به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارتخانه و ایوب دهقانکار، رییس نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، افتتاح شد.
این رویداد فرهنگی که از یکم تا ششم بهمنماه امسال به دلیل محرومیتهای حاصل از شیوع ویروس کرونا در ایران و سایر کشورهای جهان، از طریق درگاه انترنتی book.icfi.ir برگزار میشود، بسیاری از انتشارات داخلی و خارجی را به دور هم گردآورده است که توسط آن ناشران ضمن معرفی فعالیتهایشان به ارائه بخشی از آثار انتشاراتی خود میپردازند.
در این خصوص، رایزنی فرهنگی کشورمان در بلگراد نیز ضمن اطلاع رسانی به وزارت فرهنگ صربستان و هماهنگی با ناشران مطرح این کشور به منظور شرکت در این رویداد مهم فرهنگی، اقدام به معرفی گوشهای از انتشارات این نمایندگی و آثار برگزیده و ترجمه شده از فارسی به زبان صربی کرده است.
از میان ناشران صرب، انتشارات لاگونا (Laguna / Delfi) که بزرگترین انتشارات منطقه بالکان محسوب میشود، انتشارات کرِاتیونی سنتر (Kreativni centar) بزرگترین و فعال ترین ناشر کودک در منطقه بالکان. مرکز انتشاراتی چیگویا (Čigoja publishing) خانه انتشاراتی اوتوپیا (UTOPIA) و مؤسسه نمایشگاه بینالمللی کتاب بلگراد (Belgrade International Book Fair) که سال گذشته با مؤسسه نمایشگاههای بینالمللی تهران تفاهمنامه همکاری متقابل امضا کردهاند در این رویداد شرکت کرده و آثار خود را برای دبیرخانه نمایشگاه ارسال کردهاند.
این نمایشگاه مجازی علاوه بر نمایش آثار ادبی، شامل نشستهای متعدد به صورت وبینار است که در آن شرکت کنندگان کشورهای مختلف به معرفی بخشی از آثار خود مرتبط با فرهنگ و ادبیات ایران خواهند پرداخت و در این میان، مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی ایران به اتفاق سرجان مارکوویچ، رییس خانه انتشاراتی اوتوپیا در بلگراد و آلکساندر دراگوویچ، مترجم در خصوص حضور کتابهای ایرانی و آثار ترجمه شده در کشور صربستان در این وبینار به گفت و گو خواهند نشست.
در این نمایشگاه مجازی، علاقهمندان به کتاب و مطالعه با مراجعه به درگاه اینترنتی مربوطه میتوانند عناوین مورد علاقه خود را انتخاب و با ناشران آنها ارتباط برقرار کرده و به صورت بر خط کتابهای مورد نظر خود را خریداری و از طریق پست دریافت کنند. قابل توجه اینکه مشاهده و فرآیند خرید کتابها در طول ۲۴ ساعت شبانه روز برای همگان میسر است.
از سوی دیگر، یکی از مزایای این رویداد در فضای مجازی این است که ناشران کشورهای شرکت کننده ضمن معرفی آثار برگزیده از گوشه و کنار جهان با فعالیتهای همتایان خود آشنا شده و میتوانند به منظور انجام همکاریهای ادبی و فرهنگی با یکدیگر ارتباط مستقیم برقرار کنند.
نظر شما