۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۴۶

سردار فرخی در مراسم رونمایی مطرح کرد؛

موشه دایان بهتر از ما اهمیت انقلاب را فهمید

موشه دایان بهتر از ما اهمیت انقلاب را فهمید

راوی کتاب «مست و سنگستان» گفت: ما هنوز قدر انقلاب را نمیدانیم. وقتی انقلاب پیروز شد موشه دایان گفت زلزله‌ای رخ داده که آثارش بعدا معلوم میشود. شاید او بهتر از ما اهمیت انقلاب را فهمید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نشر ۲۷ بعثت، مراسم رونمایی از کتاب «مست و سنگستان» نوشته حجت‌الله ایروانی، شامل خاطرات سردار عزیزالله فرخی که به‌تازگی انتشارات ۲۷ بعثت منتشر شده، عصر دیروز دوشنبه ۲۰ بهمن، با حضور جمعی از همرزمان و فرماندهان راوی در کتابفروشی انتشارات به‌نشر در تهران برگزار شد.

در ابتدای این‌مراسم ایروانی نویسنده کتاب که در سال‌های جنگ، از دیدبانان تیپ توپخانه ۶۰ خاتم الانبیاء بوده گفت: سال ۶۹ چند خاطره از همرزمانم را تبدیل به کتاب کردم و رهبر انقلاب هم برای آن‌ها تقریظی نوشتند. چاپ ششم کتاب «آتش به اختیار» هم که خاطرات خودم بود، به تازگی منتشر شده است.

وی افزود: برادر عزیزالله فرخی را همه می‌شناسند. سابقه دیدبانی ایشان به سال ۶۱ در دیدگاه ۴۷ در قصر شیرین برمی گردد که ما را با خودش اخت کرد. گفتگوهای شفاهی با ایشان در سپاه ۲۷ انجام شده بود. من آنها را پیاده کردم و آقای سرهنگی گفتند خودم آن‌ها را بنویسم.

این نویسنده و رزمنده دفاع مقدس ادامه داد:‌ کتاب «مست و سنگستان» مطالبی درباره آزادسازی خرمشهر را در خود جا داده که کمتر شنیده شده‌اند و راوی مواردی را ذکر کرده که بسیار مورد توجه‌اند. من معتقدم عزیزالله فرخی، اسارت را در اسارت به اسارت گرفت و عزیز ماند. در کتاب به تاریخ‌ها دقت کنید. در بحث اسارت از قله ۱۹۰۴ کانی مانگا شروع کرده‌ایم و تا پای قله رفته‌ایم و بعدش فلش بک می‌خورد به یک هفته قبلش که به منطقه می‌آیند و حاج همت را ملاقات می‌کنند و بد دوباره به عملیات می‌روند. دو سه روز در حال مجروحیت شدید توی میدان مین دور خودشان می‌چرخیدند. بخشی از کاسه سرشان پریده بود و چشمشان هم آسیب دیده بود و از گوشه کنار چشم، چیزهایی در سایه روشن می‌دیدند. اسم کتاب هم از همین جریان در میدان مین استفاده شده که سه چهار روز دور خودش می‌چرخیدند تا این که به اسارت در آمدند.

سخنران بعدی این‌مراسم عزیزالله فرخی راوی کتاب بود که گفت: حرف اول من برای کسانی است که در اتفاقات این ۴۲ ساله ثابت قدم ماندند. آن‌ها ثابت‌قدم‌تر بشوند و کسانی که احساس می‌کنند کمی درباره انقلاب، شل شده‌اند این احساس را داشته باشند که کار از جای دیگری هدایت می‌شود و قرار است که آیات قرآن که ۱۵۰۰ سال پیش نازل شده، تفسیر و تبیین شود. «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ» بالاخره باید یک جایی تحقق پیدا کند. خدا که نعوذ بالله حرف نامعتبر نمی‌زند. این اراده متصل شده به اراده پیروزی این انقلاب و جهانی شدنش با تلاش و کوششی که تلاش‌کنندگان و شهدا کرده‌اند. البته کسانی هم هستند که خرابکاری می‌کنند و ناامید هم نمی‌شویم از وجود آن‌ها.

این انقلاب قدری دارد که قدرش را نمی‌دانیم و مانده تا متوجه آن بشویم. هنوز هم در فتنه همزمانی هستیم و چون با اوضاع همزمانیم، خیلی متوجه بزرگی آن نیستیم. موشه دایان وقتی انقلاب پیروز شد پیام داد و گفت زلزله‌ای در دنیا اتفاق افتاد که آثار آن بعدها معلوم می‌شود. شاید آن‌ها بهتر از ما مطالب را فهمیده‌اندوی افزود: حرکت انقلاب و دفاع مقدس را تعبیر و تفسیرش می‌کنیم به یک جمله از حضرت امیر در نهج البلاغه که فرمودند: «المَوتُ فی حَیاتِکُم مَقهورین وَ الحَیاةُ فی مَوتِکم قاهِرین» تمام هدف، قبل از تمهیدات و آینده، از این جمله است. زندگی و حیات شما در این است که بمیرید ولی دشمن، مقهور شما باشد. این خلاصه هدفگذاری ما به سمت جلو است. اگر حضرت امام چکیده و عصاره علما، فرماندهان، رهبران سیاسی ۱۲۰۰ سال بعد از غیبت بوده، پس کسانی که فرمان این امام را می‌برده‌اند هم باید عصاره‌های تاریخ باشند. امام با همین رزمندگان و یاران، کار را جلو برد. ما به این واسطه می‌گوییم که قدر خودتان را بدانید چون تاریخ شما را انتخاب کرده است.

راوی کتاب «مست و سنگستان» در ادامه گفت: امام گفت اصل این جوانان به دنیا آمده‌اند که در این مناطق از جبهه‌ها به شهادت برسند و معتقد بودند حضرت امام حسین تکلیف ما را مشخص کرده است. پس شما که عصاره ۱۲۰۰ سالِ گذشته‌اید و جلوی دنیا ایستادید و نگذاشتید ننگ خاک‌فروشی بار دیگر بر دامن این کشور بماند پس شما آدم های بزرگی هستید، چون سربازهای خمینی هستید. او تربیت یافته مکتبی بود که به ما جوانان کوچه و خیابان اعتبار داد تا از درونمان شهید سلیمانی بیرون بیاید که بزرگ‌های دنیا می‌گویند ایشان استراتژیستی بوده که در تاریخ بشر مثل او نیامده است.

فرخی گفت: این انقلاب قدری دارد که قدرش را نمی‌دانیم و مانده تا متوجه آن بشویم. هنوز هم در فتنه همزمانی هستیم و چون با اوضاع همزمانیم، خیلی متوجه بزرگی آن نیستیم. موشه دایان وقتی انقلاب پیروز شد پیام داد و گفت زلزله‌ای در دنیا اتفاق افتاد که آثار آن بعدها معلوم می‌شود. شاید آن‌ها بهتر از ما مطالب را فهمیده‌اند.

وی در ادامه درباره کتاب «مست و سنگستان» گفت: در مورد کتاب، مختصر چیزهایی که به ذهن من مانده بود و قابل بیان بود را گفتم. مثلا در بخشی از کتاب خواستم بگویم قدرت آنقدر خطرناک است که ۱۲۰۰ نفر ۴۵ دقیقه همدیگر را در اردوگاه عراق می‌زدیم. کار به جایی رسید که تا مرز کشته شدن هم رفتند. دیگران به آن نپرداخته بودند ولی من پرداختم. خواستم بگویم خوانندگان کتاب! جنگ قدرت می‌تواند در محیط بسته زندان اتفاق بیفتد و تا کشته شدن چند نفر پیش برود. قدرت خطرناک است.

این‌رزمنده دفاع مقدس گفت: این کتاب نتیجه ۱۳ سال کار است که هشت سالش مداوم بوده است.  در مورد عملیات بیت المقدس هم چون از گردان ۷۰۰ نفره ما افراد زیادی باقی نمانده بودند لازم بود که من مطالب را به طور کامل‌تر بیان کنم. هدف اولم رضای خدا بوده و دوم اطاعت از فرمان رهبری بوده که سال ۷۸ خدمت ایشان رسیدیم و آنچنان تاکید کردند که حتی همراه با توبیخ بود که: چرا نمی‌نویسید و نمی‌گویید؟ چرا اجازه می‌دهید خاطراتتان با خودتان به خاک برود؟ این انگیزه‌ای بود که به فکر نوشتن این کتاب بیفتم.

فرخی در پایان گفت: برخی مطالب کتاب با اتفاقات امروز نظامی دنیا همخوانی ندارد اما رخ داده و همین چیزها باعث پیشرفت جنگ بوده. من معتقد به تاثیر نفرات هستم. مثلا شهید شیرودی صحنه جنگ را عوض کرد. خدا این قابلیت را به شهید شیرودی داده بود که کشور را نجات بدهد. کمااین که مالک اشتر هم یک شخص بود اما نقش تکیه‌گاه را برای امیرالمومنین(ع) ایفا می‌کرد. آن هایی که شهید شدند نمره‌شان ۱۰۰ بوده و ما هم باید نمراتمان را محاسبه کنبم.

سردار سید محمد ابوترابی هم به‌عنوان آخرین سخنران این‌برنامه، گفت: تشکر می کنم از همه کسانی که با همه سختی‌ها دست از خدمتگزاری به آن نسل و نسل‌های آینده برنداشتند. من از عزیز خدا، عزیز مردم ایران، عزیز رزمندگان گردان ۹ «حاج عزیز الله فرخی» تشکر می‌کنم که ۱۳ سال نشستند و خاطرات خودشان و سایر دوستانشان را تدوین کردند. ان شا الله با کاری که کردند، دو تهدید بزرگ تحریف و فراموشی را از بین برده‌اند. ما که نتوانستیم شهید بشویم اما لااقل قدرشناس شهدا باشیم و تلاش کنیم که این بخش از تاریخ برای خودمان و نسل‌های آینده باقی بماند.

کد خبر 5142932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha