۲۳ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۴۶

سرگئی ریابکوف:

آمریکا در لغو تحریم‌های ایران تعلل نکند

آمریکا در لغو تحریم‌های ایران تعلل نکند

معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه ای به واشنگتن هشدار داد: به آمریکایی‌ها می‌گوییم که تعویق لغو تحریم‌های ایران اشتباه است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه امروز پنجشنبه در سخنانی اعلام کرد: آمریکا آماده گفتگوهای راهبردی جدید با روسیه است.

معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با رسانه روسی «روسیه سگودنیا» در ادامه افزود: شاهد نشانه‌هایی از سوی واشنگتن در خصوص تمایل به آغاز مرحله جدیدی از گفتگوهای راهبردی میان دو کشور هستیم. به محض اینکه آمریکا رسماً آمادگی خود در این خصوص را اعلام کند، ما نیز فوراً آماده آغاز رایزنی‌های مذکور خواهیم بود. در چارچوب توافقات احتمالی آینده با آمریکا، لازم است روش‌های راستی آزمایی مناسبی نیز ایجاد شود. تهیه معادله امنیتی جدید نیازمند ابزارهای بیشتر برای پاسخ به شرایط بحرانی است تا تهدید و رویارویی مستقیم نظامی مملو از استفاده از سلاح هسته‌ای را کاهش دهد. ایجاد رویکردهای مشترک برای اطمینان از ایمنی فعالیت‌های فضایی و جلوگیری از رقابت تسلیحاتی در فضا نیز مهم است. در مسئله کلاهک‌های هسته ای، همانطور که در گذشته این کار را انجام داده ایم، پیشنهاد می‌کنیم بر بخشی از این زرادخانه‌ها متمرکز شویم که بیشترین تهدید عملیاتی را به همراه دارند.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه ابراز امیدواری کرد که پیش از فرا رسیدن ضرب‌الاجل ۲۱ فوریهِ (سوم اسفند ماه) ایران برای کاهش پایبندی به پروتکل الحاقی، مصالحه‌ای در خصوص برجام حاصل شود.

این دیپلمات برجسته روسیه در این باره نیز اضافه کرد: با توجه به قانونی که به تصویب (مجلس شورای اسلامی) ایران رسیده است و با در نظر گرفتن (ضرب‌الاجل) ۲۱ فوریه، زمان زیادی نداریم تا ایران گام بعدی را در جهت کاهش تعهدات (برجامی) خود که به صورت داوطلبانه پذیرفته بود، بردارد.

ریابکوف در ادامه افزود: بهتر است مصالحه‌ای را پیدا کنیم که به جلوگیری از تنش‌های بیشتر پیش از آن ضرب‌الاجل، کمک کند. اولویت؛ بازگشت آمریکا به برجام و برداشتن تحریم‌های آمریکا علیه تهران است. احتمالاً انجام یکباره این کار غیرممکن است، اما به تعویق انداختن این اقدام اشتباه است. ما به وضوح این مسئله را به آمریکایی‌ها اعلام می‌کنیم.

سرگئی ریابکوف پیرامون بحث‌هایی درباره طرفی که باید گام اول را بردارد نیز گفت که منطقی است تا برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود که بر اساس آن واشنگتن و تهران به طور همزمان فعالیت‌هایی را انجام دهند.

این در حالیست که موعد تعیین شده برای کاهش همکاری‌های ایران و آژانس در چارچوب قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت» کمتر از ۱۰ روز دیگر (۲۱ فوریه، سوم اسفند ماه) به پایان می‌رسد.

مجلس شورای اسلامی ۱۱ آذرماه گذشته با تصویب این قانون دولت را مکلف کرد که در صورت ادامه تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا، همکاری با آژانس را محدود کرده و گام‌های بیشتری را در خصوص کاهش تعهداتش ذیل برجام بردارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا ۸ ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷) به بهانه‌های واهی و به صورت یکجانبه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از توافق هسته‌ای کشورهای ۱+۵ با ایران خارج شد.

واشنگتن سپس تهدید کرد که تحریم‌های خود علیه تهران که بر اساس توافق مذکور در زمان دولت قبلی این کشور تعلیق شده بود را بازمی گرداند.

گفتنی است که یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ایران نیز بر اساس ماده‌های ۲۶ و ۳۶ مصرح در این توافق بین‌المللی به دلیل انفعال اروپا و نقض عهدِ آمریکا؛ برخی از تعهدات برجامی خود را کاهش داد.

کد خبر 5144506

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۳
      1 0
      آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل برگشته، میتوانیم در شورای حقوق بشر سازمان ملل آمریکا را در جهت لغو تحریم ها ضد حقوق بشری تحت فشار قرار دهیم و استناد کنیم که این تحریم ها حقوق اقتصادی و اجتماعی مردم ایران را مطابق کنوانسیون حقوق اقتصادی اجتماعی و فرهنگی نقض کرده، آمریکا نیز عضو این کنوانسیون است
      • IR ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۴
        0 0
        امریکا در زمان ترامپ از عضو یت خارج شد وقبلا عضو بود .
    • علی IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۳
      0 0
      روسیه و چین در سازمان ملل متحد به خصوص در شورای امنیت از مواضع ما در مقابل آمریکا حمایت کنند، در صورت لغو تحریم ها روسیه و چین از افزایش تبادلات تجاری با ما میتوانند سودمند شوند. همچنین در گسترش و توسعه برنامه هسته ای ما میتوانند سرمایه گذاری کنند و برنامه هسته ای ما را تجاری سازی کنند همه سود ببریم
      • IR ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۴
        0 0
        امریکا در شورای امنیت حق وتو دارد،
    • IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۴
      0 1
      تنها اقدام آمریکا برای رفع عملی و کامل تحریم ها برای بازگشت آمریکا به برجام ضروری است در غیر اینصورت ایران هیچ تعهدی به پایبندی به برجام نخواهد داشت
    • امیر IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۵
      0 1
      یکبار به امریکا اعتماد کردیم بسه اگر به خواسته انها تن بدهیم دیگر عمرا روی خوش ببینیم پیش به سوی هسته ای شدن
    • سایه IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۶
      0 1
      هموطنان عزیز خصم با اتم مارو تهدید میکنه پس چرا ما نداشته باشیم چرا غرب یکی شده و به بهانه توافق تمام اب سنگین و اورانیوم مکان غارت کردند که دستمان کوتاه شه حالا هم همون آش و همون کاسه پس پیش بسوی هسته ای شدن
    • ناشناس IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
      0 0
      به جرات می توانم بگه که سازمان ملل در این چهل سال هیچوقت به نفع ما کار نکرده و به غیر از قطعنامه ضد ایرانی هیچ کاری نکرده.از بزرگترین ضعف های سازمان هم همین قانون مزخرف حق وتو هستش.