به گزارش خبرنگار مهر، روابط عمومی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران برای یک خبر پوششی منتشر شده در خبرگزاری مهر جوابیه ارسال کرد.
در متن این جوابیه آمده است: «در پی درج خبری با عنوان ردپای استفاده از سوخت آلوده در آلودگی روزهای اخیر هوای تهران مورخ ۳۰ آذر ۹۹ در خبرگزاری مهر به اطلاع هموطنان عزیز به ویژه ساکنین تهران میرساند روزانه بیش از ۲۴۰ میلیون لیتر انواع فرآوردههای نفتی توزیع در سراسر کشور با استانداردهای دقیق و تحت نظارت سازمانهای ذی صلاح و آزمایشگاههای مرجع در پالایشگاههای داخلی تولید شده توسط شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی توزیع میشود و با اجرای برنامههایی که طی سالهای گذشته برای کاهش آلودگی هوا در شهر تهران صورت گرفته هر سال شاهد ارتقا استاندارد فرآوردههای توزیعی از جمله گازی در کشور هستیم.
سوخت توزیع شده در تهران دارای استانداردهای لازم است
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در راستای کنترل کیفیت آن استانداردهای سختگیرانه ای در این مورد اعمال و کنترل میکند و هم اکنون با تولید گازوئیل یورو ۴ و یورو ۵ در پالایشگاههای کشور توزیع شده در سطح شهر تهران و کلان شهرهای دارای سطح استاندارد یورو ۴ با گوگرد زیر ۵۰ جز درمیلیون است.
همچنین تاکید میشود، سوخت توزیعی در شهر تهران از نوع نفت کوره یا همان مازوت نبوده و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران آمادگی کامل دارد تا با حضور نمایندگان سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط زیست سوخت توزیع در سطح شهر تهران را مطابق با روشهای استاندارد نمونه گیری و مورد آزمایش قرار دهد.
شایان ذکر است به منظور تعیین علت آلودگی هوای شهر تهران لازم از سایر عوامل آلایندگی محیطی از جمله کیفیت احتراق خودروها و موتورسیکلتها وسایل گرمایشی منزل میزان تردد خودروها و غیره نیز مورد توجه قرار گیرد.»
ارسال جوابیه برای یک خبر پوششی!
این جوابیه در حالی از سوی ملی پخش فراوردههای نفتی ایران شتابزده ارسال شده است که خبر منتشر شده، درواقع این خبر پوششی تذکر آرش حسینی میلانی رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در دویست و پنجاه و هفتمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران بوده است که با اشاره به وضعیت شاخص So2 در سه منطقه ۱۸، ۱۹ و ۲۰ تهران، از احتمال استفاده از گازوئیل آلوده یا مازوت، سخن گفته و به متولیان موضوع، اداره صنعت، معدن و تجارت استان تهران و شرکت پخش فرآوردههای نفتی تهران در این باره تذکر داد که مراقبت و پایش لازم را جهت تحول سوخت پاک باشند.
خبرگزاری مهر پس از انتشار سخنان وی در صحن علنی شورای شهر تهران با مسئولان استانی و ستادی سازمان محیط زیست تماس گرفته و با انتشار گزارشی با عنوان «انگشت اتهام آلودگی هوا را به سمت «مازوت» نگیرید» نسبت به هجمه اعضای شورای شهر به استفاده از سوخت مازوت واکنش نشان داد. و به نقل از معاون مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان محیط زیست اظهار داشت: مشکل آلودگی هوای تهران تنها مربوط به مازوت نیست، آلودگی روزهای اخیر مربوط به تجمع آلودگیهای مختلف از جمله منابع خودروی است که از دیزل سوز هستند و منجر به افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا میشوند.
گازوئیل پر گوگرد و یا سوخت مازوت مساله این است
اما با وجود اینکه از سوی مسئولان مربوطه اعلام شد، نیروگاهها در روزهای اخیر از سوخت مازوت استفاده نکردهاند، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران روز گذشته اظهار داشت: با توجه به این شرایط میتوان نتیجه گرفت که منابع ثابت آلاینده ازجمله نیروگاهها، صنایع و… از سوخت غیر استانداردی استفاده میکنند که گوگرد زیادی دارد، مانند گازوئیل پر گوگرد و یا سوخت مازوت.
معاون محیط زیست نیز پیش از این درباره استفاده از سوخت مازوت در تهران توضیح داده و گفته است: ممکن است برخی از صنایع یا واحدهای کوچک در اطراف تهران از مازوت بهصورت محدود استفاده کنند. برای مثال هفته گذشته مشاهده شد که در دماوند یکی از صنایع حدود روزانه دو میلیون لیتر از مازوت استفاده میکرد اما صنایع و نیروگاههای مهمی که تأثیر زیادی بر کیفیت هوای تهران دارند، تاکنون از سوخت مازوت استفاده نکردهاند.
سازمان حفاظت محیط زیست درباره استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شازند به وزیر نفت و هیأت دولت تذکر داد
البته مساله استفاده از سوخت مازوت در دیگر شهرهای کشور و تأثیر آن بر آلودگی هوای کلانشهرها همچنان مطرح است و مسعود تجریشی معاون محیط زیست هم در این باره در جریان یک مصاحبه واکنش نشان داده و گفته است: نیروگاه شازند اراک» با استفاده از سوخت مازوت آلودگی بسیار زیادی تولید میکند بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه به وزیر نفت و هیأت دولت تذکر داده است.
قانون هوای پاک را برای تأمین برق زیر پا گذاشتند
عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست نیز در حاشیه جلسه روز گذشته هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفته است: ما نمیتوانیم به صرف اینکه برق میخواهیم تولید کنیم و گاز نداریم، مازوت دهیم و هوای شهر را به این روز بیندازیم.
وی در رابطه با اینکه آیا از سوی استاندار تهران در این زمینه درخواستی شده است، اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه شنبه تصمیماتی اتخاذ کرد و دادستان تهران صراحتاً اعلام کرد هیچکس حق ندارد قانون را زیر پا بگذارد. در تهران قانون هوای پاک در حال زیر پا گذاشته شدن است و مسئول رسیدگی به آن دادستانی کل است. کلانتری چندی پیش نیز درباره استفاده از سوخت مازوت در نیروگاهها و افزایش شدت آلودگی هوا هشدار داده بود.
هرچند استفاده از سوخت مازوت در نیروگاههای اطراف تهران رد شده است اما استفاده از این نوع سوخت در واحدهای صنعتی کوچک نیز تأثیر به سزایی در افزایش آلودگی هوای تهران داشته است و همچنان مساله استفاده از این نوع سوخت در دیگر نقاط کشور با پاسخ روشنی از سوی مسئولان مربوطه مواجه نشده است به طوری که این معضل مورد انتقاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استانهای مرکزی نیز قرار گرفته است.
نظر شما