پریسا عابدپور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به صدور ۳۲ پروانه و گواهی اکتشاف از معادن استان طی سال جاری، افزود: با این تعداد پروانه بهره برداری زمینه اشتغال برای ۲۲۰ نفر در بخش معادن استان فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه احیای معادن کوچک از اولویتهای سازمان در سال جاری است، عنوان کرد: در این مدت سه معدن سنگ آهن قالو شیخان بوکان، کرومیتهای خوی و خاک نسوز در استان احیا شده است.
عابدپور با بیان اینکه سالانه ۱۷ میلیون و ۶۸۰ هزار تن انواع مواد معدنی از ۴۸۹ معدن فعال استان استخراج میشود، افزود: میزان ذخیره قطعی معادن آذربایجانغربی یک میلیون و ۲۲۱ هزار و ۶۵۷ تن بوده که در این بخش برای پنج هزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در بخش معدن استان اشتغال فراهم شده است.
وی، میزان سرمایهگذاری بر روی این معادن را سه هزار و ۷۴۰ میلیارد و ۱۳۸ میلیون ریال عنوان کرد و ادامه داد: ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است که ۵۱ نوع از این تعداد در این استان وجود دارد که در مرحله اکتشاف و بهرهبرداری است.
عابدپور با بیان اینکه عمده مواد معدنی دارای کاربرد در صنایعی از جمله ساختمانی، آرایشی، بهداشتی، فولاد، نفت است، اضافه کرد: صنایع تبدیلی این استان نیز در بخشهای فرآوری و استحصال طلا، سنگ تزئینی، تولید سیمان، آهک، گچ و صنعت تولید پودرهای میکرونیزه فعال است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی ظرفیت تولید واحدهای صنایع فرآوری و تبدیلی مواد معدنی استان را ۹۸ میلیون و ۷۳۳ هزار و ۶۴۱ تن عنوان کرد و گفت: این ظرفیت فرآوری توسط ۸۴۷ واحد فرآوری و تبدیلی مواد معدنی در بخشهای مختلف شن و ماسه، کانی فلزی و غیرفلزی و طلا در سطح استان فعال بوده و انجام میشود.
عابدپور تصریح کرد: در حال حاضر ۱۸۷ محدوده معدنی دارای پروانه اکتشاف و ۵۲ معدن دارای گواهی کشف هستند که با به بهره برداری رسیدن این معادن و محدودهها هم ظرفیت استخراجی مواد معدنی و هم اشتغال زایی در حوزه معادن استان افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به ظرفیت بالای استان آذربایجان غربی در حوزه مواد معدنی بخصوص سنگهای تزئینی گفت: آذربایجان غربی از لحاظ تنوع مواد معدنی بخصوص انواع سنگهای تزئینی در رتبههای برتر کشوری قرار دارد که برای استفاده از این فرصت خدادادی برنامههای زیادی در حال اجرا است.
نظر شما