به گزارش خبرنگار مهر، عبدالکریم جمیری صبح یکشنبه در بازدید از مخازن نفتی بندر دیلم اظهار داشت: مردم در تقابل با مجموعه نفت نیستند و برعکس احساس میشود که عزیزانمان در مجموعههای نفتی با در نظر گرفتن تلاشها و خطرات زحمات فراوانی میکشند اما نباید تبعیض در این مورد نمود پیدا کند و توزیع میبایست عادلانه صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه اشتغال مردم بومی نباید فقط به اشتغال نیروهای خدماتی ختم و تعریف شود اضافه کرد: ما نیاز دارم با نگاه توسعهای به استان بوشهر نگاه شود چرا باید با تمام داشتههایمان همچنان محروم باشیم.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید به نیروهایی که میتوانند در عرصههای مختلف خودی نشان دهند فرصت دهیم تا بتوانند نقش آفرینی کنند و بگویند که ما میتوانیم، این بی توجهیها نه تنها در مجموعه نفت بکه در برخی دیگر از دستگاهها وجود دارد
وی تاکید کرد: مجموعههای نفتی مستقر در منطقه باید به نیروهای بومی میدان دهند تا این نیروها نیز بتوانند در سطوح بالاتری نقش آفرینی کنند زیرا این استعداد در میان مردم منطقه وجود دارد.
جمیری بیان کرد: نیروهای که قصد دارید بکارگیری کنید تا جایی که امکان دارد از مردم بومی منطقه و استان تأمین شود و هنگامی که این نیروها با توجه به تخصص مورد نیاز یافت نشد به خارج از منطقه رجوع کنید.
وی افزود: مجموعههای نفتی میبایست هم مواد مصرفی اداری و کارکنان و هم نیروهای خود را تا جای ممکن از منطقه پیرامون خود تهیه کنند که خود میتواند زمینه ساز توسعه باشد. اگر مجموعههای نفتی مستقر در استان از ما نمایندگان مجلس توقع و خواستهای داشته باشند با تمام توان در کنار آنها هستیم و آنچه که در استان باشد کمک خواهیم کرد و آنچه که در مرکز کشور قابل پیگیری باشد همراهی خواهیم کرد.
لزوم حضور نیروهای بومی در عرصه مدیریتی
جمیری افزود: تعداد نیروهای بومی با توانمندیهای لازم برای مدیریت مجموعههای نفتی کم نیستند، گاهی ممکن است مورد توجه نباشند و در سطوح عالی مدیریتی از آنها به نحو شایسته استفاده نشود.
وی اضافه کرد: اگر این نیروهای بومی در مدیریت مجموعههای مختلف قرار بگیرند به خصوص در مناطق پیرامونی محل زندگی خود میتوانند با استفاده از دانش و تجربه و شناخت خود نسبت به منطقه زمینه ترقی و توسعه استان بوشهر را فراهم کنند.
جمیری خاطرنشان کرد: دغدغه ما این است که فردی مسئول باشد که بتواند از توان خود در جهت توسعه و پیشرفت استان بهره بگیرد به گونهای که این همه ذخایر و منابع که میتواند منافع ملی داشته باشد. در کنار آن منافع مردم منطقه نیز تأمین شود و احساس نشود مناطقی برخوردار و توانمند هستند اما در عین حال احساس محرومیت کنند.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نیروهای بومی دانش و تجربه خود را به میدان بیاورند تا از پتانسیلهای موجود کمال استفاده شود.
وی افزود: این نگاه برای مردم استان مورد توقع است، نیروهای هم استانی که در سطح ملی از آنها بهرمند هستیم و منافعشان به عام میرسد نگاهشان به منطقه را عالمانه و منصفانه و در جهت توسعه منطقه باشد و قدمهای مثبتی بردارند زیرا مدت مسئولیت ما محدود است اما در عین حال میتواند آثار مثبتی در پی داشته که سالیان طولانی مردم از برکات آن استفاده کنند.
جمیری اضافه کرد: همه کسانی که در زمینه نفت در حال فعالیت هستند و تلاش میکنند یک نقش را دارند و آن هم چرخیدن اقتصاد کشور است که یک نگاه صیانتی از این همه نعمات الهی که هم بهینه استخراج کنیم و هم بهینه صادر کنیم و همه به موقع صادر کنیم هم به نوعی عمل کنیم که شاید بتوانیم از خام فروشی که سودش را دیگران میبرند پیشگیری کنیم.
توسعه صنایع پایین دستی
وی ادامه داد: توسعه صنایع پایین دستی و تکمیلی نفت و گاز و پتروشیمی همان نگاهی است که نیاز امروز مملکت ماست و میتواند ما را از این شرایط که امروز در آن قرار داریم بیرون آورد.
وی گفت: به جای اینکه نفت خام را در بازار به قیمت ارزان عرضه کنیم و در مقابل تحریم شویم و در صورت تحریم با مشکل مواجه شویم باید آن را به یک کالایی تبدیل کنیم که دنیا به آن نیاز دارد و مجبور باشد از ما خرید کند، نه اینکه ناگزیر باشیم در این شرایط اقتصادی فشار بر مردم را تجربه و مشاهده کنیم.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر ما بتوانیم با استفاده از دانش، تجربه صاحبان دانش و دلسوزانمان در عرصه توسعه صنایع گام برداریم قطعاً میتوانیم از شرایط کنونی خود خارج شویم، میتوانیم به آن نگاه بلند مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر اینکه در عرصه تولید روزی باید به نقطهای برسیم که صنایع ما به نوعی پیشرفت کنند که برای صادرات درب چاههای نفت را ببندیم و هیچ نیازی به نفت نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: احداث صنایع پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی با حفظ شرایط زیست محیطی و شاخصها و حفظ فواصلی که از دریا باید مورد توجه قرار بگیرد بایستی مطالعات انجام و مجوزهای لازم نیز صادر شود.
جمیری اضافه کرد: امروز هم ما میتوانیم با رعایت فاصله در کنار دریا صنایع نفت و گاز و پتروشیمی داشته باشیم و هم با رعایت یک سری شرایط دور از ساحل پرورش آبزیان را داشته باشیم که نیاز به مطالعات خاص خود را دارد.
وی گفت: با نگاه به توسعه صنایع پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی تاکید بر رونق منطقه ویژه اقتصادی، در شمال استان داریم که شرایط آن در منطقه فراهم است با توجه عبور لولههای انتقال گاز و همه منابع نفتی، آبی که در منطقه وجود دارد.
لزوم عمل به مسئولیت اجتماعی
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی افزود: ما معتقد هستیم که صنایع موجود در منطقه نباید باری بر دوش مصرف آب آشامیدنی مردم باشند و قاعدتاً باید برای تأمین نیازهای خود آب تولید کنند. زیرا از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر است و بعضاً این آب شرب را برای مردم منطقه نیز تأمین کنند تا در راستای پذیرش مسئولیت اجتماعی خود حرکت کرده باشند
وی ادامه داد: در شرایط فعلی به لحاظ تولید گاز و شرایط خاصی که نگهداری آن نسبت به نفت دارد میبایست ملاحظات امنیتی و حفاظتی را لحاظ کنید و به اطلاع دستگاههای امنیتی برسد تا خدایی نکرده موضوعی امنیت مردم منطقه را تهدید نکند.
جمیری اضافه کرد: مردمی که پیرامون تأسیسات زندگی میکنند و در کنار خود منابع و ذخایر را میبینند و از آسیبهای زیست محیطی تأسیسات مستقر در منطقه رنج میبرند توقع دارند منافعی به صورت مستقیم جدای از منافع کلی به آنها برسد که یکی از آنها مسئولیتهای اجتماعی است که شما بر عهده دارید.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید دید مجموعه پتروامید در کجاها میتواند با توجه به ضوابط و مقررات و اختیارات خود برای مردم منطقه کمک کند.
وی اظهار داشت: زمانی که یک مجموعه با توجه به تمام داشتههایش به مجموعه پیرامونی خود مینگرد و همانگونه که برای نقش آفرینی در مأموریتهای خود احساس مسؤلیت میکند کمک کردن به مردم منطقه را جزئی از این مأموریت بداند و احساس مسئولیت کند، این مجموعه میتواند در منطقه خود ثبات ایجاد کند.
جمیری تصریح کرد: گاهی میشود تجهیزات و یا امکاناتی برای شهرستان پیرامونی خود مهیا کنیم به جای اینکه هر دفعه تجهیزات خود را برای خدمات رسانی اعزام کنیم بتواند این تجهیزات دهها بار به مردم خدمت رسانی کند.
وی خاطرنشان کرد: در تابستانی که گذشت مردم دیلم در روستاها و منطقه بهرگان دچار کمبود آب شدند که با هماهنگیها و رایزنیهایی که انجام شد در بهرگان برای شهر امام حسن و در حوزه گوره شبکه ای راه اندازی و به مردم آّبرسانی شد. سودی که در این گونه موارد میرسد رضایتمندی مردم از مدیرانی است که حوزه و منطقه مدیریت در حال مدیریت هستند که میتواند به دنبال خود امنیت منطقه را در پی داشته باشد اینها هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است و حساب دو دوتا چهارتا نیست.
مخازن نفتی شرکت پترو امید آسیا در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در مسیر پروژه انتقال نفت حوزه مناطق نفت خیز جنوب شامل مناطق مسجد سلیمان، اهواز، مارون، آغاجاری و گچساران قرار گرفته که پس از جمع آوری نفت در منطقه گره و گناوه زمینه انتقال به جزیره خارگ را برای صادرات فراهم میکند.
نظر شما