رئیس جهاد دانشگاهی به مهر خبر داد

راه‌اندازی یک رام قطار ملی تا پایان اسفند

راه‌اندازی یک رام قطار ملی تا پایان اسفند

رئیس جهاددانشگاهی از امکان تولید داخل قطارهای مترو در تمام شهرهای کشور خبر داد و گفت: امیدوار هستیم که کل یک رام قطار تا پایان اسفند راه اندازی شود.

حمیدرضا طیبی در خصوص آخرین وضعیت قطار ملی به خبرنگار مهر گفت: پروژه طراحی ساخت یک رام قطار ۷ واگنه ملی با حمایت معاون علمی و فناوری به شرکت متروی تهران با مدیریت شرکت مترو در حال انجام است.

وی افزود: در این پروژه ساخت کامل سیستم رانش قطار مترو شامل سیستم کنترل مرکزی یا TCMS سیستم برق فشار قوی، سیستم کنترل دور موتور، CMCN، سیستم تأمین برق مصرفی داخل مترو (ACM )، مقاومت ترمزی، الکتروموتور تراکنش و گیربکس توسط جهاد دانشگاهی صورت می‌گیرد.

طیبی با بیان اینکه سیستم رانش به لحاظ تکنولوژی، پیشرفته‌ترین بخش قطارهای مترو است و به نوعی مغز، اعصاب و ماهیچه‌های قطار مترو به شمار می‌رود که هزینه ساخت آن حدود ۳۰ تا ۳۳ درصد قیمت یک واگن است، گفت: پیشرفت پروژه سیستم رانش حدود ۸۴ درصد به صورت کلی است و بسیاری از قطعات تحویل کارفرما شده است.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی البته به علت مشکلات شرکت مترو در تأمین سهم مالی خودش در پروژه بخش عمده منابع مالی مورد نیاز سیستم رانش تا به حال توسط خود جهاد دانشگاهی به صورت قرض تأمین شده است.

طیبی تاکید کرد: به علت تأخیرات ناشی از کرونا و همچنین تأمین برخی از قطعات از خارج کشور، ان شاءالله قرار است ۳ واگن در ۲۲ بهمن و کل یک رام قطار تا پایان اسفند راه اندازی شود. در این پروژه هدف نهایی ساخت داخل به میزان ۸۵ درصد است و علیرغم مشکل در تأمین منابع مالی، کرونا و تحریم، پروژه پیشرفت خوبی داشته است.

وی افزود: هماهنگ شده که پس از اتمام قسمت‌های موفقیت‌آمیز این قطار با تأمین منابع لازم، ۱۰۵ واگن در فاز اول و ۳۱۵ واگن دیگر در فازهای بعدی ساخته شود.

به گفته طیبی، با اجرای موفق این پروژه، فناوری طراحی و ساخت واگن‌های مترو در کشور به دست آمده و با تأمین منابع مالی و انجام برنامه‌ریزی و تقسیم کار مناسب، واگن‌های خطوط متروی کلانشهرهای کشور به صورت کامل در داخل قابل تأمین هستند.

وی در خصوص صرفه‌جویی ارزی برای تولید واگن‌های قطار مترو گفت: با پایان یافتن پروژه و اطلاع از میزان ارزبری کلیه قسمت‌های پروژه می‌توان به صورت دقیق در خصوص صرفه‌جویی ارزی اظهار نظر کرد.

کد خبر 5127297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۳
      0 0
      دولت، جهاد دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان در تولید قطارهای برقی سریع السیر باری و مسافری بین شهری هم فعال شوند و با برنامه ریزی راهبردی در جهت اهداف توسعه پایدار راه آهن سراسری بین شهری دوخطه و برقی شوند و سرعت قطارها نیز افزایش یابد، تولید برق مورد نیاز نیز از منابع تجدید پذیر و انرژی خورشیدی باشد