به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز ایران و فرانسه (سمن فرانسوی تاسیس شده در سال ۱۳۹۵)، بیانیه مطبوعاتی فستیوال سینمای ایران منتشر شد. این بیانیه پیش از این هم در رسانهها و فضای مطبوعاتی کشور فرانسه منتشر شده است.
همزمان پوستر فستیوال هم که توسط عدنان مصلایی طراحی شده است، منتشر و رونمایی شد.
به دلیل شیوع ویروس کرونا زمان برگزاری فستیوال سینمای ایران به تعویق افتاد و براین اساس فستیوال سینمای ایران در شانتئ در تاریخ چهارم الی هفتم نوامبر سال جاری میلادی برابر با ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه سال ۱۴۰۰ برگزار میشود. پیش از این، قرار بود این فستیوال در اسفندماه سال جاری (ماه مارس میلادی) برگزار شود.
فستیوال سینمای ایران در شانتئی به ابتکار مرکز ایران و فرانسه، همکاری شهرداری شهر شانتیئی، مجموعه کاخ اعظم این شهر، شهرداری سانلیس و دانشگاه سوربن فرانسه ونیز حمایت پنج موسسه هنری و شرکت سینمایی از ایران در راستای شناخت سینمای نوین و معرفی کارگردانان مستعد سینمای ایران در عرصه جهانی برگزار میشود.
بیانیه مطبوعاتی فستیوال سینمای ایران که در تاریخ هشتم ژانویه برابر با ۱۹ دی ماه توسط شهرداری شانتئی، مجموعه کاخ شانتئی و بنیاد مرکز ایران و فرانسه به امضا رسیده، در شانتئ به شرح زیر است:
«در چارچوب پروژه «فصل بین المللی هنر هفتم شانتیئی» (Saison internationale du ۷ème Art de Chantilly) که هدف آن تبدیل شهر شانتیئی (Chantilly) به یک سکوی بنیادین، مختص به جنبههای مختلف هنر هفتم فرانسه و اروپا و جهان است، شهرداری شانتیئی (Municipalité de Chantilly) با مشارکت مجموعه کاخ شانتیئی - بنیاد دومال(Domaine de Chantilly –Fondation d’Aumale) و مرکز ایران و فرانسه (Centre Franco-Iranien)، و با همکاری دفتر گردشگری شهرهای شانتیئی و سانلیس (Office du tourisme Chantilly-Senlis) و همچنین شهر سانلیس و سینمای الیزه (Cinéma Elysée) شهر شانتیئی، از پنجشنبه ۴ تا یکشنبه ۷ نوامبر ۲۰۲۱ برابر با ۱۳ الی ۱۶ آبان سال ۱۴۰۰، اولین دوره جشنواره فیلم ایرانی شانتیئی (The Iranian Film Festival of Chantilly یا IFF-Chantilly) را برگزار میکند.
این جشنواره، بر اساس ابتکار مرکز ایران و فرانسه (سازمان مردم نهاد فرانسوی) و با هدف معرفی دستاوردهای بدیع چهرههای نوین هنر هفتم ایران برگزار میشود. هنر هفتم ایران که با تولید سالانه ۱۰۰ فیلم سینمایی و ۳۰۰۰ فیلم کوتاه، جوایز متعددی را در جشنوارههای بین المللی از آن خود ساخته است، امروزه به عنوان یکی از پویاترین سینماهای جهان شناخته میشود. چه کسی نام فیلمسازان برجسته ای همانند عباس کیارستمی یا اصغر فرهادی را نمیشناسد؟ اما در پسِ این نامهای بزرگ، کانونی جوشان از کارگردانان جوان و مستعد به عنوان نمایندگان آتی سینمای ایران نهفته است که شایسته شناخته شدن در سطح جهان هستند
سینمای ایران به تنهایی نماد برجسته پیوندهای فرهنگی میان ایران و فرانسه است در ژوئن سال ۱۹۰۰ میلادی، پادشاه قاجار آن دوره، پس از حضور در نمایش نخستین دوربین فیلمبرداری در شهر کونترِکسِویل فرانسه (Contrexéville)، دستور داد عکاس شخصی وی برای خرید یک دوربین مارک گومون (Gaumont) اقدام کند و این گونه هنر سینما وارد ایران شد.
بدین ترتیب، شهر معروف و تاریخی شانتئی فرانسه و مجموعه کاخ اعظم آن، میزبان سینمای ایران خواهند بود و برمبنای یک فراخوان عمومی که در ایران و با هدف دریافت فیلمها منتشر خواهد شد، یک کمیته پیش انتخاب، مستقر در شانتیئی و متشکل از شخصیتهای هنری و سینمایی ایران و فرانسه، از میان تمامی فیلمهای دریافتی، ۷ فیلم را برای حضور در بخش رقابتی فستیوال انتخاب خواهد کرد. یک هیات داوری حرفهای و برجسته، نیز مسئولیت جذاب و حساس انتخاب فیلم منتخب جشنواره سال ۲۰۲۱ را بر عهده خواهد داشت. مجسمه ساز معروف ساکن شانتیئی، آقای اتین ژاکوبی (Etienne JACOBEE)، اثری هنری را خلق خواهد کرد که جایزه فیلم منتخب جشنواره خواهد بود.
به علاوه تماشاگران نیز تماماً در روند برگزاری جشنواره مشارکت خواهند داشت و بر اساس رای آنها یک جایزه ویژه تماشاگران نیز به یکی از فیلمها اعطا خواهد شد. همچنین در پایان، دانشجویان سال تحصیلی ۲۰۲۱/۲۰۲۲ کارشناسی سینما دانشگاه سوربن پاریس (Panthéon-Sorbonne) نیز با اعطای جایزه ویژه دانشجویان در این جشنواره سهیم خواهند بود. از این رو جشنواره فیلم ایرانی شانتیئی سرآغاز فصل بین المللی هنر هفتم شانتیئی خواهد بود که با بسیج هم افزایی هایی نوین و مستتر موجبات یک حرکت نوین فرهنگی را در راه خدمت به این قلمرو فراهم میسازد.»
علاقمندان به شرکت در این فستیوال میتوانند از اول فوریه ۲۰۲۱ برابر با ۱۳ بهمن ماه با مراجعه به سایت اینترنتی جشنواره از شرایط شرکت در فستیوال مطلع شوند همچنین جهت کسب اطلاع بیشتر میتوانند از طریق آدرس الکترونیکی contact@france-iran.org مکاتبه کنند.
نظر شما