مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کاهش واردات نهادههای دامی از جمله کنجاله سویا و جو طی ۹ ماهه امسال و نگرانیهایی که در این حوزه شکل گرفته است، تصریح کرد: در حوزه تأمین ارز ما فقط در محصول جو نسبت به مدت مشابه سال گذشته عقب هستیم که وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را پیگیری میکند تا حل شود.
در بازه ای که تأمین ارز نهادهها در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت بود به دلیل اینکه جو داخلی به بازار عرضه میشد و محدودیت ارزی نیز وجود داشت اولویت ارز را به کالاهای دیگری داده بودند که همین باعث کمبود تأمین ارز برای واردات جو شده بود
ولی الله فریادرس توضیح داد: در بازه ای که تأمین ارز نهادهها در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت بود به دلیل اینکه جو داخلی به بازار عرضه میشد و محدودیت ارزی نیز وجود داشت اولویت ارز را به کالاهای دیگری داده بودند که همین باعث کمبود تأمین ارز برای واردات جو شده بود.
مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه پیگیری تأمین ارز واردات محصول جو جزو اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی است، اضافه کرد: ما از سهمیه ارزی که در اختیار داریم نیز به این منظور استفاده میکنیم و در این حوزه نیز جو جزو اولویتها است.
وی اظهار امیدواری کرد: این مشکل هر چه زودتر حل شود.
فریادرس با اشاره به اینکه کمبود واردات جو نسبت به سال گذشته بیش از ۴۰ درصد است گفت: مقایسه واردات در سال جاری با مدت مشابه سال گذشته دقیق نیست. چون سال گذشته بیش از نیاز، تأمین ارز انجام شده بود که البته با توجه به شرایطی که امسال داریم جای خوشحالی دارد که چنین اتفاقی افتاده بود.
مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در اوایل سال جاری در واردات کنجاله نیز با مشکلات جدی مواجه بودیم تصریح کرد: خوشبختانه در حال حاضر تأمین ارز کنجاله سویا نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: هیچ رانت خاصی در وزارت جهاد کشاورزی برای هیچ شرکت و شخصی در نظر گرفته نمیشود ضمن اینکه دولت نیز مصوبهای دارد ناظر بر اینکه شرکتهایی با سابقه واردات بیش از دو سال که عملکرد مطلوبی نیز داشتهاند مانعی برای واردات ندارند وی درباره اینکه واردکنندگان نهادههای دامی عنوان میکنند تأمین و تخصیص ارز افزایش یافته اما مسئله قابل انتقال نبودن ارزهای تخصیص داده شده است، افزود: البته این درباره همه ارزها صدق نمیکند و برخی از آنها از جمله ریال عمان با چنین محدودیتهایی مواجه است که در این زمینه نیز همه شرکتها دچار مشکل نیستند و برخی از شرکتها با چالش مواجه شدهاند.
وزارت جهاد کشاورزی هیچ رانتی را برای هیچ شرکت و شخصی در نظر نمیگیرد
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی به این پرسش مهر که عنوان میشود در حوزه تخصیص ارز نهادههای دامی، انحصار صد درصد وجود دارد، گفت: البته وقتی سابقه کشور را در حوزه واردات نهادههای دامی بررسی کنیم میبینیم که شرکتهای وارد کننده بزرگ فعلی در سال ۹۶ هم بزرگترین وارد کننده این نهادهها بودهاند.
فریادرس گفت: در سال ۹۶ هیچ فرد یا دستگاهی در تأمین و تخصیص ارز مداخله نداشته و همه چیز به صورت آزاد بوده است اما باز هم میبینیم که این شرکتها واردات بیشتری داشتند و در آن مقطع شرایطی ایجاد شده که موجب توانمندی آنها شده است.
وی تاکید کرد: هیچ رانت خاصی در وزارت جهاد کشاورزی برای هیچ شرکت و شخصی در نظر گرفته نمیشود ضمن اینکه دولت نیز مصوبهای دارد ناظر بر اینکه شرکتهایی با سابقه واردات بیش از دو سال که عملکرد مطلوبی نیز داشتهاند مانعی برای واردات ندارند.
مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: امسال در بازه ای که وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئول تخصیص ارز بود مصوبهای مبنی بر اجازه واردات اعتباری برای شرکتهای وارد کننده صادر شد اما آن زمان هم عملاً شرکتهایی که توانمند بودند توانستند این کار را انجام بدهند و شرکتهای دیگر با وجود اینکه هیچ مانعی بر سر راهشان نبود قادر به انجام این کار نبودند.
وی تصریح کرد: در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی نیز برای دولت تأمین کالای مورد نیاز کشور و امنیت غذایی مردم از همه مهمتر و در اولویت است اما تاکید میکنم که در این راستا هیچ اولویت خاصی برای هیچ شرکت خاصی وجود ندارد و اولویت ما در تخصیص ارز این بوده که کالای وارداتی در سامانه بازارگاه و به نرخ مصوب عرضه شود.
فریادرس اضافه کرد: همچنین این مسئله که کالا به گمرک رسیده باشد جزو اولویتها است و با توجه به محدودیتهای ارزی که داریم حتی کالاهایی که در حال حمل به کشور هستند نیز به سختی در اولویت تخصیص ارز قرار میگیرند.
نظر شما