به گزارش خبرنگار مهر، حسن رسولی، در جلسه صبح سه شنبه شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود به اشاره بر مشکل حمل و نقل و ترافیک در شهر تهران، گفت: سهم و جایگاه حمل و نقل تهران در بودجه و سیاست های دولت بسیار پایین است. بر اساس نظرسنجی از شهروندان آلودگی هوا و ترافیک دو ابر چالش پایتخت محسوب می شوند.
وی با ارائه گزارشی از حمل و نقل عمومی شهر تصریح کرد: سیستم حمل و نقل ریلی درون شهری که سبز و پاک است، مناسب ترین ساز و کار شهری است که ۲۵۰ کیلومتر خطوط قطار شهری تهران است و تا پایان امسال ۱۳۹ ایستگاه نیز خواهیم داشت و ۱۵۲۰ واگن در دست استفاده داریم و توان حمل و نقل حدود ۲ میلیون سفر شهری در روز وجود دارد البته در یک سال اخیر به دلیل شیوع کرونا این سفرها به ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار نفر کاهش یافته است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، افزود: برای افزایش ظرفیت سفرهای شهری به ۵ میلیون سفر باید ۱۵۰۰ واگن با هزینه ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز است. براساس قوانین در همه کشورها به دلیل بالا بودن هزینه مترو، بخشی از این هزینه ها از منابع عمومی تامین می گردد. ارتقا ظرفیت مترو به مرز ۱۰ میلیون سفر شهری نیازمند طراحی و تامین ناوگان و ۳ هزار دستگاه واگن جدید است. با رسیدن به این نقطه هدف تهران شهری پاک و زیست پذیر از نظر آلاینده های سیار خواهد شد.
رسولی با تشریح وضعیت ناوگان اتوبوس رانی عنوان کرد: ۶ هزار دستگاه اتوبوس با عمر متوسط بالای ۱۲ سال در تهران فعالیت می کنند. ۶۲ درصد این ناوگان در اختیار بخش خصوصی است. حداقل نیاز تهران ۱۰ هزار دستگاه اتوبوس است. متوسط بهای خرید یک دستگاه اتوبوس نیز ۵.۵ میلیارد تومان است.
وی با اشاره بر تاکسیرانی نیز تصریح کرد: شبکه تاکسیرانی تحت نظارت و حمایت شهرداری است و حال ۸۰ هزار خودرو تاکسی در تهران فعالیت دارند و حداکثر عمر تاکسی ها ۱۲ سال است. ۵۰ درصد این ناوگان عمری بالغ بر ۱۵ سال داشته و فرسوده اند و حتی تاکسی های ۳۰ ساله هم در شهر داریم. دولت در نوسازی این ناوگان سهمی ندارد. افزایش سریع قیمت خودرو ها نیز باعث شده که علارغم پرداخت وام به رانندگان محترم از سرعت خوبی برای نوسازی تاکسی ها برخوردار نباشیم. سالیانه باید حداقل ۱۰ هزار دستگاه تاکسی نوسازی شوند و امسال قرار بود ۱۵۰۰ عدد تاکسی نوسازی شود که تاکنون تنها ۲۲۰ خوردو نوسازی شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، افزود: طراحی، اجرا و تامین ناوگان هر یک کیلومتر مترو هزار میلیارد تومان برآورد می شد که طی سه سال گذشته این رقم ۴ برابر شده است اما دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ فقط ۶۴ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه مترو پایتخت توسط دولت در نظر گرفته شده است. با این رقم تنها امکان اجرای ۶۴ متر خطوط مترو میسر است. دولتی که ابتدا خود را دولت محیط زیستی می نامید حال هیچ اقدامی انجام نمی دهد. آقای رئیس جمهور و مسئولین با این ارقام آیا رضایت وجدان دارید؟
رسولی بیان کرد: دولت طی سال های گذشته حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان از جیب ملت خسارت وارده به سپرده گذاران موسسات مالی را پرداخت کرده است. کجاست آن عدالتی که به دنبال آن بودیم!؟ طی ۱۰ سال گذشته حتی یک دستگاه اتوبوس توسط دولت به شهرداری اعطا نشده است. در لایحه بودجه ۱۴۰۰ برای تمام شهرهای کشور فقط ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تجهیز ناوگان اتوبوسرانی در نظر گرفته شده و یعنی تامین کم تر از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس برای کل کشور.
وی تاکید کرد: اعتبار پیشنهادی بودجه ۱۴۰۰ برای پروژه شهر پرند ۲۵۰ میلیارد تومان است اما اتمام این پروژه به حداقل هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد. به علاوه ۶۰ درصد جرائم رانندگی در تهران پس از واریز به حساب دولت، باید به منظور کمک به کاهش ترافیک به حساب شهرداری تهران واریز شود و دولت در اقدامی خلاف قانون از ۲۳۰۰ میلیارد تومان، در سال های اخیر کم تر از ۱۰۰ میلیارد تومان را به شهرداری داده است. پیش بینی ما برای سال ۱۴۰۰ از این محل هزار تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، افزود: حوزه مدیریت شهری تهران در پیش گیری از شیوع کرونا پیش قدم بوده و هست. درآمدهای شهرداری به میزان ۴۰ درصد کاهش یافته و دولت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برداشت کرده با این وجود و با کمال تاسف حتی یک ریال از این منابع به شهرداری کمک نکرده است.
رسولی عنوان کرد: تهران نماد اعتبار و حیثیت کشور است و شهروندان تهرانی حقوق و انتظاراتی به حق دارند. آلودگی هوای ناشی از قصور مسئولین هوایی پاک سلامت مردم را بیشتر از کرونا در معرض آسیب قرار داده است. ما اعضای شورای اسلامی تهران و شهرداری نیز در قبال انتخاب مردم مسئولیت داریم که به رغم کاهش شدید درآمدها و افزایش هزینه ها، با پاکدستی شهر را اداره کنیم و نخواهیم گذاشت اختلالی در ارائه خدمات به مردم ایجاد شود.
وی تاکید کرد: از قوه قضائیه می خواهم در مقام اجرای صحیح قوانین مصوب، نسبت به حقوق شهرداری و شهروندان اقدام کند. از نمایندگان مجلس نیز میخواهم برای دفاع از حقوق مردم، از تداوم ظلم های دولت به شهرداری جلوگیری کنند. از رئیس مجلس نیز می خواهم تا با استفاده از تجارب خویش، ایفای نقش عادلانه کند.
نظر شما