۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۲:۲۱

جهانگیری:

بخش نفت و گاز، تحریم‌ها و انحصارهای خارجی را بی‌اثر کرد

بخش نفت و گاز، تحریم‌ها و انحصارهای خارجی را بی‌اثر کرد

معاون اول رئیس جمهور در حاشیه بازدید از آخرین دستاوردهای صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، گفت: کارهایی بزرگ در سطح بین‌المللی اتفاق افتاده که به معنای واقعی تحریم‌ها را بی اثر کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز (یکشنبه) با حضور در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران از آخرین دستاوردهای صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بازدید کرد.

در این بازدید که بیژن زنگنه وزیر نفت نیز حضور داشت، جهانگیری با حضور در غرفه‌های مربوط به شرکت‌های فعال در حوزه نفت به ویژه شرکت‌های دانش بنیان از نزدیک در جریان مسائل، پیشنهادها و چالش‌های پیش روی این بخش قرار گرفت.

جهانگیری پس از بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: در شرایطی که دولت در معرض بمباران اخبار منفی از خارج از کشور به منظور زیر سوال بردن آینده و دستاوردهای نظام است و در داخل نیز گاهی به دلیل بدسلیقگی پمپاژ اخبار منفی انجام می‌شود، دستاوردهای این نمایشگاه نشان می‌دهد که ایران به سمت توسعه و پیشرفت حرکت می‌کند.

معاون اول رئیس جمهور با ابراز تأسف از اینکه در شرایط کرونا و به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان دعوت از مردم عزیز برای بازدید از چنین نمایشگاه‌هایی وجود ندارد، گفت: مجموعه فرزندان ایران هم در بخش نفت، گاز و هم در بخش پالایش و پتروشیمی کارهای بزرگی کردند و کارهای بزرگی در دست اجرا دارند که ارزنده و قابل ستایش است.

وی افزود: برای هر ایرانی شاید این سوال مطرح بود که ایران به عنوان یکی از کشورهایی که دارای بزرگترین ذخایر نفت و گاز است آیا می‌تواند خود از این استعدادها و ظرفیت‌ها استفاده کند؟ این نمایشگاه نشان می‌دهد که ما در حوزه دانش، داخلی سازی و توانمند سازی مجموعه‌ها برای تولید محصولاتی که قابلیت عرضه به داخل و خارج از کشور را داشته باشد، گام‌های بلندی برداشته‌ایم.

وی با اشاره به تصمیم وزارت نفت برای استفاده از توان دانشگاه‌های کشور به منظور حضور در این عرصه مهم، گفت: وقتی در جلسه‌ای که بنده نیز حضور داشتم چنین تصمیمی اتخاذ شد فکر می‌کردیم که این کار اقدامی پر ریسک است و حتی ممکن است دانشگاه‌های کشور برای تولید محصولات نیازمند سال‌ها زمان باشند، اما امروز و در بازدید از بخش‌ها و سالن‌هایی که مرتبط با شرکت‌های دانش بنیان بود دیدیم که چگونه اعضای هیأت علمی و دانشجویان مرتبط با این حوزه برای توسعه و خودکفایی به طور همه جانبه درگیر کار شده‌اند و علاوه بر تولید دانش و مهندسی محصولات در حوزه بازیافت نیز در سریع‌ترین زمان پروژه‌های واگذار شده را انجام دادند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: انحصار تولید برخی از محصولات که در این نمایشگاه به نمایش درآمد در اختیار معدود کشورها و شرکت‌های خارجی است اما شرکت‌های ایرانی موفق شدند در زمینه ساخت تجهیزات نظیر ساخت توربین‌ها و کمپرسورها توانمندی بالایی را ارائه کنند که جزو افتخارات است. تولیداتی که مطابق با استانداردهای معتبر بین‌المللی است.

جهانگیری با اشاره به ساخت کمپرسورهای خاص برای ایجاد خط راهبردی انتقال نفت به بندر جاسک، گفت: این خط انتقال از اصلی ترین، راهبردی‌ترین و اساسی‌ترین طرح‌های کشور است. طرحی که پس از تصمیم‌گیری برای صادرات نفت از بندر دیگری به جز خارک در خارج از خلیج فارس اجرا شد. حتی فولاد مورد نیاز برای لوله‌های این طرح که بتواند گاز ترش را جابه جا کند از سوی شرکت‌های داخلی و مطابق استانداردهای بین‌المللی که وزارت نفت بسیار بر آن پافشاری می‌کرد، تولید شد. این در حالی است که در گذشته حتی ورق‌های معمولی مورد نیاز برای تولید لوله‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز از خارج وارد می‌شد.

وی گفت: هیچکس تصور نمی‌کرد کشور در سخت‌ترین و شدیدترین شرایط تحریم‌های آمریکا در این سه سال اخیر بتواند پروژه‌های این چنینی را اجرا کند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به افتتاح پروژه و طرح بزرگ پالایشگاه بید بلند از سوی رئیس جمهور، گفت: این پالایشگاه نمادی از طرح‌هایی است که در زمان تحریم آمریکا راه اندازی شد و به نتیجه رسید. وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به معنای واقعی کارآمدی و توانمندی خود را به نمایش گذاشتند و شعار ما می‌توانیم را نه در حد حرف بلکه به طور واقعی اجرا کردند. البته کسانی هستند که مدعی شعار ما می‌توانیم هستند اما کوچک‌ترین کاری از این جنس در پرونده‌های کاری آنان وجود ندارد.

جهانگیری افزود: کارآمدی یعنی تولید محصولی که در انحصار خارجی‌ها بود و بدون کوچک‌ترین اتهام نسبت به زد و بند و فساد به مرحله تولید رسیده است، در حالی که برخی در پرونده کارها و تشکیلاتشان ده‌ها مورد فساد دیده می‌شود.

وی گفت: کارهایی بزرگ در سطح بین‌المللی اتفاق افتاده که به معنای واقعی تحریم‌ها را بی اثر کرده است. ما نگذاشتیم بزرگترین پروژه‌های کشور در دوران تحریم نه تنها تعطیل شود بلکه به سرعت جلو رفته و اجرایی شود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: فرزندان ملت ایران در وزارت نفت کار مهم دیگری نیز در حوزه تحریم انجام داده‌اند که آن صادرات نفت بود. صادرات برای پاسخگویی به نیازهای کشور، متأسفانه در سه سال دوران تحریم کنونی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از درآمدهای ارزی کشور به خاطر تحریم‌ها کاهش یافت اما همکاران وزارت نفت با روش‌های جدید و شجاعانه نگذاشتند جریان فروش نفت قطع شود.

جهانگیری ادامه داد: من روزها و هفته‌های خوشی برای آینده کشور پیش بینی می‌کنم. زمستان تمام شد و روسیاهی ماند برای کسانی که به جای کمک به دولت سعی کردند با زبان و اقداماتشان چوب لای چرخ بگذارند.

وی گفت: روزهای بهاری خوبی در پیش رو خواهیم داشت حتی در همین ماه‌های اخیر و دوره ریاست جمهوری ترامپ رکوردهایی در صادرات نفت و میعانات نفتی به دست آمد که قابل توجه است. در دورانی که کسی که آرزو می‌کرد فروش نفت ایران به صفر برسد، ما در دی‌ماه امسال به بزرگترین رکورد در صادرات نفت رسیدیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: امیدوار هستم با اقدامات و هماهنگی‌هایی که در داخل کشور پیش می‌آید مردم طعم شیرین مقاومت را بچشند و امیدواریم کسانی که بیخود برای خود تصوراتی دارند، روزهای خوش مردم را تلخ نکنند و بگذارند مردم طعم شیرین مقاومت را بچشند.

کد خبر 5129537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
      0 0
      اندونزی کشتی نفتی را گرفت و برد هرچی درآمد بود دود شد
    • مهدی نسیمی IR ۲۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
      1 0
      جناب جهانگیری برادرت کجاست بقیه مسائل را بی خیال