۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۱۳

شکست انحصار آمریکا؛

موفقیت محققان ایرانی در دست ورزی ژنتیکی سلولی برای درمان سرطان

موفقیت محققان ایرانی در دست ورزی ژنتیکی سلولی برای درمان سرطان

محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به کارآزمایی بالینی روش CAR T Cell به عنوان یک روش دست ورزی ژنتیکی سلول‌های ایمنی در درمان نوعی از سرطان خون کودکان شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه چندین شتاب دهنده، اتاق‌های تمیز (Cleanroom) و چند محصول دانش بنیان به صورت رسمی امروز ۲۰ بهمن در برج فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران رونمایی شدند.

یکی از این محصولات رونمایی شده، فاز دو کارآزمایی بالینی CAR T Cell ایرانی بود که به عنوان یک محصول مهم در درمان سرطان کاربرد دارد.

CAR T Cell ایرانی که از سوی یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه سلول‌های بنیادی انجام شده است روشی است که بر پایه دست ورزی ژنتیکی سلول‌های T انجام می‌شود. در واقع این روش درمان بر پایه سلول‌های T یا سلول‌های ایمنی و آنتی بادی‌ها است که در درمان سرطان‌ها به ویژه نوعی خاصی از سرطان خون کودکان کاربرد دارد.

در این روش خون بیمار مبتلا به سرطان خون لوکمی از وی گرفته می‌شود و پس از دست ورزی ژنتیکی سلول‌های T و مهندسی ژنتیک و ترکیب آن این خون دوباره به بیمار تزریق می‌شود و به این ترتیب سلول‌های سرطانی به صورت هوشمند از بین می‌روند. این روش بسیار جدید بوده و مشکلات پس زدن دارو در بیماران مبتلا به این نوع از سرطان را ندارد.

این روش درمانی در حال حاضر در حدود دو سال است که در آمریکا و به صورت محدود در اروپا با هزینه‌ای بیش از ۴۰۰ هزار دلار برای بیماران این نوع خاص از سرطان انجام می‌شود.

ایران بعد از آمریکا دومین کشوری است که این روش را به شیوه بایوسیمیلار پیاده کرده است و اکنون فاز دو بالینی بر روی موش‌ها با موفقیت به پایان رسیده است و فاز کارآزمایی بالینی در انسان در سال ۱۴۰۰ انجام می‌شود.

در اروپا ارزش این محصول ۱.۴ بیلیون دلار تا ۲۰۲۵ تخمین زده می‌شود و در صورت حمایت از طرح، درمان سرطان با روش CAR T Cell ایرانی می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های درمانی در ایران نیز صورت گیرد.

همچنین در این مراسم از کیت‌های جدید تشخیص و شناسایی آنتی بادی خنثی کننده کرونا رونمایی شده است. آنتی بادی‌های خنثی کننده عامل کلیدی در ایجاد ایمنی در برابر ویروس کرونا است. کیت تشخیصی آنتی بادی‌های خنثی کننده ابزاری قدرتمند در جهت شناسایی کمی و کیفی این آنتی بادی‌ها است.

این کیت به عنوان سومین کیت تأیید شده تشخیص آنتی بادی‌های خنثی کننده در دنیا برای مقابله با کرونا معرفی شده است.

کد خبر 5142142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • آریو IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۲
      0 0
      این دارو کی به بیماران خون تزیق میشه .چقدر طول میکشه