به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، این جشنواره در تالار علامه امینی دانشگاه تهران به صورت حضوری محدود و مجازی، با حضور دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، هیأترئیسه، روسای دانشکدهها و جمعی از اساتید و دانشجویان دو دانشگاه و سفرا برگزار شد.
کرونا، فرصتی برای توسعه ارتباطات بینالمللی آنلاین
دکتر رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در این جشنواره گفت: حدود یک سال پیش همکاران ما در لابراتوار ویروسشناسی دانشکده بهداشت، با سه نمونه مثبت ویروس کرونا مواجه شده و پس از بررسیهای نهایی و اعلام وزیر بهداشت مبنی بر شیوع این بیماری، دانشگاه علوم پزشکی تهران و مراکز درمانی زیرمجموعه به شدت مشغول خدماترسانی به بیماران شدند.
وی با بیان اینکه متأسفانه دانشگاه تعدادی از بهترین اعضای کادر درمانی خود را طی این مدت از دست داده، گفت: به عنوان عضوی از خانواده دانشگاه، به این افراد افتخار میکنم و قدردان زحمات و تلاشهای همه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور هستم.
کردی خاطرنشان کرد: کرونا در کنار مشکلات و چالشهای بسیار، درسهایی نیز برای دانشگاههای کشور به همراه داشت که از آن جمله میتوان به توسعه همکاریهای مشترک بینالمللی، گسترش ارتباطات علمی آنلاین (E-Learning و E-Health) و از همه مهمتر ارائه دروس تئوری دانشجویان به صورت مجازی و آنلاین اشاره کرد.
وی افزود: محققان و دانشمندان دو دانشگاه در این مدت با یکدیگر و سایر دانشگاههای ایران و جهان همکاری کرده و پروژههای تحقیقاتی متعددی را پیش بردهاند.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به فعالیت دانشگاه طی سال جاری در همکاریهای علمی بینالمللی به صورت آنلاین، اظهار داشت: این سطح از ارتباطات فرصت بسیار خوبی را در اختیار کشورهای مختلف قرار داد و محققان و اندیشمندان در کشورهایی با منابع محدود نیز فرصت استفاده از این همکاریها را به دست آوردند.
کردی اضافه کرد: این در حالی است که با وجود پاندمی کرونا حدود ۳۰۰ دانشجوی بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ایران ماندند و ما توانستیم از توانمندیهای آنها در قالب کمپینهای بینالمللی، ساخت فیلم و تولید محتوای آموزشی استفاده و نقش مهم و تعیینکنندهای را در انتقال تجربیات کرونا به کشورهای مختلف به ویژه کشورهای منطقه ایفا کنیم.
وی یادآور شد: همکاریهای شکل گرفته میان دانشجویان، کارکنان، پزشکان و متخصصان توانست ما را در مواجه با کرونا و دیگر چالشها این دوران یاری کند.
با توجه به همهگیری کرونا، روشهای آموزشی به سرعت در حال تغییر هستند
دکتر محمدحسین صراف زاده، معاون بینالملل دانشگاه تهران نیز با ابراز خوشحالی از برگزاری مجدد این جشنواره به صورت مشترک گفت: به لطف تلاشهای آکادمیک دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران به موفقیتهای بزرگی دست یافتهایم که در اکثر سیستمهای رتبهبندی نمود داشته است، این مجموعهها با مراکز علمی معتبر و مؤسسات آموزش عالی در سطح جهان در ارتباط و تعامل هستند و در طول دوران فعالیت خود به ارتقاء دانش و اعتلای جامعه بشری کمک کردهاند.
وی افزود: با توجه به همهگیری کرونا و شرایط جدید، روشهای آموزشی به سرعت در حال تغییر هستند و ما باید مکانیسمهای ابتکاری جدیدی را برای سازگاری با تغییرات تعریف کنیم و این در حالی است که دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران اهمیت زیادی برای حمایت از هریک از همکاران بینالمللی قائل و در تلاش برای جلوگیری از هرگونه اختلال در آموزش و عبور از چالشهای به وجود آمده هستند.
معاون بینالملل دانشگاه تهران یکی از اهداف استراتژیک دو دانشگاه را بینالمللی سازی عنوان کرد و اظهار داشت: دو مجموعه در مسیر اهداف بینالمللی خود با یکدیگر در حال همکاری هستند تا حضوری پویا در جامعه دانشگاهی جهانی داشته باشند.
وی افزود: ما بر این باوریم که تعامل با جهان، میزبانی از دانشجویان و اساتید بینالمللی و همکاری با دانشگاههای معتبر خارج از کشور، به منظور تبدیل دنیا به مکانی بهتر، ضروری است.
جشنوارههای بینالمللی آکادمیک زمینهساز همکاریهای مشترک علمی و تحقیقاتی
در ادامه این مراسم آوازبیک عبدالرزاق اف، سفیر قرقیزستان در ایران، جوزپه پرونه، سفیر ایتالیا در ایران و لیندال ساکس، سفیر استرالیا در ایران به همکاری های علمی و تبادل استادان و دانشجویان کشورها اشاره کرده و تاکید کردند برگزاری جشنوارههای بینالمللی را در شکلگیری همکاریهای مشترک پژوهشی میان محققان و دانشمندان کشورهای مختلف مؤثر است.
در این جشنواره برگزیدگان فعالیتهای بینالمللی دو دانشگاه معرفی شدند.
از دانشگاه علوم پزشکی تهران چهار نفر به عنوان برگزیدگان حوزه آموزش بینالملل، چهار نفر به عنوان پژوهشگران برگزیده حوزه بینالملل، پنج نفر به عنوان برگزیدگان حوزه فعالیتهای بینالملل و چهار دانشجو به عنوان دانشجویان فعال بینالمللی مورد تقدیر قرار گرفتند.
از دانشگاه تهران نیز در ۹ بخش مؤلفان و مترجمان برتر بینالمللی بخش کتاب، مؤلفان برتر بینالمللی بخش مقاله، اعضای هیأتعلمی موفق در کسب موقعیت و جایگاه بینالمللی، موفقترین عضو هیأتعلمی اعزامی به فرصت مطالعاتی/مأموریت پژوهشی- آموزشی، فعالترین پردیس و کارکنان در حوزه بینالملل، مؤلفان مقالات یک درصد (در بازده جشنواره)، دانشجویان فعال بینالمللی در امور فرهنگی و دانشجویی و دانشجویان برتر بینالملل قدردانی شد.
نظر شما