به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عباس عبداللهی صبح دوشنبه در دیدار با فعالان قرآنی استان سمنان به میزبانی اداره کل تبلیغات اسلامی استان در شاهرود، با اشاره به سیاستهای سازمان تبلیغات اسلامی در قبال راهبردهای قرآنی استان، تاکید کرد: رویکردهای ما در حوزه فعالیتهای سازمان از جمله فعالیتهای قرآنی شامل مواردی است که از جمله مهمترین آنان میتوان به ترویج و ارتقای فعالیتهای قرآنی در استان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه اساتید قرآنی در واقع راهبران راهبردهای حوزه فرهنگ قرآنی هستند و سازمان تبلیغات اسلامی به مثابه خادم آنان رسالتهایی را بر دوش دارد، افزود: اصل حضور فعالان قرآنی در سنگر دین، مقدس است و لذا هر فعالیتی که در این زمینه انجام میشود نیز تقدس دارد زیرا متعلق به کلام الله است.
نگاه رهبری به ترویج قرآن
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه در طول تاریخ تشیع در فرآیندهای پژوهشی و آموزشی و هم تبلیغاتی شاهد اجحاف به قرآن هستیم، ابراز داشت: در حوزههای علمیه قرآن فرع روایات استفاده میشود در فرایندهای تبلیغاتی و آموزشی، بعضاً کلیشهای و فیلم و سریالی فعالیتهای قرآنی صورت میگیرد و این شایسته نیست که بعد از ۴۰ سال از عُمر انقلاب، در بین نخبگانمان هنوز هستند کسانی که به درستی نمیتوانند قرآن را تلاوت کنند چه برسد به تعمق در آیات آن؛ لذا تحول باید از جامعه مذهبی ما شروع شود.
عبداللهی با بیان اینکه شرایط ما امروز نسبت به قبل از انقلاب اسلامی بسیار بهتر است اما آنطور که باید و شاید نتوانستهایم آرمانها و شعارهای خودمان را نسبت به قرآن کریم، محقق کنیم، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در نوشتاری که قبل از انقلاب اسلامی در باب مسائل قرآنی نگارش کردهاند، تاکید دارند که در همان ابتدای سالهای دهه ۵۰ نیز برخی مسائلی پیرامون اجحاف در قرآن بوده است که متأسفانه برخی شأن هنوز هم وجود دارد.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در همان سالهای ابتدایی دهه ۵۰ در نوشتاری تاکید میکنند که قرآن به یک مفهوم انتزاعی غیر کاربردی در زندگی بدل شده که ثمره آن این است که جوانان قرآن را چند مکان لمس میکنند فقط زمانی که به سفر میرود، وقتی نزدیکانش به رحمت خدا میرود و سه وقتی پای سفره عقد مینشیند، گفت: در نوشتار معظمله آمده که در ابتدای دهه ۵۰ تقریباً جوانان ما قرابت دیگری با قرآن ندارند و این متأسفانه روایت بسیاری از جوانان و نوجوانان ما در جامعه است.
قرآن به تشریفات بدل شده است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه فعالیتهای قرآنی اعم از حوزوی و دانشگاهی و حاکمیتی و حتی مردمی، به شکلی است که قرآن تشریفاتی شده و کاربرد مطالبی که برای جوانان بیان میشود، چندان ملموس و محسوس نیست، گفت: باید تلاش کرد تا قرآن را به متن زندگی مردم گره زد.
عبداللهی با بیان اینکه مسئلههایی از این دست میبایست دغدغه فعالان قرآنی و همچنین هیئتهای اندیشهورز باشد، بیان داشت: وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند که زمانی مسائل فرهنگی و سبک زندگی اسلامی و خانواده و… جز وظایف و نظارت مداحان و فعالان قرآنی کشور است، تکلیف بر همه ما روشن میشود لذا باید مسئولیت سنگینمان را بشناسیم، نخستین نقطهای که باید مسئولیت زنده کردن قرآن در زندگی مردم را بپذیرد، جامعه قرآنی کشور و استان اعم از اساتید، مبلغان، محققان و… است.
وی با بیان اینکه قرآن کتاب انقلاب اسلامی است، افزود: بخشی از این موضوع فعالیت جامعه قرآنی کشور است که باید دید چه وظایفی بر عهده دارد و چه باید کند تا شرایط تغییر یابد. دغدغه ما امروز در کنار تقویت فعالیتهای قرآنی و جهش استان سمنان در این حوزه، این است که باید چه کنیم تا قرآن وارد متن زندگی مردم و پاسخ گوی مسائل مردم و کشور و استان سمنان باشد.
قرآن برای رفع تمام نیازهای کشور برنامه دارد
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه ما با کمک از قرآن و نهجالبلاغه انقلاب کردیم اما با این کتابها کشورمان را اداره نمیکنیم، گفت: شهید بهشتی در اسفند ماه ۵۸ نامهای به حضرت امام (ره) مینویسد و میگوید دوگانگی در فرمان اداره کشور وجود دارد، بخشی از بدنه مدیران کشور قبول ندارند که ما میتوانیم با معارف قرآن کشور را اداره کنیم، قرآن برای تمام مسائل بشر برنامه دارد حال آنکه این دوگانگی بعد از ۴۲ سال هنوز هم در بدنه مدیریت کشورمان وجود دارد در صورتی که باید قرآن را در متن زندگیمان جاری کنیم.
عبداللهی با بیان اینکه امروز باید از خودمان بپرسیم که آیا میتوان با قرآن مسئله یک جوان را حل کنیم یا خیر؟، بیان داشت: آیا میتوان با قرآن به یک جوان که مشکل کار و اشتغال دارد، مشورت داد؟ نگاه به این مسائل میتواند به ما کمک کند تا قرآن را در زندگیمان جاری کنیم که این مهم، یکی از گلوگاههای مهم کشور محسوب میشود.
نظر شما