دكتر محمود فاطمي عقدا در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي مهر افزود : در زمان حاضر كيفيت دستگاههاي ثبت زلزله و ركورد گيري آن در سطح كشور نسبتا مطلوب است و مشكل عمده اي از اين نظر وجود ندارد تنها مشكل موجود كمبود ايستگاههاي ثبت زلزله در استانها و مراكز جمعيتي كشور است .
وي ادامه داد : دستگاههاي ثبت لرزش زمين در ايستگاههاي مختلف باتوجه به نوع دستگاهها و فاصله آنها از محل حادثه ركورد گيري آنها ممكن است تا 20 درصد متفاوت باشد و اين تفاوت كاملا منطقي و پذيرفته شده است .
دكتر فاطمي عقدا تصريح كرد : فراواني ايستگاههاي لرزه نگاري موجود در كشور امكان ثبت همه انواع زلزله با بزرگي بزرگتر از 5/3 ريشتر را دارد و فقط زلزله هاي با بزرگي كمتر از آن در مناطقي كه ايستگاههاي ثبت زلزله در فاصله كم از محل وقوع وجود ندارد امكان پذير نيست به همين منظور با توجه به مصوبه هيئت دولت افزايش اين ايستگاهها به خصوص در مراكز پر جمعيت و حساس كشور در دستور كار قرار گرفته است .
وي گفت : در صورتي كه لرزشهاي كوچك در زمان وقوع آن و به سرعت ثبت شود امكان پيش بيني و احتمال وقوع حادثه در زمان مقتضي فراهم مي شود و بر اساس آن مي توان تا حد زيادي از خسارتهاي زلزله كاست و اميدواريم با پيگيري دولت و فعاليت بيشتر موسسه ژئو فيزيك هر چه زودتر شاهد افزايش ايستگاههاي ثبت زلزله در اقصا نقاط كشور باشيم .
دبير كميته زلزله كشور افزود : دستگاههاي لرزه نگاري علاوه بر ثبت امواج دروني زمين ، موجهاي سطحي ودوراني نيروي آزاد شده را نيز ثبت مي كنند ، بنابراين رقم اعلام شده از سوي موسسه هاي رسمي بر حسب اينكه به كداميك از اين عوامل مربوط باشد متفاوت است .
وي ادامه داد : در مورد زلزله بم نيز بزرگي زلزله بين 3/6 تا 8/6 در فواصل مختلف ثبت شده بود به همين علت بزرگي متوسط 5/6 در مقياس امواج امواج دروني زمين براي اين زلزله در نظر گرفته شد كه بر اساس ضريب خطاي دستگاههاي ثبت زلزله قابل قبول است .
نظر شما