به گزارش خبرنگار مهر، چهل و هشتمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک به ریاست سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک و با حضور مسعود سلطانی فر وزیر ورزش، مهدی علی نژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، اعضای هیات رئیسه و اجرائی کمیته ملی المپیک و دیگر اعضای مجمع این کمیته صبح امروز یکشنبه آغاز شد.
این مجمع در شرایطی آغاز شد که شرایط حضور وبیناری هم برای اعضا مهیا شده بود. زهرا نعمتی نماینده ورزشکاران، مجید کیهانی عضو هیات اجرایی، افشین مولایی رئیس فدراسیون همگانی و محمدرضا پوریا رئیس فدراسیون بدمینتون افرادی هستند که به صورت وبینار در مجمع شرکت دارند.
شاخصهای توزیع بودجه
بخشی از مجمع کمیته ملی المپیک به بررسی شاخصهای توزیع بودجه در سال ۱۴۰۰ اختصاص داشت. گزارش این بخش توسط عبدی افتخاری عضو هیات اجرایی ارائه شد.
طبق گفته وی ۵ ضریب مثبت برای تخصیص اعتبارات مدنظر قرار دارد که عبارتند از ضریب مدالآوری در المپیک، بازیهای آسیایی و … ضریب تراکم در مسابقات برونمرزی، ضریب نفرات اعزامی، ضریب مدیریت و شرایط خاص مانند میزبانی مسابقات، ضریب ورزشهای پایه و مدالآور. ضرایب منفی هم مثل دوپینگ وجد دارد که ملاک قرار میگیرد.
رشد ۲۰۰ درصدی بودجه فدراسیونها
در ادامه گزارش توزیع بودجه، سیدرضا صالحی امیری اینگونه توضیح داد که بر اساس مدل پیشنهادی که گزارش آن ارایه شد، در بودجه توزیعی به فدراسیونها توسط کمیته ملی المپیک برای سال ۱۴۰۰ تغییر ایجاد میکند. وی گفت: اگر بودجه ۲۰۰ میلیاردی کمیته ملی المپیک به تصویب مجلس برسد بین ۲۰ تا ۲۰۰ درصد افزایش بودجه در فدراسیونها خواهیم داشت و میانگین رشد ۵۰ درصد خواهد بود.
وی همچنین تاکید کرد: باید طی جلسات کارشناسی با حضور تعدادی از روسا و هیات اجرایی و وزارت ورزش به شاخص نهایی برسیم. باید تا اسفند بودجه بسته شود اگر توافق حاصل نشود باید به روش سنتی گذشته عمل شود.
تصویب مدل توزیع بودجه ۱۴۰۰ فدراسیونها
مدل پیشنهادی برای توزیع بودجه سال ١٤٠٠ فدراسیونها توسط کمیته ملی المپیک که از سوی عبدی افتخاری ارائه شد، توسط اعضای مجمع به بحث گذاشته شد. این مدل پیشنهادی، مخالفانی داشت مانند مهدی گودرزی رئیس فدراسیون سه گانه. حمید عزیزی رییس فدراسیون گلف هم با طرح پیشنهادی موافق بود اما پیشنهاداتی هم داشت.
عزیزی گفت: به نظرم توازن در توزیع بودجه به فدراسیونها وجود ندارد. یک ششم بودجه به یک فدراسیون اختصاص یافته است. پیشنهاد دارم که حداکثر هر فدراسیون پنج درصد از بودجه را به خود اختصاص بدهد. پیشنهاد دیگرم این است که در صورتی که بحث کمک خارج از جدول وجود داشت، این کمک به صورت مساوی باشد و اینطور نباشد که یک فدراسیون ده درصد و فدراسیون دیگر دویست درصد افزایش داشته باشد.
در رابطه با این طرح، سید رضا صالحی امیری هم توضیحاتی ارائه داد و موضوع به رای گذاشته شد. در نهایت با رای اعضای مجمع مدل پیشنهادی به تصویب رسید.
زمین ۵ هزار متری کمیته ملی المپیک زنده شد!
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک گزارش صورتهای مالی سال ۹۸ اعلام و عنوان شد که صورتهای مالی به نحو مطلوب نشان میدهد.
حسابرس کمیته ملی المپیک همچنین از احیا شدن زمین خیابان اشرفی اصفهانی به متراژ پنج هزار متر خبر داد و اینکه کاربری فرهنگی، مسکونی و ورزشی برای آن گرفته شد.
رئیس کمیته المپیک هم گفت: این زمین از سال ۹۰ رها شده بود و شهرداری آن را فضای سبز اعلام و تصاحب کرد. ما با کمک مسئولان آن را برگردانیم و سند تک برگ آن نیز موجود است.
به گفته صالحی امیری، قیمت این زمین ۵ هزار متری در حال حاضر ۲۰۰ میلیارد تومان است و اگر اجازه داده شود، سالی ۵۰ میلیارد سودآوری دارد.
صالحی امیری گفت: در واقع از سال بعد با تعیین تکلیف این زمین، میتوانیم یک سرمایه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیاردی داشته باشیم و پنجاه درصد از منابع کمیته از طریق مشارکت دادن آن تامین شود.
تصویب بند جدید اساسنامه
در جریان مجمع امروز اضافه شدن بندی جدید به اساسنامه کمیته ملی المپیک به تصویب اعضا رسید. به واسطه این بند تمام امور اجرایی، اداری، مالی و پشتیبانی کمیته ملی المپیک تابع قوانین جمهوری اسلامی باشد.
انحلال شرکت بازرگانی کمیته ملی المپیک
اعضای مجمع کمیته ملی المپیک به هیات اجرایی اختیار دادند که شرکت بازرگانی کمیته ملی المپیک را منحل کنند و یا اختیارات آن را محدود کنند.
غیرالمپیکی ها عضو مجمع کمیته ملی المپیک شدند
با رای موافق اعضای مجمع کمیته ملی المپیک، دو فدراسیون ورزشهای ناشنوایان و بیماریهای خاص عضو این مجمع شدند. البته با پیشنهاد صالحی امیری، این موضوع به خاطر غیرالمپیکی بودن فدراسیونهای موردنظر با کمیته بین المللی المپیک در میان گذاشته میشود تا مشکل ساز نشود.
شنیدن نظر اعضای مجمع
بخشی از مجمع عمومی کمیته ملی المپیک به شنیدن نظر اعضای مجمع اختصاص داشت. در این بخش رامین طباطبایی رییس فدراسیون بسکتبال، اینچه درگاهی رئیس فدراسیون ژیمناستیک، عباس اورسجی رییس فدراسیون کبدی، مهرزاد حمیدی معاون ورزشی آموزش وپرورش صحبتهایی را مطرح کردند.
پاداش ویژه برای طلاییهای المپیک توکیو
در مجمع امروز، مسعودسلطانی فر وزیر ورزش هم برای حاضران صحبت کرد. وی به موضوع پاداش مدال آوران المپیک اشاره کرد و یادآور شد: در گذشته پاداشها بر اساس سکه پرداخت میشد یعنی زمانی که قیمت سکه نوسان نداشت اما به خاطر تحریمها و ایجاد نوسان در قیمت سکه، چگونگی پرداخت پاداشها بر اساس تغییر در آیین نامه متفاوت از همیشه شد طوری که امتیازها ملاک است.
معاون رئیس جمهور در امور ورزش با بیان اینکه وزارت ورزش در تلاش برای پرداخت پاداش مدال آوران سال ٩٨ است، در مورد مدال آوران المپیک گفت: برای ورزشکارانی که در توکیو صاحب مدال طلا شوند پاداش ویژه ای در نظر خواهیم گرفت. البته برای مدال آوران نقره و برنز هم پاداش مناسبی در نظر داریم.
نظر شما