۹ بهمن ۱۳۹۹، ۸:۵۳

یک مقام مسئول در وزارت علوم به مهر خبر داد؛

جایگاه نشریات علمی ایرانی در پایگاه‌های معتبر بین‌المللی

جایگاه نشریات علمی ایرانی در پایگاه‌های معتبر بین‌المللی

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم از برنامه این وزارتخانه برای حمایت از نشریات علوم انسانی و انتشار آن به زبان فارسی در پایگاه های معتبر بین‌المللی خبر داد.

محسن شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامه وزارت علوم برای بین‌المللی سازی نشریات به خصوص در حوزه علوم انسانی، گفت: یکی از برنامه‌های کمیسیون نشریات وزارت علوم بحث بین‌المللی شدن است. ما در وزارت علوم بالغ بر ۱۳۰۰ نشریه علمی داریم و بخشی از آنها در نمایه‌های بین‌المللی ورود پیدا کرده‌اند. هرچند تعداد قابل ملاحظه‌ای است ولی به اعتقاد ما کم است و باید افزایش پیدا کند.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم به ارائه آخرین آمار از نشریات بین‌المللی سازی شده اشاره کد و افزود: تعداد نشریات وزارت علوم در پایگاه وب آو ساینس حدود ۴۹ مورد است که ۲۱ مورد از آنها JCR شده است؛ تعداد نشریات نمایه شده وزارت علوم در اسکوپوس ۸۹ از رشته‌های غیر علوم انسانی است و واقعاً آمار ما در علوم انسانی خیلی کم است.

شریفی ادامه داد: یک برنامه کلان برای کل مجلات و یک برنامه خاص برای مجلات علوم انسانی داریم. از نشریات خاص در حوزه علوم انسانی هم حمایت مالی خواهیم داشت و هم در صورت نیاز کمیسیون نشریات وزارت علوم به آنها برای بین‌المللی سازی مشاوره و آموزش خواهد داد.

این مقام مسئول وزارت علوم با اشاره به اینکه تاکنون نشریه‌ای به زبان فارسی نمایه بین‌المللی نشده است، تصریح کرد: اگر نشریه حوزه علوم انسانی بخواهد به زبان فارسی نمایه شود، حتماً از آن حمایت خواهیم کرد. در رشته‌های غیر علوم انسانی مثل فناوری و کشاورزی مجلاتی داشته‌ایم که به زبان فارسی نمایه شده‌اند اما در علوم انسانی خیر.

وی همچنین به برنامه کلان وزارت علوم برای نمایه سازی نشریات در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: برنامه کلان وزارت علوم برای بین‌المللی سازی نشریات این است که در وهله اول کمک کند بخشی از این نشریات به زبان‌های بین‌المللی منتشر شوند. برنامه دوم نیز آموزش و ترغیب سردبیران و اعضای هیات تحریریه برای رعایت استاندارهای بین‌المللی از دیگر برنامه‌های ما به شمار می‌رود و برنامه سوم ما مربوط به بحث تشویق و حمایت مالی و ارائه مشاوره به نشریات می‌شود.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم افزود: علاوه بر اینها در نظام رتبه بندی نشریات داخلی، به نشریاتی که بتوانند در نمایه‌های بین‌المللی ورود پیدا کنند، امتیاز ویژه می‌دهیم. یعنی اگر بتوانند در رتبه بندی‌های بین‌المللی (Q۱ تا Q۴) کسب کنند، همان رتبه را در نظام رتبه بندی داخلی به آن نشریه خواهیم داد.

وضعیت امتیاز دهی به نشریاتی که در پایگاه‌های معتبر منتشر می‌شوند در جدول زیر قابل مشاهده است؛

کد خبر 5123585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۹
      0 0
      محصولات علمی مثل مقاله-کتاب- و امثالهم باید برای بهبود زندگی ما ایرانیان باشد وگرنه دو قرون نمی ارزد