به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحیم لطفی شامگاه چهارشنبه در گفتگوی ویژه خبری اظهارکرد: ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی گلستان در معرض بیابانی شدن قرار دارد که در شمال استان واقع شده است.
وی بیان کرد: در این اراضی میانگین بارش ۱۰۰ میلی متر بوده در حالی که میانگین بارش استان ۴۵۰ میلی متر است.
لطفی از بوته کاری در مراتع استان و زمین های کشاورزی فاقد بهره وری بالا خبر داد و گفت: در سه سال اخیر به طور متوسط هر سال سه هزار هکتار و در سال جاری تا کنون پنج هزار هکتار اصلاح و احیای مناطق بیابانی صورت گرفته است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اضافه کرد: دو هزار هکتار بوته کاری امسال انجام میشود که ۵۰ درصد آن با مشارکت ۱۰۰ درصدی جوامع محلی است.
وی بیان کرد: کشاورزی در برخی از مناطق اقتصادی نیست و میتوان با بوته کاری و تولید علوفه هزینههای دامپروری را کاهش داشت.
لطفی از حمایت دولت مانند در اختیار قراردادن ادوات کشاورزی و پرداخت تسهیلات کم بهره در این طرح خبرداد و گفت: امسال ۹۰ هزار نفر ساعت آموزش چهره به چهره با جامعه هدف داشته تا آنها را از وضعیت این طرح آگاه کنیم.
وی با بیان اینکه چند گیاه مرتعی در حال انقراض هم احیا شده است، افزود: توان این را داریم که در استان سالانه ۱۰ الی ۱۵ هزار هکتار را بوته کاری کنیم.
لطفی با اشاره به توان تولید نهال در استان، گفت: امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار بوته تولید شده و توان تولید هشت میلیون بوته را در سال داریم.
وی از تبادل بوته و بذر به استانهای دیگر کشور از جمله خراسان شمالی و سمنان خبر داد و افزود: در سال ۹۹ کاهش اعتبارات بخش بیابانزدایی را داشتیم که کفاف اجرای طرح ها را نمی دهد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نسبت به پدیده گرد و غبار در استان هشدار داد و گفت: گرد و غبار استان را تهدید کرده و در سال های گذشته مقره های برق در گنبدکاووس بر اثر گرد و غبار دچار آسیب شد.
نظر شما