خبرگزاری مهر، گروه استانها: از ابتدای شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، آموزش مجازی جایگزین آموزش حضوری در مدارس شد و از همان روزهای ابتدایی با نقدهایی رو به رو بوده اما گذشت زمان ثابت کرد که آموزش مجازی جایگزین خوبی برای آموزش حضوری نمیشود و مخصوصاً در مقاطع پایهای نیاز به آموزش حضوری احساس میشد اما اوج گیری های کرونایی و خطر ابتلای دانش آموزان به این ویروس مانع از بازگشایی مدارس و اجرای شیوه آموزش حضوری بود.
با شروع سال تحصیلی جدید و رفع برخی از نواقص شبکه شاد آموزش مجازی مدارس، مشکلاتی نظیر استفاده تک کاربره از این نرم افزار با وجود دارا بودن چند فرزند مدرسهای در برخی خانوادهها و نداشتن گوشی هوشمند در برخی دیگر از خانوادهها روز به روز نمایانتر شد و در نهایت با گذشت بیش از یک ترم تحصیلی و تجربه ترمی کاملاً مجازی وزارت آموزش و پرورش را به تصمیم عجولانه ای وا داشت که مشخص نیست سرانجام این تصمیم چه خواهد شد.
با بهبود شرایط کرونایی در کشور و آبی شد رنگ وضعیت برخی از شهرها وزارت آموزش و پرورش تصمیم به بازگشایی مدارس و حضور دانش آموزان پایه اول و دوم ابتدایی در شهرهای وضعیت آبی گرفت که با مخالفتهایی از سوی وزارت بهداشت مواجه شد و در نهایت طرح به صورت اختیاری برای دانش آموزان اجرا شد.
اما آنچه این روزها سوالی برای خانوادهها ایجاد کرده و نگرانی ابتلاء به این ویروس را دوچندان کرده اظهار نظرهای برخی از مسئولین بهداشتی کشور در احتمال اوج گیری مجدد این بیماری و شروع موج چهارم کرونا ویروس است که شاید دانشآموزانی که این روزها برای آموزش حضوری به مدارس مراجعه میکنند و بعضاً از استفاده ماسک و دستورالعملهای بهداشتی کلافهاند به دور از چشم والدین فرصت را برای عدم رعایت مهیا ببینند و ناقل این بیماری شوند.
آموزش مجازی به تنهایی پاسخگو نیست / والدین بر اجرای دستورالعملهای بهداشتی بهداشتی نظارت کنند
مجید یزدان پناه مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به اهمیت آموزش در پایه اول و دوم ابتدایی طرحی در وزرات آموزش و پرورش تصویب شد که دانش آموزان به صورت محدود در مدارس حضور داشته باشند اما بعد از ابراز نگرانی وزیر بهداشت، این طرح با تصویب ستاد ملی کرونا به صورت اختیاری انجام شد.
وی با اشاره به ۶۳ هزار و ۲۹۸ دانش آموز پایه اول و دوم ابتدایی در استان کرمانشاه، افزود: طرح آموزش حضوری با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مدارس استان کرمانشاه با حضور حداکثر ۱۰ دانش آموز و رعایت دستورالعملهای بهداشتی انجام میگیرد و تعداد روزهای حضور در مدارس و ساعات آموزشی به مدیریت مدرسه واگذار شده است و ممکن است این حضور به یک روز در هفته محدود شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه تصریح کرد: عوامل اجرایی مدارس به همراه معلمان در مدارس حضور دارند و در صورت مراجعه دانش آموزان، فرایند آموزش حضوری را انجام خواهند داد و در صورت استقبال دانش آموزان مدارس به صورت مستمر ضد عفونی خواهند شد تا از ابتلاء به کرونا جلوگیری شود.
یزدان پناه با بیان اینکه ۲۹۵ هزار و ۴۴۲ نفر از دانش آموزان به شبکه شاد دسترسی دارند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از ۹۲ درصد دانش آموزان به شاد دسترسی دارند اما حضور دانش آموزان به خصوص پایه اول و دوم ابتدایی در مدارس و آموزش حضوری تأثیر بسیاری در تقویت دانش آموزان دارد و اگر آموزش به خوبی صورت نگیرد در پایههای بالاتر به مشکل بر خواهند خورد.
وی ادامه داد: متأسفانه افت تحصیلی بسیاری از دانش آموزان قابل مشاهده است و از خانوادهها درخواست میکنیم ابتدا فضای آموزشی را از لحاظ رعایت دستورالعملهای بهداشتی بررسی کنند و خود آنها بر اجرای آن نظارت و در صورت مهیا نبودن شرایط لازم از حضور فرزندان خود در مدارس جلوگیری کنند.
نگرانی والدین از ابتلاء فرزندان به کرونا علت اصلی عدم شرکت در کلاس درس
مهدی اختری پدر دانش آموز کرمانشاهی پایه دوم ابتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به ویروس کرونا و دستورالعملهای لازم برای پیشگیری ابتلاء به این بیماری و اینکه بچهها در این سن به اقضای سنشان نمیتوانند مدت زیادی ماسک بزنند و دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند اجازه حضور فرزندم برای بهره گیری از آموزش حضوری در مدرسه را نخواهم داد.
وی با اشاره به امتیازات بالای آموزش حضوری نسبت به آموزش مجازی، افزود: هرچند آموزش حضوری بسیار بهتر از مجازی است اما با وجود شرایط انتقال بیماری کرونا آموزش مجازی را با قطعیهای شبکه و اینترنت ترجیح میدهم.
پدر این دانش آموز کرمانشاهی با اشاره به زحمت چند برابری خانوادهها در آموزش مجازی به جای آموزش حضوری، تصریح کرد: با وجود به روز شدن دروس ابتدایی و نیاز خانوادهها برای اطلاع از روشهای آموزشی نوین و همچنین استفاده به شبکه شاد دانش آموزان ماهیانه بیش از ۵۰ هزار تومان به سبد خرید خانوار برای خرید اینترنت اضافه شده و هیچ تدبیری برای حل این مشکل با وجود گذشت نزدیک به یک سال از شیوع این بیماری اتخاذ نشده است.
حضور دانش آموزان در کلاسهای درس اختیاری است
عاطفه سروی معلم مدرسه ابتدایی شهید سالار کریمی خو در کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با نهایی شدن آموزش اختیاری حضوری طی دو هفته گذشته در شبکه شاد به خانوادهها اعلام شد که در صورت تمایل فرزندان در کلاسهای درس حضور پیدا کنند و در این مدت با توجه به اعلام آمادگی تعدادی از خانوادهها، تقسیم بندی انجام گرفته و کلاسها دایر شده است.
وی با اشاره به حضور دانش آموزان کمی در ابتدای اجرای این طرح برای بهره گیری از آموزش حضوری، افزود: در هفته اول اجرای این طرح عملکرد دانش آموزان مطلوب بوده و تعداد کمی از دانش آموزان وضعیت مطلوبی نداشتهاند که باید با حضور در کلاسها رفع اشکال لازم انجام گیرد.
معلم پایه اول ابتدایی با اشاره به مشکلات شبکه شاد، گفت: شبکه شاد عملکرد خوبی داشته اما با گذشت یک سال هنوز جوابگوی تعداد زیاد دانش آموزان کشور نیست و با کاهش سرعت و عدم بارگذاری مطالب آموزشی همراه است.
سروی تصریح کرد: اینترنت شبکه شاد رایگان است اما برای جمع آوری مطالب آموزشی برای بارگذاری نیاز به اینترنت دارد، اما تنها در یک دوره، آنهم ۲۰ گیگ اینترنت به معلمان تعلق گرفت و در این مدت، ماهانه بیش از ۱۰۰ هزار تومان برای اینترنت هزینه کردهایم.
وی ادامه داد: همزمان یا بعد از آموزش حضوری مطالب درسی در شبکه شاد برای سایر دانش آموزان ارسال میشود تا وقفهای برای آنان ایجاد نشود و عملاً اجرای این طرح کار معلمین را نسبت به گذشته بیشتر کرده است.
با این حال و گذشت یک هفتهای اجرای طرح اختیاری آموزش حضوری پایه اول و دوم ابتدایی و همچنین احتمال اوج گیری مجدد شیوع بیماری کرونا باید منتظر ماند و دید نتیجه این تصمیم عجولانه که با مخالفتهایی از سوی وزارت بهداشت همراه بوده چه خواهد شد و آیا این نوع آموزش در شکل گیری موج چهارم فراگیری کرونا مؤثر خواهد بود یا خیر؟
نظر شما