۱۵ دی ۱۳۹۹، ۲۰:۲۵

ثبت ملی صنایع دستی یک شهر و ۴ روستای گلستان

ثبت ملی صنایع دستی یک شهر و ۴ روستای گلستان

گرگان- پنج شهر و روستای گلستان به عنوان روستاها و شهرهای ملی صنایع دستی انتخاب شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، پنج شهر و روستای استان به عنوان روستاها و شهرهای ملی صنایع دستی انتخاب شدند.

در مراسمی که روز دوشنبه برگزار شد، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور لوح ثبت شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی را به استاندار گلستان اعطا کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان در مراسم اعطای لوح ثبت ملی یک شهر و چهار روستای صنایع دستی استان گلستان گفت: برای نخستین‌بار چهار روستا و یک شهر از استان گلستان به عنوان روستا و شهر ملی انتخاب شدند.

احمد تجری افزود: روستای زیارت شهرستان گرگان به عنوان روستای ملی جاجیم بافی، روستای شاهکوه شهرستان گرگان به عنوان روستای ملی سوزن دوزی، روستای سیاه رودبار شهرستان علی آبادکتول به عنوان دهکده صنایع دستی و روستای تنگلی شهرستان گنبدکاووس به عنوان روستای ملی سوزن دوزی ترکمن و علی آبادکتول به عنوان شهر ملی نواربافی کتول در فهرست روستاها و شهر ملی صنایع‌دستی قرار گرفته‌اند.

استاندار گلستان هم اظهارکرد: استان گلستان در چهارمین جلسه شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی برای نخستین بار با طرح ۱۰ پرونده حضور یافت که نشان از غنای فرهنگی و بسیار زیاد استان گلستان است.

هادی حق شناس افزود: این امر نشان دهنده عزم و اراده جدی استان گلستان برای ارتقای جایگاه صنایع دستی است که برای همیشه مثال زدنی خواهد بود.

حق شناس ادامه داد: هر یک از روستاهای استان گلستان که به عنوان روستای ملی صنایع دستی به ثبت رسیده است با برخورداری از جاذبه های متنوع می تواند به تنهایی مقصدی برای گردشگری باشد.

وی گفت: وجود ظرفیت های صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری در استان گلستان موجب شده تا این استان پتانسیل بسیار خوبی را برای کاندیدا شدن در سطح کشور و ثبت ملی برخوردار باشد.

استاندار گلستان اظهارکرد: در استان گلستان تاکنون چهار اثر شامل میراث جهانی گنبدقابوس، جنگل های هیرکانی، کمانچه و دو تار به همت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ثبت جهانی رسیده است.

حق شناس ادامه داد: ثبت جهانی آثار علاوه بر معرفی آن در سطح بین الملل موجب تبدیل شدن به مقصد گردشگری و جذب گردشگران و مسافران خواهد شد.

وی بیان کرد:  در استان گلستان در ۸۵ رشته صنایع دستی بومی و غیر بومی بیش از ۳۰ هزار نفر مشغول فعالیت هستند.

حق شناس گفت: در استان گلستان بیش از ۱۲۰ اقامتگاه بوم گردی دارای مجوز فعالیت می کنند که می توانند در رونق فروش محصولات صنایع دستی تاثیر مثبتی داشته باشند.

کد خبر 5114152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha