازه شخصیتشان برای مخاطبان باورپذیرتر و جذاب‌تر خواهد بود.

سیروس همتی نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار مهر و در آستانه سالگرد شهادت سردار حاج‌قاسم سلیمانی درباره جای خالی مفاخر و قهرمانان ملی در عرصه هنرهای نمایشی و چالش‌های پرداختن به چنین مضامینی عنوان کرد: در زمینه پرداختن به زندگی قهرمانان ملی کشور علاقه زیادی از جانب نویسندگان و کارگردانان حوزه تئاتر وجود دارد اما متأسفانه دست هنرمندان ما در پرداختن به چنین سوژه‌هایی باز نیست و آزادی عمل کمتری نسبت به مضامین دیگر دارند. به عنوان نمونه سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی حتماً ویژگی‌های منحصر به فردی داشته‌اند که دست گذاشتن روی آنها قابلیت نمایشی دارد. البته هنرمندان ما متوجه این موضوع هستند که برخی از سوژه‌ها حساسیت برانگیز هستند اما برخورد نامناسب برخی از مسئولان باعث دل‌زده شدن آن‌ها در پرداختن به زندگی قهرمانان ملی ما می‌شود.

وی ادامه داد: حتی کارگردانان ما هم وقتی متن‌هایی که در اختیارشان قرار داده می‌شود بسته و محدود و کلیشه‌ای هستند از روی صحنه بردن آنها فرار می‌کنند. با تعامل و گفتگو می‌توان این مسائل را برطرف کرد و دست به تولید آثاری زد که در شأن جایگاه و مقام قهرمانان ما باشد و کاری کرد که نویسندگان ما با خلاقیت و در اختیار داشتن منابع پژوهشی، اثری تأثیرگذار و مردمی درباره این افراد خلق کنند.

همتی درباره لزوم ایجاد تعامل بین سفارش دهندگان این مضامین با هنرمندان بیان کرد: معتقدم یکی از عواملی که باعث رشد و شکوفایی تئاتر مذهبی و دینی در چندسال اخیر شده است به دلیل آزادی عملی بوده که دبیران جشنواره‌ها به هنرمندان داده‌اند. وقتی دبیر جشنواره به هنرمند آزادی عمل می‌دهد آنها هم به هر حال خط قرمزها را می‌شناسند و می‌دانند که چه مسائلی را باید رعایت کنند. به عنوان نمونه با آزادی که به من داده شد توانستم نمایشنامه «کاش می‌شد سرنوشت از سر نوشت» را که قصه‌ای برگرفته از تعزیه «دختر خُتَن» دارد بنویسم؛ داستانی مذهبی که با توجه به شرایط روز جامعه معاصرسازی شده است. در این اثر دختر ختن در خواب عاشق قهرمان خواب‌هایش می‌شود و قهرمان خواب‌های این دختر وعده ملاقات در واقعیت را در کربلا به او می‌دهد.

این نویسنده در پایان صحبت‌هایش عنوان کرد: هرچقدر آدم‌ها انسانی‌تر و زمینی‌تر به تصویر کشیده شوند به همان اندازه شخصیتشان برای مخاطبان باورپذیرتر و جذاب‌تر خواهد بود از همین رو امیدوارم این فضا برای هنرمندان فراهم شود تا بتوانند قهرمانان ملی ما را در فضایی انسانی و به دور از کلیشه‌ها به تصویر بکشند.

کد خبر 5102333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha