۱۱ دی ۱۳۹۹، ۹:۵۹

یک استاد دانشگاه مطرح کرد:

ضرورت جرم‌زدایی از حجاب در جامعه

ضرورت جرم‌زدایی از حجاب در جامعه

مشهد ـ استاد دانشگاه فردوسی با اشاره به جرم زدایی در مقوله حجاب با تبلیغات رسانه‌ای، گفت: باید شرایط به گونه‌ای باشد که زنان مثل ابتدای انقلاب خود عامل و مروج حجاب باشند.

طاهره رحیم پورازغدی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص بخشنامه‌ای نبودن حجاب در جامعه گفت: برای تبدیل حجاب به یک گفتمان مسلط اول باید وضعیت حجاب را در جامعه امروز بررسی کرد، به عنوان مثال باید سطح ارزشمندی پوشش و حجاب بین مردم سنجیده شود.

سیر کاهشی منحنی ارزشمندی حجاب در بین زنان جامعه

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه منحنی ارزشمندی حجاب در بین زنان جامعه رو به افول بوده و سیر کاهشی دارد، ادامه داد: در واقع، اغلب زنان ایرانی حجابی را قبول دارند که عرف جامعه آن را بپذیرد نه حجابی که مورد امضای شرع باشد. به عبارت دیگر فاصله قابل تأملی بین حجاب عرفی و شرعی وجود دارد همچنین برای زنان معاصر، چالش سختی بین عقیده به مبانی تئوریک پوشش و عمل به آن مبانی وجود دارد.

وی بیان کرد: از این رو بر اساس بررسی‌های انجام شده، از بین زنان محجبه که حدود ۳۰ درصد زنان جامعه را تشکیل می‌دهند، تنها حدود ۱۳ درصد دارای حجاب سنتی هستند و مابقی از مدل‌های مدرن پوشش مانند چادر لبنانی و عربی استفاده می‌کنند. در بین ۷۰ درصد بقیه تعداد محدودی به پوشش زنان اعتقادی ندارند ولی اکثریت بانوان اصل پوشش را درست می‌دانند و در عمل به رعایت حجاب عرفی معتقدند.

دخالت متغیرهایی نظیر سن، سطح تحصیلات و عملکرد متفاوت دولت‌های مختلف بعد از انقلاب در جریان سازی حجاب از جمله موانع گفتمان سازی پوشش شرعی است

این استاد دانشگاه، دخالت متغیرهایی نظیر سن، سطح تحصیلات و عملکرد متفاوت دولت‌های مختلف بعد از انقلاب در جریان سازی حجاب را از جمله موانع گفتمان سازی پوشش شرعی دانست و گفت: این امر باعث تحول در پوشش زنان شده است. از سوی دیگر امروزه در عرف اجتماعی، مسئله زیبا بودن، به روز بودن و شیک بودن در امر پوشش کاملاً تاکید می‌شود در حالی که ارزشهای دینی افراد جامعه را به ساده زیستی، قناعت و ساده پوشی دعوت می‌کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تاکنون متن ۱۶۰ صفحه‌ای قوانین و قواعدی که نهادها و ارگان‌های مختلف مانند مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیئت وزیران و وزارت کشور برای حجاب در نظر گرفتند در ایجاد هژمونی پوشش شرعی نا کارآمد بوده است

رحیم پورازغدی با بیان اینکه باید با تبلیغات رسانه‌ای، جرم زدایی را جایگزین جرم انگاری در جامعه نمود، و شرایط را به گونه‌ای متحول ساخت که زنان خود مثل ابتدای انقلاب عامل و مروج حجاب باشند، ادامه داد: همچنین برای گسترش حجاب باید اقدامات ترویجی، آموزشی و نرم‌افزاری انجام داد. البته باید در نظر داشت که جرم زدایی یک باره هم ممکن است موجب افزایش بی‌حجابی در جامعه شود.

استفاده از ظرفیت گروه‌های مرجع در ترویج حجاب

وی، یکی از راه‌های گسترش و رواج حجاب در جامعه را استفاده از ظرفیت گروه‌های مرجع و شبکه‌های اجتماعی به وسیله تبلیغ دانست و گفت: در ساختن فیلم‌ها در رسانه ملی نباید زنان چادری را کم سواد و بی اراده و مرتجع و سایر زنان را مدرن و روشنفکر معرفی کنیم زیرا با این معرفی، این تصور در دختران جامعه ایجاد می‌شود که زنان چادری نمی‌توانند به موقعیت‌های شایسته اجتماعی دست یابند لذا حجاب را انتخاب نمی‌کنند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه متأسفانه در حال حاضر سلبریتی ها به عنوان گروه‌های مرجع برای جوانان تعریف شده و سایر افراد از آنها الگوبرداری می‌کنند، اظهار کرد: تحقیقات نشان داده بانوانی که بیشتر با رسانه‌های مختلف سر و کار دارند، بیشتر از بقیه درگیر بدحجابی و بی حجابی هستند. تعداد فالوئرهای سلبریتی ها گواه استقبال مردم از این افراد است که این مسئله هم در امر گفتمان سازی پوشش بسیار مهم است.

کد خبر 5104479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha