۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۵۴

معاون مؤسسه واکسن و سرم‌سازی رازی:

مجوز تزریق واکسن کووپارس هفته آینده صادر می‌شود

مجوز تزریق واکسن کووپارس هفته آینده صادر می‌شود

کرج- معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: هفته آینده پس از تأیید آزمایشگاه سازمان غذا و دارو مجوز تزریق واکسن کووپارس صادر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین فلاح‌مهرآبادی ظهر دوشنبه در کنفرانس خبری با محوریت رونمایی از اولین واکسن تزریقی _ استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید _۱۹ به نام رازی کووپارس در مؤسسه تحقیقات و سرم‌سازی رازی صورت گرفت، اظهار کرد: در حال حاضر نمونه‌های واکسن که قرار است به داوطلبان تزریق شود بعد از ارزیابی کنترل و کیفی به سازمان غذا و دارو ارسال شده است.

وی با بیان اینکه به طور معمول حداکثر سه هفته طول می‌کشد تا پاسخ آزمایشگاه سازمان غذا و دارو را دریافت کنیم، تصریح کرد: دو هفته سپری شده و هفته آینده پس از تأیید آزمایشگاه سازمان غذا و دارو مجوز تزریق واکسن کووپارس صادر می‌شود.

معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی تصریح کرد: اقدامات لازم برای سایت فراخوان ثبت نام داوطلبین تزریق واکسن کوو پارس کووید _۱۹ انجام شده است، هم‌وطنان تنها در محدوده استان البرز و تهران می‌توانند به این سایت مراجعه کنند.

واکسیناسیون کووپارس در سه دوز انجام می‌شود

وی با اشاره به اینکه بر اساس پروتکل‌های اعلام این واکسیناسیون در سه دز انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: در فاز نخست تزریق واکسن بر روی ۱۳ داوطلب اول در بیمارستان رسول اکرم (ص) انجام می‌شود.

فلاح‌مهرآبادی ادامه داد: داوطلبان سه ساعت پس از تزریق در اتاق مجهز استراحت می‌کنند سپس با توجه به اینکه واکسن نوترکیب است به مدت ۲۴ ساعت در یکی از بیمارستان‌هایی که شرایط هتلینگ را دارد مستقر شدن و تحت مراقبت خواهند بود.

وی در خصوص طراحی واکسیناسیون گفت: واکسیناسیون به گونه‌ای طراحی شده که سه دوز دارد، دوز اول به صورت تزریقی عضلانی است دوز دوم ۲۱ روز بعد از تزریق دوز اول است.

معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: بر اساس مطالعات پیش‌بالینی انجام شده انتظار داریم ۱۴ روز بعد از تزریق دوم ایمنی مورد انتظار را ایجاد کنیم.

دوز استنشاقی واکسن خاصیت ایمنی موضعی مخاطی ایجاد می‌کند

وی با اشاره به اینکه یک طراحی دیگری توسط تیم فنی واکسیناسیون انجام شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه راه انتقال ویروس کووید _۱۹ از طریق مجاری تنفسی انجام می‌شود و واکسن‌هایی که در حال حاضر ایجادکننده ایمنی هستند نمی‌توانند دفع ویروس را به حداقل برساند و زنجیره انتقال را قطع کنند، یک ماه قبل از تزریق دوم یعنی روز پنجاه و یکم بعد از اولین تزریق، یک دوز استنشاقی اسپری داخل حفره بینی می‌شود که خاصیت ایمنی موضعی مخاطی ایجاد می‌کند و این ایمنی میزان تکثیر ویروس در مجاری فوقانی تنفسی به حداقل می‌رساند.

فلاح‌مهرآبادی بیان کرد: این سیستم استنشاقی فقط در سال اول انجام می‌شود و بعد از آن نیازی به این امر نیست.

وی با اشاره اینکه برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده بر این اساس بود که تا اسفند ماه بتوانیم به تولید انبوه برای نیاز کشور دست پیدا کنیم، متذکر شد: در حال حاضر حدود یک سال فرصت نیاز است تا به این مرحله برسیم.

کد خبر 5142316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha