۲۹ بهمن ۱۳۹۹، ۱۲:۰۴

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت مطرح کرد؛

انتقاد از بی توجهی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی به شوراهای صنفی

انتقاد از بی توجهی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی به شوراهای صنفی

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت شورای صنفی به عنوان یک نهاد دانشجویی قانونی و مشروع در دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه در برخی از دانشگاه‌ها به ابعاد وجودی شورای صنفی توجهی نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، نشست هم‌اندیشی مشترک مجازی میان معاونت‌های «فرهنگی و دانشجویی» و «آموزشی» وزارت بهداشت با برخی از نمایندگان شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان Ph.D و تنی چند از  معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی با هدف بررسی مشکلات صنفی و رفاهی و همچنین مطالبات این دانشجویان برگزار شد.

موضوع کاهش مدت کشیک دستیاران و اینترن‌ها در مراکز درمانی به ویژه در ایام کرونا و فشار روانی ناشی از مشغله کاری، بررسی وضعیت پایون‌های آموزشی دستیاران و پیگیری بهسازی و نوسازی این مراکز، لزوم رسیدگی مطالبات حقوقی و صنفی از جمله وام دستیاری و بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی، بررسی پرونده‌های انضباطی دانشجویان دستیاری و پایش و غربالگری سالانه سلامت روان دانشجویان از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.

رحمان خدابنده لو مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست به اهمیت وجودی شورای صنفی به عنوان یک نهاد دانشجویی قانونی و مشروع در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه‌های شورای صنفی دانشجویان پایه علوم پزشکی و همچنین دانشجویان مقطع دستیاری جداگانه و مجزا هستند که امیدوارم در همه دانشگاه‌ها، تعامل خوب و هدفمندی میان مدیران و اعضای شورای صنفی وجود داشته باشد و در خیلی از امور اجرایی، از دانش و تجربه اعضای شورای صنفی استفاده‌های مطلوبی صورت گیرد.

وی افزود: متاسفانه شاید در برخی از دانشگاه‌ها، به ابعاد وجودی شورای صنفی توجهی نمی‌شود که به نظر می‌رسد باید در این زمینه تجدید نظر شود. قطعا سپردن مسئولیت و امور اجرایی بخش‌های مختلف دانشگاه به جوانان و اعضای شورای صنفی، می‌تواند در حل مشکلات موثر و سازگار باشد.

خدابنده لو از شورای صنفی به عنوان مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یاد کرد و گفت: شوراهای صنفی در سطح دانشگاه‌ها، تنها نهادهایی هستند که با انتخابات دانشجویان و رای گیری گزینش می‌شوند و اعضای شوراهای صنفی در حقیقت معتمد و نماینده دانشجویان هستند، رسالت خطیری در پیگیری احقاق حقوق و مطالبات دانشجویی دارند و از این نظر، اهمیت فعالیت این شوراها در دانشگاه‌ها برهیچ کس پوشیده نیست.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه شورای صنفی به عنوان یک نهاد دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به مقبولیت و جایگاه واقعی خود رسیده است، گفت: رسالت همه دبیران و اعضای شوراهای صنفی در احقاق حقوق دانشجویان و پیگیری مطالبات آنها، بسیار خطیر است.

وی با اشاره به اینکه برخی افراد تلاش دارند از طریق جایگاه شورای صنفی دانشگاه‌ها و در مسیر انتخابات این نهاد دانشجویی، استفاده‌ها و بهره‌های سیاسی ببرند، اظهار کرد: باید خیلی هوشیار و مراقب باشیم تا دیگران نتوانند از جایگاه این شورا سوء استفاده کنند. 

خدابنده لو تاکید کرد: اگر ما نتوانیم از حریم و جایگاه شورای صنفی حفاظت و نگهداری کنیم و در قالب این شورا وارد فضاهای سیاسی شویم، در آینده ضررش به خود ما و شورا بر می‌گردد. باید تلاش کرد صرفا در مسیر فعالیت‌های شورای صنفی و خدمت به دانشجویان و نه به خاطر منافع سیاسی حرکت کنیم.

وی گفت: شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها به محبوبیت و مقبولیت زیادی رسیده‌اند و اکنون دانشجویان زیادی در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی عضو این نهاد دانشجویی هستند و در مسیر تحقق نیازها، خواسته‌ها و مطالبات صنفی و رفاهی دانشجویان، تلاش می‌کنند.

کد خبر 5149199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha