به گزارش خبرنگار مهر، حسن عباس نژاد ظهر امروز در برنامهای که با محوریت محیط زیست استان، چالش و فرصتها در سالن شهید باکری دانشگاه تبریز برگزار شد گفت: در جوامع متمدن امروزی، منابع انسانی، طبیعی و ذخایر ژنتیکی به عنوان منابع ثروت در نظر گرفته میشود.
عباس نژاد ادامه داد: در طی سالهای گذشته اقدامات خوبی در خصوص ذخایر ژنتیکی و محیط زیستی انجام نگرفته و همین موجب شده است تا در مقایسه با میانگین جهانی وضعیت نامناسبی پیدا کنیم.
وی افزود: ارتباط مسائل زیست محیطی با مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بر کسی پوشیده نیست و نمیتوان آنها را کنار گذاشت.
عباس نژاد با اشاره بر ایجاد آلودگی پتروشیمی و پالایشگاه تبریز گفت: برخی از صنایع موجود در کشور به طور ذاتی، عامل آلودگی به شمار میروند که پتروشیمی و پالایشگاه تبریز از این موضوع مستثنی نیستند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یادآور شد: دو مشکل گازهای خروجی از واحدهای فرآیندی و گازهای تبخیری در پالایشگاه تبریز مطرح است که یا باید پتروشیمی و پالایشگاه تبریز را به منطقه دیگری انتقال دادند و یا باید هزینه فعالیت تخریب محیط زیست را مورد توجه قرار داد که در این راستا امور مالیاتی استانها موظف به اخذ عوارض از واحدهای صنعتی است.
عباس نژاد ادامه داد: پالایشگاه و پتروشیمی تبریز هرگز به عنوان یک صنعت سبز و برگزیده معرفی نشده است.
وی گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته کاوه سودا ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی را آلوده کرده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان، لزوم همگرایی و پیگیری فرآیندهای مشارکتی در این سازمان را ضروری دانسته و افزود: فلسفه وجودی کارخانه معدن اندریان یک اشتباه بود چرا که شرایط زمین شناسی و توپوگرافی و هم چنین جاگذاری هیپها نامناسب بود.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در معدن اندریان افزود: همواره باید در نظر گرفت که درآمد نباید مقدم بر سلامتی مردم باشد چرا که جاگذاری هیپها از استاندارهای لازم برخوردار نبوده و در نتیجه تبخیر و نفوذ به آبهای زیرزمینی به ضرر واحدهای صنعتی است.
عباس نژاد افزود: با توجه به اینکه پساب کارخانه کاوه سودا مشابه به دریاچه ارومیه است آزادسازی پساب در روستاهای اطراف این منطقه انجام گرفته است.
نظر شما