به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزیر خارجه ژاپن روز پنج شنبه اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عضو گروه چهارگانه (ایالات متحده، استرالیا، هند و ژاپن) ضمن توافق بر لزوم اعاده فوری دموکراسی در کشور میانمار با تلاشها برای برهم زدن وضع موجود از طریق بکارگیری قوه قهریه به شدت مخالف هستند.
«توشیمیتسو موتگی» وزیر خارجه ژاپن به خبرنگاران گفت: «همه ما بر لزوم اعاده فوری نظام دموکراتیک (در میانمار) توافق کرده و قویاً با همه تلاشهای یکجانبه برای تغییر وضع موجود از طریق قوه قهریه مخالفت کردهایم».
موتگی در ادامه افزود: «من تأکید کردم که چالشها علیه نظم بینالمللی موجود در حوزههای گوناگون ادامه دارد و نقشی که ما، به عنوان کشورهای برخوردار از ارزشهای اساسی و عمیقاً پایبند به تحکیم نظم بینالمللی آزاد و مستقل بر پایه حاکمیت قانون، بازی میکنیم در حال گسترش است».
وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیهای اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور و همتایانش از کشورهای هند، ژاپن و استرالیا روز پنج شنبه برای نخستین بار از زمان آغاز به کار دولت «جو بایدن» یک نشست مجازی برگزار کردند و در آن پیرامون وضعیت در میانمار، کووید -۱۹، اقلیم، و همچنین موضوعات ارضی و دریانوردی منطقه ایندوپاسیفیک گفتگو و رایزنی کردند.
وزارت خارجه آمریکا همچنین اعلام کرد که بلینکن و همتایانش در مورد مقابله با تروریسم، مقابله با دروغ پراکنی، امنیت دریانوردی و همچنین «نیاز فوری به اعاده دولت دموکراتیک و منتخب در برمه (میانمار)» گفتگو کردند.
طبق این بیانیه، وزرای خارجه این گروه چهارگانه بر «اولویت تقویت تاب آوری دموکراسی در این منطقه» تأکید کردند.
گفتنی است که ارتش میانمار روز یکم فوریه سال جاری با اجرای یک کودتا دولت غیررسمی «آنگ سان سو چی» را از قدرت برکنار کرد. ایالات متحده در واکنش به این کودتا، تحریمهایی علیه سران ارتش میانمار وضع کرد و از سایر کشورها خواست تا تدابیر مشابهی را علیه این کشور آسیایی اتخاذ کنند.
نظر شما