۲۵ دی ۱۳۹۹، ۹:۵۶

مشکلات معادن خراسان‌جنوبی روی میز شورای گفت‌وگو؛

گلایه از سهم پایین تسهیلاتی معادن/ماشین آلات فرسوده است

گلایه از سهم پایین تسهیلاتی معادن/ماشین آلات فرسوده است

بیرجند- مشکلات معادن خراسان‌جنوبی چون سهم پایین از تسهیلات دریافتی از بانک‌ها و فرسودگی ماشین آلات در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: رئیس اتاق بازرگانی بیرجند شب گذشته در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: بر اساس آمار کمیسیون هماهنگی بانک‌های خراسان‌جنوبی در سه ماه پائیز ۲.۵ درصد مطالبات معوق و ۸۳ درصد مصارف اعتباری استان بوده که در مجموع ۲.۸۸ درصد منابع استان مصرف شده است.

محسن احتشام با بیان اینکه بر اساس این آمار ۲.۸ درصد بیشتر از سقف مجاز پرداخت تسهیلات، در استان پرداخت شده است، بیان‌کرد: بنابراین در استان مازاد استفاده از منابع داریم و از تمام پتانسیل‌ها و ظرفیت شبکه بانکی برای اعطای تسهیلات استفاده شده است.

عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به بخش‌های مختلف

وی گفت: بانک‌ها در بخش بازرگانی ۱۰ درصد تکلیف پرداخت داشته‌اند ولی ۸.۵ درصد محقق شده و در بخش صنعت و معدن ۳۷ درصد تکلیف پرداخت تسهیلات داشته‌اند که ۱۲.۲ درصد محقق شده است.

وی اظهار کرد: در بخش کشاورزی نیز تکلیف بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات ۱۵ درصد بوده است ولی درصد تحقق ۲۳.۵ درصد بوده که این آمار در بخش مسکن و ساختمان ۲۵ درصد تکلیف بانک‌ها و درصد تحقق ۱۶ درصد و تکلیف بانک‌ها در بخش خدمات ۱۳ درصد و درصد تحقق ۴۲.۵ درصد بوده است.

احمد پروین، نائب رئیس خانه معدن خراسان‌جنوبی و نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به عمده مشکل فراروی واحدهای معدنی استان، بیان‌کرد: کمبود یا نبود ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز برای بهره‌برداری از معادن یکی از مهمترین مسائل واحدهای معدنی خراسان جنوبی است.

تحریم امکان خرید ماشین آلات معدنی را ناممکن کرده است

وی افزود: این مشکل خود معلول تحریم‌های همه جانبه کشور است که امکان خرید ماشین آلات نو در کلاس‌های کاری مورد نیاز واحدهای معدنی استان را ناممکن ساخته است.

نائب رئیس خانه معدن خراسان‌جنوبی با بیان اینکه معادن استان تبدیل به قبرستان ماشین آلات مستهلک شده است، گفت: قیمت ماشین آلات معدنی در سال‌های اخیر بین هفت تا هشت برابر افزایش یافته است.

پروین با اشاره به اینکه خیلی از معادن تعطیل شده، نبود و گرانی ماشین آلات را از دلایل تعطیلی عنوان می‌کنند، اظهار کرد: انتظار بر این بود که با ارزان شدن ریال قابلیت صادراتی محصولات معدنی ما تقویت شود که در برخی از بخش‌ها این اتفاق رخ نداده است.

وی ادامه‌داد: در زمینه رفع مشکل نبود ماشین آلات معدنی بحث واردات ماشین آلات دست دوم مطرح شد که به واسطه بروکراسی اداری و مسائل مرتبط با آن نتوانست تأثیر چندانی بر رفع مشکل بگذارد.

سهم بخش معدن از تسهیلات بانکی پایین است

نائب رئیس خانه معدن خراسان‌جنوبی و نائب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه بانک‌ها ماشین آلات دست دوم را برای پرداخت تسهیلات به رسمیت نمی‌شناسند، گفت: متأسفانه سهم معدن از تسهیلات بانکی بسیار پایین است که اگر صنعت و معدن را از هم جدا کنیم به عدد فاجعه آمیزی می‌رسیم.

عباس جرجانی، رئیس سازمان صمت خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه بیان‌کرد: مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ آیین نامه اجرایی قانون معادن در خصوص تأمین ماشین آلات معادن است که ماده ۱۰۹ به ماشین آلات صفر تا پنج سال و ماده ۱۱۰ به ماشین آلات دست دوم یا همان ماشین آلات پنج تا ده سال اشاره کرده است.

وی افزود: در زمینه ورود ماشین آلات صفر تا پنج سال هیچ مشکلی وجود ندارد ولی در مورد ماشین آلات پنج تا ده سال در شرایطی فعلی تأمین ارز برای وارد کردن آن باید از بازار ثانویه صورت گیرد که وزارتخانه در حال تلاش برای رفع مشکل است.

مجوز واردات پنج برند ماشین آلات معادن

رئیس سازمان صمت خراسان‌جنوبی با بیان اینکه مجوز وارد کردن پنج برند ماشین آلات معادن از صفر تا پنج سال را داریم، افزود: این ماشین آلات از همه حقوق و عوارض گمرکی معاف هستند.

امینی رئیس یکی از بانک‌های خراسان‌جنوبی نیز در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی گفت: بخش معدن در قیاس با سایر بخش‌ها برای دریافت منابع و تسهیلات مظلوم واقع شده‌اند و به واسطه محدودیت‌هایشان نتوانسته به اندازه نیاز از این تسهیلات استفاده کنند.

وی اظهار کرد: اگر صندوق توسعه منابعی را اختصاص دهد که بخش معدن از آن استفاده کند بسیار مطلوب خواهد بود.

وی عنوان کرد:باید از داشته‌ها و قوانین فعلی به نحو احسن استفاده کنیم

امینی با اشاره به اعلام حضور یکی از شرکت های تامین کننده ماشین آلات معدنی در استان یادآور شد: پیگیری استقرار تیم فنی  این شرکت در استان به منظور اورهال نمودن ماشین آلات معدنی دارای ارزش است و در صورت اجرایی شدن این امر بانک نیز در این زمینه تأمین مالی خواهد کرد.

پیشنهاد تخصیص منابع از محل صندوق توسعه ملی

امینی اظهار کرد: پیشنهاد دیگر ما نیز مکاتبه با صندوق توسعه ملی جهت تخصیص منابع ویژه به منظور خرید تجهیزات و ماشین آلات معدنی برای خراسان‌جنوبی با عاملیت بانک صنعت و معدن است.

سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه گفت: در بحث صادرات در مقابل واردات مشکل کارخانه‌های تولید دان استان نیز همین است که ما صادرات داریم ولی نمی‌توانیم ارز را وارد کنیم.

وی اظهار کرد: بارها این پیشنهاد را داده‌ایم که صادرات ما در برابر واردات خود یا غیر باشد.

واحدهای تولیدی همواره مشکل برگشت ارز داشته‌اند

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه مشکل ما همیشه بحث برگشت ارز بوده است، بیان‌کرد: پیله‌وران نیز باید صادرات داشته باشد تا بتواند در کنار آن وارداتی داشته باشد و گاه هزینه‌ای به فردی می‌دهند تا صادرات به نام آنان داشته باشد تا بتوانند وارداتی داشته باشند.

همچنین در این جلسه مشکل سوخت معادن خراسان جنوبی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و متولیان امر نظر خود را در این زمینه بیان کردند.

کد خبر 5122019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha