۱۵ دی ۱۳۹۹، ۹:۵۷

توسط نشر مرکز؛

برگ‌هایی از خاطرات جوانی و گذشته همایون کاتوزیان چاپ شد

برگ‌هایی از خاطرات جوانی و گذشته همایون کاتوزیان چاپ شد

کتاب «برگ‌هایی از خاطرات من» نوشته محمدعلی همایون کاتوزیان توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «برگ‌هایی از خاطرات من» نوشته محمدعلی همایون کاتوزیان به‌تازگی توسط نشر مرکز منتشر و راهی بازار نشر شده است.

محمدعلی همایون کاتوزیان پژوهشگر حوزه‌های علوم سیاسی، اقتصاد و نقد ادبی؛ متولد سال ۱۳۲۱ در تهران است که تالیفات زیادی به زبان‌های فارسی و انگلیسی دارد. «هشت مقاله در تاریخ و ادب معاصر»، «نامه‌های خلیل ملکی»، «خلیل ملکی؛ سیمای انسانی سوسیالیسم ایرانی» «سعدی، شاعر عشق و زندگی»، «عاشقی‌های سعدی»، «دولت و جامعه در ایران، سقوط قاجار و استقرار پهلوی»، «نه مقاله در جامعه‌شناسی تاریخی ایران»، «برخورد عقاید و آرای ملکی»، «چهارده مقاله در ادبیات، اجتماع، فلسفه و اقتصاد»، «ایدئولوژی و روش در اقتصاد»، «نقدی بر بوف کور هدایت»، «مصدق و مبارزه برای قدرت در ایران»، «صادق هدایت و مرگ نویسنده»، «صادق هدایت از افسانه تا واقعیت»، «استبداد، دموکراسی و نهضت ملی»، «اقتصاد سیاسی ایران: از مشروطیت تا پایان سلسله پهلوی»، «ایرانیان» و «خشت خام» عناوین برخی تالیفات و اشعار کاتوزیان هستند که در قالب تالیف یا ترجمه مترجمان مختلف از آثار او توسط همین ناشر چاپ شده‌اند.

همایون کاتوزیان خود این‌کتاب را همان‌طور که از عنوانش برمی‌آید، برگ‌هایی از خاطراتش می‌داند؛ مجموعه‌ای از رخدادهای گوناگون زندگی‌اش که برخی از آن‌ها به‌مناسبت‌های مختلف در نشریات و مطبوعات چاپ شده‌اند. برخی را نیز پیش‌تر در وب‌سایت اینترنتی خود منتشر کرده است. اما برخی از خاطرات هستند که برای اولین‌بار در این‌کتاب چاپ می‌شوند.

خاطرات این‌کتاب درباره سال‌های جوانی و حضور همایون کاتوزیان در دبیرستان البرز تهران، نخستین تجربه‌های حضور در عوالم سیاست و فرهنگ، ادامه تحصیل دانشگاهی در انگلستان، تدریس، فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی، افرادی چون ایرج افشار، احمد شاملو، داریوش آشوری، جلال آل احمد، خلیل ملکی،‌ حمید عنایت و ... هستند.

عناوین اصلی این‌کتاب، به‌ترتیب عبارت‌اند از:

یادداشت، البرز و معلمان آن، جایزه ادبی تلویزیون، تظاهرات در مسیر، هجده‌سالگیْ زمستان: نخستین بست‌نشینی دانشگاهی در جهان، آتش‌زدن ماشین دکتر منوچهر اقبال، پالتودزدی، کنفدراسیونْ روایت کوتاه، باز هم اشتباه شد؟، سخنرانی در قتلگاه پل‌پوت: تجربیاتی از انقلابی‌های سال تحصیلی ۱۹۷۸-۱۹۷۷، پرویز نیکخواه و داستان «توطئه کاخ مرمر»، بازگشت به ایران پس از نه سال، شیراز و آب رکنی و دانشگاه پهلوی، داستان مهدی هاشمی و دانشگاه آکسفورد، خاطراتی از خلیل ملکی و جلال آل احمد، یاد امیر پیشداد، در سوگ ایرج افشار، آشنایی با ابوالحسن ابتهاج، داریوش آشوری و سی‌ام تیر ۱۳۴۰، حمید عنایت که یادش به خیر...، یاد ضیاء صدقی و تاریخ شفاهی هاروارد، با یاد محمدحسین تمدن و ترور محمد مسعود، شاملو ساعدی هفته‌نامه ایرانشهر و مذاکره صدیقی با شاه، خاطراتی از مسعود فرزاد، حسین شهیدی از دست ما رفت، شاملو و فردوسی، تجربه همکاری با رادیو بی‌بی‌سی، لندن دیروز و امروز، چگونه کارم از پزشکی به علوم اجتماعی و انسانی کشید.

در بخشی از این‌کتاب می‌خوانیم:

در یکی از آن‌روزها شخصی به‌نام کاوه موسوی که عضو دانشگاه نیست از آکسفورد به من ایمیلی زد به این مضمون که اخیرا مهدی هاشمی، پسر آیت‌الله رفسنجانی، در پاسخ احضار دادستان در ایران اعلام کرده که فعلا دانشجوی دکتری در دانشگاه آکسفورد است و پس از پایان تحصیل به ایران بازمی‌گردد، و از من پرسیده بود که من در این‌باره چه می‌دانم. درست یک روز طول کشید تا این مورد را به خاطر بیاورم. در آکسفورد رسم بر این است که درخواست‌نامه پذیرش برای دکتری را برای دو استاد می‌فرستند که هر یک جداگانه درباره آن نظر دهند و در صورت توافق آن دو، دانشکده به داوطلب پذیرش می‌دهد. من قاعدتا نمی‌باید مورد آقای هاشمی یا هر کس‌ دیگر را به یاد می‌آوردم، اما یک موضوع سبب شد که مورد او را به خاطر بیاورم: در درخواست‌نامه‌های آکسفورد یک سوال هست که اگر درخواست‌کننده مایل باشد می‌تواند به آن پاسخ گوید، و آن این است: «در صورت پذیرفته‌شدن، آیا استادی را برای سرپرستی پایان‌نامه‌تان در نظر دارید؟»

این‌کتاب با ۲۳۲ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان منتشر شده است.

کد خبر 5113102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha