به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان پیش از ظهر چهارشنبه در حاشیه برگزاری مانور لحظهای مقابله با بحران سیل و آبگرفتگی در روستای کماکل، گفت: این مانور با استفاده از ظرفیت خانه هلال روستایی و نیروهای محلی در روستای کماکل بخش مرکزی شهرستان رشت برگزار شد.
سیاوش غلامی افزود: این مانور فرضی که در پی تماس و اعلام وضعیت بحران سیل و آبگرفتگی در روستای مورد نظر انجام شد، عوامل امدادی جمعیت هلال احمر از شعب رشت و انزلی به محل اعزام شدند و همچنین تا زمان ورود نیروهای امدادی و پشتیبانی، نیروهای امدادی خانه هلال روستای کماکل با برپایی چادرهای امداد و فراهم نمودن وسایل مورد نیاز زیستی و معیشتی مردم در موقعیت بحران فرضی شرایط پایداری را در کمک رسانی به مردم آسیب دیده برقرار کردند.
وی با اشاره به دستور العمل مدیرعامل جمعیت هلال احمر در زمینه برگزاری مانور ساعت صفر، گفت: این دستور العمل به جهت حفظ آمادگی نیروها و تشخیص نقاط قوت و ضعف نیروهای امدادی این مانور برگزار میشود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان به مخاطرات طبیعی که استان را تهدید میکند اشاره و اضافه کرد: در فصل پاییز و زمستان یکی از شایعترین حوادثی که در استان روی میدهد سیل و سیلاب است و امروز این مانور در راستای مقابله با حوادث احتمالی در این زمینه برگزار شد.
غلامی با اشاره به ظرفیت خانههای هلال در مخاطرات، افزود: جمعیت هلال احمر استان گیلان در کشور در بحث خانههای هلال از لحاظ کمی و کیفی رتبه نخست کشور را دارد و مانور مذکور با هماهنگی دو معاونت امداد و نجات و داوطلبان بر اساس تاب آوری جامعه و استفاده از ظرفیت خانه هلال برگزار شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان اظهار کرد: نیروهای آموزش دیده خانه هلال در این مانور بحران با برپایی چادر امداد و اقدامات اولیه شرایط مقابله با بحران را ایجاد و سپس تیمهای امدادی وارد عمل شدند و آماده باش لازم نیز در استان در حوزههای مختلف جمعیت هلال احمر اعلام شد.
ظرفیتهای خانههای هلال در هنگام بروز حوادث و بحران
در ادامه یاور پیرعلایی مدیر کل امور روستایی و عشایری استانداری گیلان اظهار کرد: اتفاقات خوبی در طی یک سال اخیر در جمعیت هلال احمر استان گیلان در حوزه آموزش نیروهای امدادی و خانههای هلال و بحث مقابله با بحرانها روی داده است.
وی با اشاره به اهمیت خانههای هلال، گفت: خانههای هلال مسئولیت مدیریت بحران روستایی را بر عهده دارند و از آنجایی که گیلان، استان حادثه خیزی است باید آمادگی لازم در این خصوص همواره وجود داشته باشد.
پیرعلایی ادامه داد: در حال حاضر ۴۲۵ خانه هلال فعال در سطح استان راه اندازی شده است و رتبه نخستین استان در این زمینه را داریم همچنین آموزشهای امدادی تخصصی نیز به دهیاران و شوراها و نیروهای عضو خانههای هلال روستایی انجام شده است.
نظر شما