۱۴ بهمن ۱۳۹۹، ۱۸:۱۵

مهر گزارش می‌دهد؛

۱۴ سالگی کلنگ‌زنی یک پتروشیمی/ بی‌توجهی ۴ دولت به اجرای پروژه

۱۴ سالگی کلنگ‌زنی یک پتروشیمی/ بی‌توجهی ۴ دولت به اجرای پروژه

پتروشیمی بروجن در آستانه ۱۴ سالگی کلنگ زنی قرار دارد و هنوز طی فعالیت دولت‌های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم اقدام مناسبی برای اجرای این پروژه صورت نگرفته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: پروژه‌های نیمه‌تمام چهارمحال و بختیاری مصوب شده طی فعالیت دولت‌های مختلف قصه‌ای تمام‌نشدنی است و تنها شاهد این هستیم که به عمر کلنگ زنی آن‌ها افزوده می‌شود و این پروژه‌ها همچنان نیازمند پیگیری و اختصاص اعتبارات برای تکمیل و راه‌اندازی هستند.

پتروشیمی بروجن یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مصوب شده در دولت نهم است که جزو پروژه‌های نیمه‌تمام استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

کلنگ زنی پروژه بروجن در سال ۸۵

مجتمع پتروشیمی بروجن استان چهار محال و بختیاری سوم اسفند ماه سال ۸۵ کلنگ زنی شد. قرار بود مجتمع پتروشیمی بروجن با سرمایه‌گذاری ارزی ۲۷۵ میلیون دلار و سرمایه‌گذاری ریالی ۵۰۰ میلیارد ریال در مدت سه سال ساخته شود.

مجتمع پتروشیمی بروجن پس از بهره‌برداری در سال ۳۰۰ هزار تن پلی‌اتیلن سنگین تولید می‌کند. خوراک این مجتمع هفت هزار تن بوتن و ۳۰۵ هزار تن اتیلن است که از طریق خط لوله اتیلن غرب تأمین می‌شود.

محصولات این مجتمع در تولید کیسه، بطری و لوله، ظروف پلاستیکی و لوازم خانگی استفاده می‌شود.

با وجود اینکه این پروژه قرار بود طی سه سال احداث شود اما طی ۱۴ سال گذشته تنها در حد یک حصار، یک سوله و یک تابلوی آدرس دهی باقی مانده است و تلاشی نیز از سوی مسئولان برای به نتیجه رساندن این پروژه مشاهده نشده است.

طی ۱۴ سال گذشته تنها یک سوله و حصار برای پروژه پتروشیمی بروجن اجرا شده است و این پروژه نیمه تمام باقی مانده است نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پتروشیمی بروجن در زمان دولت نهم مصوب شد و قرار بود خوراک آن از خط اتیلن که از جنوب به سمت غرب می‌رود تأمین شود.

حجت الاسلام امیرقلی جعفری ادامه داد: طی ۱۴ سال گذشته تنها یک سوله و حصار برای این پروژه اجرا شده و این پروژه نیمه تمام باقی مانده است.

وی با بیان اینکه نشست‌هایی با مسئولان برای اجرای پروژه پتروشیمی بروجن برگزار و مشکلات این طرح بررسی شده است، ادامه داد: خط انتقال اتیلن غرب که تأمین کننده پتروشیمی بروجن است حدود ۳۰۰ کیلومتر تا گچساران آمده و با استان فاصله دارد و در این مسیر گردنه‌های بسیار صعب العبور مانند گردنه سی سخت وجود دارد که مشخص نیست شاخه‌ای از این خط انتقال چه زمان به بروجن برسد.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به یکی دیگر از مشکلات سد راه اجرای این پروژه گفت: خوراک پتروشیمی بروجن اتیلن است که مصرف آب آن در سال بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب است و این در حالی است که در بروجن مشکل کمبود آب وجود دارد و پتروشیمی صنعتی آب بر است و در همه جای دنیا پتروشیمی در جایی است که آب وجود دارد.

جعفری افزود: استفاده از گاز به جای اتیلن در پتروشیمی بروجن مانند پتروشیمی لردگان یک پیشنهاد است اما باز در بروجن مشکل آب داریم، هر چند هشدارها در مورد آلودگی پسماند پتروشیمی لردگان شروع شده است.

وی با بیان اینکه چندین جلسه با نخبگان و کارشناسان پتروشیمی کشور برای اجرای این پروژه برگزار شده است و هنوز به جمع بندی کامل نرسیدیم، ادامه داد: این پروژه از وزیر نفت مطالبه شده و تیمی از شرکت نفت قرار است پروژه را بررسی کنند.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: احتمال دارد بهترین گزینه با توجه به کمبود آب در بروجن، آلودگی و اینکه اتیلن هزینه بالایی دارد و تنها برای ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند، حرکت به سمت راه اندازی صنایع پایین دستی پتروشیمی باشد.

وی گفت: تکمیل پروژه پتروشیمی بروجن از مهمترین دغدغه‌های مردم منطقه است و با جدیت در راستای ایجاد اشتغال در منطقه در حال پیگیری است.

پروژه پتروشیمی بروجن یک مطالبه عمومی است و در تلاش هستیم که صنایع پایین دستی پتروشیمی را در این پروژه اجرا کنیم معاون صنایع سازمان صمت چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: پتروشیمی بروجن یکی از پروژه‌های نیمه تمام مهم استان چهارمحال و بختیاری در بخش صنایع است.

محمد کاظم منزوی بیان کرد: پروژه حدود دو ماه است به کمک گروهی از کارشناسان در حال بررسی بوده و مشکلات اجرایی آن شناسایی شده است.

وی بیان کرد: چند جلسه هماهنگی برگزار شده تا پروژه پتروشیمی بروجن به شکل دیگری در بخش صنایع پایین دستی راه اندازی شود.

معاون صنایع سازمان صمت چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در گذشته سخت بود متولیان را قانع کنیم که پتروشیمی بروجن به شکلی که مدنظر بوده است، قابل اجرا نیست.

وی ادامه داد: این پروژه یک مطالبه عمومی است اما مردم هم می‌دانند که این گونه قابل اجرا نیست لذا باید به نحوی باشد که از نظر زیست محیطی و اقتصادی به صرفه باشد.

منزوی بیان کرد: مکاتبات با مدیرعامل پتروشیمی انجام شده و با توجه به اینکه در پتروشیمی لردگان چند کار جدید انجام شده و هفت تا هشت صنعت پایین دستی دارد می‌توان یک سری از آنان را در بروجن اجرا کرد.

معاون صنایع سازمان صمت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تعریف صنایع پایین دستی برای این پروژه زمان لازم دارد، اظهار داشت: اکنون در حال بررسی هستیم تا ببینیم چه صنعت پایین دستی برای پتروشیمی بروجن مناسب است که کار سختی است.

سرمایه گذاران در پتروشیمی بروجن حمایت می‌شوند

استاندار چهارمحال و بختیاری پیش از این از حمایت دولت از سرمایه گذاران در پتروشیمی بروجن خبر داده بود.

اقبال عباسی از آمادگی و حمایت دولت برای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در پتروشیمی بروجن خبر داد و گفت: بی شک تسهیل فرآیند سرمایه گذاری و حمایت از بخش خصوصی، در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و زمینه ساز اشتغال نیروهای جوان و رشد اقتصادی استان است.

پروژه پتروشیمی بروجن یکی از مهمترین مطالبات مردم در شهرستان بروجن دومین شهرستان بزرگ استان چهارمحال و بختیاری است که اجرای این پروژه و به نتیجه رساندن آن نقش مهمی در کاهش بیکاری در منطقه و کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد.

کد خبر 5131861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
      0 0
      شرکتی خصوصی احداث شود با عنوان شرکت پروژه تا تعریف پروژه های سودآور و مدیریت تکمیل پروژه های نیمه تمام را برعهده بگیرد، مردم به این شرکت مراجعه و سرمایه های خرد و راکد خود را در اختیار این شرکت قرار دهند تا این شرکت با پول مردم پروژه ها را تکمیل کند و هر فردی به اندازه آورده اش در سود پروژه سهیم شود
    • علی IR ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
      0 0
      بانک ها از محل سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت مردم تکمیل پروژه های نیمه تمام را تامین مالی کنند و سود نهایی پروژه نصیب مردم شود، کارشناسان راهکار ارایه دهند تا تامین مالی تکمیل پروژه های نیمه تمام از طریق بورس هم امکان پذیر شود، واگذاری اینگونه پروژه ها به بخش خصوصی نیز راه گشاست
    • علی IR ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
      0 0
      تکمیل پروژه های نیمه تمام را نیز می توانیم به استانداری ها واگذار کنیم تا استانداری ها از محل افزایش نرخ مالیات استان بتوانند پروژه های نیمه تمام استان خود را تامین مالی کنند، پروژه های عمرانی بیشتر باید از محل اخذ مالیات از مردم در هر استان با توان داخلی تکمیل شوند تا منجر به افزایش کسری بودجه نشود
    • حمید AU ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
      0 0
      حیف این سرزمین زیبا که به خاطر سود ۲۰-۳۰ ساله درآن کارخانه آنهم تولیدی پلاستیک ساخته شود. کاش دستکم کارخانه بازیافت پلاستیک ساخته می شد.ارزپتروشیمی هم برنمی گرده این همه تخریب برای چی؟؟؟