به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انجمن اسلامی دانشجویان ۱۳۴۸ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وبیناری با حضور دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه بقیه الله و رئیس سابق سازمان خون پیرامون موضوع دوگانه تحریم دارویی و تقدیم واکسن برگزار شد.
ابوالقاسمی گفت: ما واکسن را از هرجایی که بخواهیم میتوانیم تهیه کنیم و قطعاً نگاه ما نمیتواند یک نگاه صرفاً فنی باشد که ببینیم این بهتر است یا این ارزانتر است. ما باید مجموعهای از معادلات سیاسی و رفتارهای کشورهای متخاصم و صلاح ملت خودمان را در نظر بگیریم که این واکسن را خریداری کنیم و یا بسازیم.
وی ادامه داد: این اختیاری است که کشور ما دارد و اگر در این زمینه انتقاداتی هست آن شخص یا آگاهی ندارد یا واقعاً سابقه کشور ما در گذشته را نمیداند.
ابوالقاسمی با تشبیه تحریم ایران در سالهای اول و دوم جنگ به دوران شعب ابی طالب خاطرنشان کرد: هرگاه چیزی را خودمان میتوانستیم تهیه کنیم آنگاه میگفتند ما برایتان تهیه میکنیم.
وی با ذکر مثالی از زمانی که در سازمان انتقال خون فعالیت میکرد افزود: بنده به خاطر دارم یک وقتی میخواستیم دستگاهی که به پلاکت پرتو میدهد و فرآوردههای خونی را برای استفاده آماده میکرد را تهیه کنیم، وقتی برای تهیه به غرفه کاناداییها رفتیم، مرا بیرون کردند و گفتند ما به شما هیچی نمیفروشیم.
وی ادامه داد: من بعدها با آلمانها وارد مذاکره شدم و وقتی دستگاه را از آلمانها خریداری کردم صاحب آن شرکت (کانادایی) آمد و به التماس خواست که از آنها خرید کنیم، یعنی ما هرجا به سمت خودکفایی یا خرید از رقیب رفتیم آنتنهایشان به کار افتاد و برای مثال میگفتند به شما ارزان میدهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ادامه داد: مثل همین قضیه فایزر که گفتند، ۱۶۰ هزار به شما واکسن میدهیم چون دیده بودند دست کشور ما در خرید از کشورهای دیگر و یا ساخت واکسن باز است. هدف دوم آنها هم این بود که جرمی که آمریکاییها در این چندسال به ما روا داشته اند را کمی شستشو دهند.
وی با بیان اینکه جنایت تحریم دارویی ما در سالهای گذشته با استفاده از تحریم کانالهای پولی ما است افزود: یعنی میگویند که تحریم دارویی نیستیم ولی چون از پولمان نمیتوانیم استفاده کنیم انگار تحریم دارویی هستیم. با این تفاسیر آیا درست است که ما بحث صرفاً فنی بکنیم که چه واکسنی خوب است و چه واکسنی بد است؟
ابوالقاسمی افزود: ما باید اول مشخص کنیم که چه کشوری با ما جفا کرده که در رابطههای تجاری و دارویی و غذایی باید این موارد را لحاظ کنیم.
وی ادامه داد: ما باید با کشوری معامله کنیم که به ما جفا نکرده باشند. الان واکسنهای زیادی در دسترس داریم. وقتی به ۹۰ منبع برای تأمین واکسن دسترسی داریم آیا عاقلانه است که از کشوری تهیه کنیم که با ما دشمنی میکند؟
ابوالقاسمی افزود: دشمنی آمریکا این گونه نیست که با دولت ایران یا نظام ایران باشد، دقیقاً هدفگیری شأن مردم ایران است. در این تردیدی نیست دیگر مظلوم تر از بچه سرطانی داریم؟ شما بروید از دوستان محک و انجمن خون و سرطان بپرسید. هر وقت ما دارویی میخواستیم که مربوط به اینها بود کمبود پیش آمد. تا بالاخره از هند و منابع دیگر تهیه کردیم.
وی ادامه داد: اروپاییها نمیگذارند ما دارو وارد کنیم و به تمام افکار عمومی دنیا دارند دروغ میگویند. میگویند دارو را تحریم نکردیم ولی صد درصد تحریم کرده اند و فقط اعلام نمیکنند. اینکه پولهای ایران بلوکه میشود و اجازه خرید دارو با این پولها داده نمیشود دلیلی بر این است.
نظر شما