به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، همایش علمی دو روزه «رسانه و مکتب سلیمانی» عصر امروز ۱۵ دی ماه پس از برگزاری پنج کارگروه تخصصی پایان یافت. در کارگروههای پنج گانه این همایش با عنوانهای مکتب سلیمانی و دیپلماسی فرهنگی – رسانهای، مکتب سلیمانی و بایستههای تولید هنری و رسانهای، مکتب سلیمانی، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، نشانهشناسی و تحلیل گفتمان مکتب سلیمانی و مکتب سلیمانی و روابط بینالملل بیش از ۲۰ مقاله و سخنرانی ارائه شد.
در آیین اختتامیه همایش علمی «رسانه و مکتب سلیمانی» نیز آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور، سید مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین و علی دارابی معاون امور استانها سخنرانی کردند.
علی دارابی معاون امور استانهای رسانه ملی، شهید سلیمانی را جهانیترین سردار ایرانی در عرصه مقاومت توصیف کرد و گفت: سیره و منش حاج قاسم، الگوی بلندمدت ما برای حرکت در یکصد سال آینده است.
دارابی با تشکر از اهتمام دانشگاه صداوسیما و سایر برگزارکنندگان این همایش اظهار داشت: این رویداد مهم رسانهای نقش مهمی در تبیین دیدگاهها، مواضع و شناخت بیشتر و بهتر از سردار سلیمانی خواهد داشت.
وی افزود: تشکیل دبیرخانه دائمی و بینالمللی شدن این همایش با حضور اساتید برگزیده دانشگاهی امری ضروری است که پیشنهاد میکنم در این زمینه بررسیهای لازم صورت بگیرد.
معاون امور استانها بابیان اینکه تحلیل محتوای وصیتنامه شهید سلیمانی یکی از مهمترین منابع برای شناخت افکار، اندیشهها و منظومه فکری این شهید والامقام است، گفت: در تحلیل محتوای وصیتنامه حاج قاسم سلیمانی ۱۴ مسئله باید مورد توجه قرار گیرد، مسائلی همچون تبعیت از اهلبیت (ع)، دینمداری، دفاع از دین، دفاع از مظلوم، حفظ نظام، حفظ ایران اسلامی، تأکید بر ولایتفقیه، همراهی با امام (ره) و رهبری (مدظلهالعالی)، دوری از تفرقه، اخلاقمداری در عرصه سیاست، قدرشناسی از امنیت جامعه، بزرگداشت شهدا و خانواده آنها و تربیت عالی و دینی که همگی جزو شاخصههای اصلی شخصیتی و سیره شهید قاسم سلیمانی به شمار میرفتند.
دارابی با بیان اینکه ۱۴ کلمه پرتکرار در وصیتنامه این شهید بزرگوار وجود دارد، گفت: اسلام، ولایتفقیه، مردم و ملت، جمهوری اسلامی، حق و حقیقت، ایران، امید، عمل، عشق و خانواده ازجمله این کلمات هستند.
معاون امور استانهای رسانه ملی با طرح این پرسش که راز محبوبیت و تأثیرگذاری سلیمانی چه بوده است؟ عنوان کرد: در پاسخ باید گفت در تاریخ انسانهای بسیاری بوده و امروز هم هستند که در عرصههای مختلف شهرت ملی و جهانی داشتهاند، اما از میان آنها تعداد اندکی به درجه مقبولیت اجتماعی نائل شدهاند.
وی افزود: شهید سلیمانی بیتردید قهرمان بزرگ، سردار محبوب برای ایرانیان و انسانهای آزاده جهان است.
معاون امور استانهای صداوسیما با تأکید بر اینکه در عرصه حکمرانی و نظام مدیریتی کشور نیاز امروز ما به سلیمانی مشهود است افزود: او قدرت مدیریتی و رهبری بالایی داشت بهطوریکه گروههای کوچک و نامتحد اجتماعات بزرگ را متحد میساخت، بنابراین عقیده دارم در جنگ، مقاومت، عرصه جامعه، فرهنگ و سیاست امروز نیازمند این مردان هستیم.
دارابی با بیان اینکه شهید سلیمانی همه گرایشهای سیاسی درون نظام را محترم میشمرد، اما جامعه را بهمثابه یک خانواده تلقی میکرد، گفت: او همواره از مسئولان و مدیران کشور میخواست با مردم چون پدری مهربان رفتار کنند.
دارابی چهلتکه کردن پازل عرصه رقابت سیاسی را امری نکوهیده نزد شهید سلیمانی برشمرد و گفت: او خطکشیها و مرزهای نادرست سیاسی را که نیروهای انقلاب را از هم جدا کرده است، برنمیتافت، زیرا فراتر از جریانات سیاسی موجود میاندیشید و عمل میکرد.
معاون امور استانهای صداوسیما مدیریت کارآمد را یکی از ویژگیهای بارز شهید سلیمانی دانست و افزود: امروز نیازمند مدیرانی هستیم که در برابر فساد قاطع و کارآمد عمل کنند، شجاع و دارای قدرت ریسک بالا در تصمیمات استراتژیک و دارای نگاه راهبردی، حضور فعال در همه عرصهها باشند و شهید سلیمانی بهراستی الگویی کارآمد در این زمینه است.
وی تصریح کرد: نسل جوان امروز شهدایی همچون چمران، باکری، همت، زینالدین، خرازی و باقری را ندیدهاند، اما این توفیق را داشتهاند که با شهید سلیمانی همدوره باشند، زیرا او ازنظر فضایل فردی، ویژگیهای مدیریتی، سلوک و روش زندگی یک الگوی کامل و دستیافتنی است و بهمثابه یک سرمایه اجتماعی و یک ابر رسانه در دنیای ما نقشآفرینی میکند.
دارابی شهید سلیمانی را جهانیترین سردار ایرانی در عرصه مقاومت توصیف کرد و گفت: دنیا او را میشناسد. دوستان و آزادگان جهان او را تکریم و تعظیم میکنند. دشمنان انقلاب اسلامی پس از شهادت از نام و راه او هراس دارند، بنابراین بر ماست که مکتب سلیمانی، راه و اندیشه و آرمانهای او را برای حرکت در ادامه مسیر بهصورت یک برنامه مدون برای یکصد سال آینده طراحی و اجرا کنیم و به برنامههای کوتاهمدت بسنده نکنیم.
نظر شما