به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش در دیدار با رئیس و معاونین ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: پس از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اتفاقات نسبتاً خوبی انجام گرفته اما هنوز مشکلات زیاد است.
وی با تاکید بر اجرای بند به بند قانون، افزود: با تعیین هیئت ویژه جهت رسیدگی به اجرای دقیق قانون، ترک فعل مسئولین در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را رسیدگی میکنیم و در این زمینه کمک ستاد خواهیم بود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور بیان کرد: یادم میآید وقتی این قانون در مجلس نهم تصویب شد، ۲ نفر از وزرای وقت گفتند آن را قبول نداریم و اجرا نمیکنیم.
بذرپاش تاکید کرد: راهی جز ردیابی کالا و شناسنامهدار کردن کالاها نداریم و این تجربه را دنیا انجام داده و نتیجه گرفته است. نان عدهای در عدم شفافیت فرایند ورود و خروج کالاهاست.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور، یکپارچهسازی سامانههای تجارت و تولید و مصرف را راه دیگری برای مدیریت این پدیده شوم برشمرد و اظهار داشت: الان سامانههای جدای از هم زیاد راهاندازی شده ولی متاسفانه از یکپارچگی و انسجام برخوردار نیستند. مثلاً سامانه گمرک با ادارات صنعت، معدن و تجارت هماهنگ نیستند که باید این عدم یکپارچگی حل شود. در موضوع تلفن همراه، با رجیستری بخش زیادی از قاچاق از بین رفت. البته کالاهای دیگر تفاوت زیادی دارند و روش تلفن همراه را نمیتوان برای آنها به کار برد.
بذرپاش با اشاره به نحوه محاسبه میزان قاچاق از طریق مصرف داخل منهای تولید داخل و واردات از مبانی رسمی، تاکید کرد: عدد دقیقی از میزان مصرف و تولید داخل در اختیار نیست، بنابراین رقم اعلامی قاچاق هم نمیتواند عدد دقیقی باشد که باید برای محاسبه دقیق آنها، با این حجم عظیم ظرفیتهای مختلف فناوری، فکری کرد.
در این جلسه، علی مویدی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن ارائه گزارش اقدامات از سال ۹۷ تاکنون، گفت: مقام معظم رهبری تاکید داشتند که در ماجرای قاچاق، فصلالخطاب این ستاد باشد و موارد مختلف به مراجع رسمی معرفی شود.
نظر شما