۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۷:۳۵

رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش در یک وبینار:

بنگلادشی ها خود را جزئی از فرهنگ ایرانی- اسلامی می‌دانند

بنگلادشی ها خود را جزئی از فرهنگ ایرانی- اسلامی می‌دانند

صحت گفت: مردم بنگلادش درس ایرانشناسی را نه برای آشنا شدن با یک ملت و فرهنگ بیگانه، بلکه با هدف خودشناسی فرامی‌گیرند و خود را عضوی و جزئی از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت چهل‌ودومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و با هدف بررسی جایگاه مطالعات ایرانشناسی در کشور بنگلادش، وبینار «بررسی موقعیت ایرانشناسی» به همت رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش و با همکاری بنیاد ایرانشناسی و بنیاد سعدی برگزار و از کلثوم ابوالبشر و شمیم بانو، دو بانوی ایرانشناس و مدرس زبان و ادبیات فارسی تجلیل شد.

این وبینار با پیام حضرت آیت‌الله سید محمد خامنه‌ای، رئیس بنیاد ایرانشناسی آغاز شد. در بخشی از پیام ایشان آمده است: برای اینجانب موجب مسرت است که فرصتی فراهم گردید که بتوان اساتید و پژوهشگران حوزه ایرانشناسی به هم سخنی و هم اندیشی برای بررسی جایگاه ایرانشناسی در بنگلادش بپردازند. بنیاد ایرانشناسی که هدف اصلی از تأسیس آن، انجام مطالعات و تحقیقات علمی تخصصی به منظور توسعه دانش ایرانشناسی و معرفی شایسته و ارائه چهره حقیقی فرهنگ، تاریخ و تمدن سرزمین و مردم ایران به جهان است، علاقه‌مند است با عنایت به ظرفیت و توان علمی خود زمینه‌های تقویت نهادهای ایرانشناسی در جهان و همکاری سازنده و مثبت با جامعه ایرانشناسان جهان را فراهم کند.

محمدرضا نفر، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش نیز در این مراسم با پاسداشت تلاش کلیه پژوهشگران و اساتید ایرانشناسی و زبان و ادبیات فارسی در بنگلادش و ایران، گفت: ایران تنها تمدنی است که گستره تمدنی و فرهنگی آن همچنان باقی مانده است و مردم بنگلادش عموماً ایران را کشوری باستانی و با تاریخ تمدنی کهن می‌شناسند.

وی ادامه داد: ایران امروز را به دلیل نام‌آوری در تمامی عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، علمی و از منظر استقلال و تجدید حیات ملی می‌توان «ایران تاریخی» نامید. بر این اساس، امروزه مفهوم ایرانشناسی نه تنها به معنای شناخت تاریخ کشور پارس و ایران باستان و فرهنگ و آثار به جا مانده از آن بلکه شامل شناخت ایران امروز و ایران نوین با منظومه فکری، فرهنگی، اعتقادی و سیاسی حاکم بر آن و نقش برجسته آن در تاریخ معاصر جهان است. ایرانشناسی امروزه ترکیبی از شناخت هویت منحصر به فرد تاریخی یک جغرافیای تاریخی، تمدنی و فرهنگی و یک هویت نوین سیاسی فرهنگی تاریخ ساز و پیشرو در عصر معاصر است.

سفیر کشورمان در بنگلادش افزود: زبان فارسی و ایرانشناسی نقطه پیوند مردمان مسلمان ایران و بنگلادش طی قرون متمادی است.

علاقه‌مندی بنگلادشی‌ها به ایرانشناسی

سید حسن صحت، رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش نیز در سخنانی، افزود: مردم بنگلادش درس ایرانشناسی را نه برای آشنا شدن با یک ملت و فرهنگ بیگانه، بلکه درس ایرانشناسی را با هدف خودشناسی فرامی‌گیرند و خود را عضوی و جزئی از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی می‌دانند.

وی ادامه داد: امید است با کمک همین دانشجویان ایرانشناسی بنیادی با نام بنیاد ایرانشناسی را ثبت رسمی و ملی خواهیم کرد تا آموزش‌های ایرانشناسی و فعالیت‌های ایرانشناسی وارد مرحله جدیدی شوند.

فروزان، معاون بین‌الملل بنیاد سعدی و میردامادی، مدیرکل همکاری‌های علمی بنیاد ایرانشناسی ضمن بیان اهداف تأسیس بنیاد ایرانشناسی به ظرفیت‌ها و امکانات گسترده این بنیاد برای بهره برداری محققان و پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی اشاره کردند.

در این وبینار که چهار دانشگاه بنگلادش که دارای گروه زبان و ادبیات فارسی هستند یعنی دانشگاه‌های داکا، راجشاهی، چیتاگونگ و کولنا و نیز، انجمن زبان فارسی بنگلادش مشارکت داشتند، دو فیلم مستند از زندگانی علمی کلثوم ابوالبشر و شمیم بانو، دو بانوی ایرانشناس و مدرس زبان و ادبیات فارسی پخش شد.

کد خبر 5143193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha