۱۳ دی ۱۳۹۹، ۱۱:۵۰

جوابیه آموزش و پرورش به یک گزارش و پاسخ مهر؛

بخشنامه هایی که پیش از کرونا تعیین تکلیف کرده بودند

بخشنامه هایی که پیش از کرونا تعیین تکلیف کرده بودند

وزارت آموزش و پرورش در جوابیه‌ای به گزارش «‌چالش تغییر نظامهای آموزشی و عدم انعطاف پذیری کنکور» بر بخشنامه هایی که برای تعیین وضعیت دیپلمه های نظام قدیم در کنکور ارائه شده تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز امور هماهنگی، ارتباطات و حوزه وزارتی آموزش و پرورش در پاسخ به گزارش چالش تغییر نظام‌های آموزشی و عدم انعطاف پذیری کنکور که ۶ دی ماه در صفحه آموزش و پرورش خبرگزاری مهر منتشر شد، جوابیه‌ای را ارسال کرد.

متن این جوابیه و توضیحات خبرگزاری مهر به شرح زیر است:

«‏ در پاسخ به مطلب مندرج در آن خبرگزاری به تاریخ ۰۶/‏۱۰/‏۹۹‬ با عنوان «چالش تغییر نظام‌های آموزشی و عدم انعطاف پذیری ‏کنکور» معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش مطالب زیر را به استحضار می‌رساند: ‏

با عنایت به استقرار کامل نظام جدید آموزشی (۳+۳+۳+۳) در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۸، به منظور ایجاد فرصت و تسهیل در فراغت از ‏تحصیل دانش آموزان نظام‌های قدیم آموزشی و به استناد مصوبه بیست و سومین جلسه کمسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش ‏مورخ ۱۰/‏۰۷/‏۱۳۹۸‬ نظام آموزشی ۱+۳ دوره دوم متوسطه، به مدت یک سال تا شهریور ماه ۱۳۹۹ تمدید شد و دانش آموزان نظام‌های قدیم آموزشی به مدت دو سال می‌توانستند از فرصت شرکت در آزمون سراسری استفاده نمایند. ‏

همچنین دانش آموزانی که تاکنون از نظام‌های پیشین فارغ‌التحصیل نشده‌اند مطابق بخشنامه شماره ۳۸۱۳۰ مورخ ۱۱/‏۰۳/‏۱۳۹۸‬ و ‏شیوه نامه اجرای سیستمی تطبیق کارنامه‌های تحصیلی دانش آموزان نظام‌های مختلف آموزشی با نظام جدید، به شماره بخشنامه ‏‏۲۷۰/۱۴۰ مورخ ۰۱/‏۰۷/‏۱۳۹۹‬ کارنامه‌های خود را با دروس نظام جدید آموزشی (۳+۳+۳+۳) تطبیق و برابر مقررات و آئین نامه‌های ‏مربوط، در دوره دوم متوسطه ثبت نام و ادامه تحصیل می‌دهند و با دیپلم نظام جدید می‌توانند در کنکور سراسری شرکت نمایند. ‏

شایان ذکر است سازمان سنجش و آموزش کشور با نظر شورای سنجش و پذیرش دانشجو نسبت به تعیین منابع آزمون سراسری ‏تصمیم‌گیری و اقدام می‌نماید. بدیهی است تعیین منابع کنکور تابع نظام آموزشی جاری در کشور است. ‏»

توضیحات خبرگزاری مهر: در گزارش مورد اشاره اساس بحث چالش‌های تغییر نظام‌های آموزشی طی این سال‌ها و چالش‌هایی بود که در کنکور ایجاد می‌کند و اینکه چه میزان آموزش و پرورش در برابر تغییراتی که باعث می‌شود به نوعی دیپلم‌های قدیمی‌اش از اعتبار برای کنکور خارج شود، رایزنی می‌کند. در حال حاضر بنا به نظر شورای سنجش و پذیرش دانشجو باید دیپلمه‌های نظام قدیم که دروسشان دچار دگرگونی‌های بعضاً جدی در سه سال پایانی شده است، دروس دانش آموزان نظام جدید را بخوانند و بنا به این رفرنس جدید در کنکور شرکت کنند در حالی که شاید هنوز زمان زیادی هم از استقرار نظام جدید آموزشی نگذشته است. روی دیگر سخن نیز در این گزارش توجه به شرایط استثنایی کنکور سال گذشته بود که شاید به دلیل کرونا بسیاری از دانش آموزان در آن شرکت نکرده یا آمادگی لازم را نداشتند و حالا قرار است شمار قابل توجهی از آنها در این شرایط اقتصادی کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی جدیدی تهیه کنند یا کلاس‌های آمادگی کنکور بروند. در همین جوابیه هم به درستی اشاره شده که در تاریخ ۱۰ مهرماه ۹۸ که هیچ خبری از شرایط عجیب و غریب کرونا و برگزاری کنکور در سال گذشته نبود تصمیم گرفته شد که دانش آموزان نظام قدیم به دو سال تا پایان سال ۹۹ می‌توانند از فرصت شرکت در آزمون سراسری بنا به منابع خود استفاده کنند و این در حالی است که انتظار می‌رود با توجه به شرایط پیش آمده این وضعیت یک سال دیگر تمدید شود.

همانطور که در گزارش مورد اشاره به آن پرداخته شد به نظر می‌رسد نگاه سازمان سنجش این است که کنکور را صرفاً یک رقابت است و عملاً ربط زیادی به ۱۲ سال تحصیلی واقعی پشت نیمکت‌های مدرسه ندارد و آموزش و پرورش نیز حق دفاعی برای فارغ‌التحصیلان خود بنا به آنچه واقعاً در مدارس فرا گرفته‌اند، قائل نیست. چرا که با طراحی سوالات جدید گویی دیپلمه‌های نظام قدیم باید برای کنکور دیپلم جدیدی به صورت غیررسمی دریافت کنند.

کد خبر 5110588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha