۳ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۴۱

رئیس پلیس راه کشور:

کرونا رفتارهای ترافیکی رانندگان را تغییر داد/ کاهش حوادث رانندگی

کرونا رفتارهای ترافیکی رانندگان را تغییر داد/ کاهش حوادث رانندگی

کرمان - رئیس پلیس راه کشور گفت: در اثر کرونا رفتار ترافیکی رانندگان تغییر کرده و بیشتر به سمت جاده‌های فرعی و حاشیه رفته که این مساله یکی از دلایل کاهش تصادفات است.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ هادی امیدوار پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه بیان داشت: مهمترین وظیفه پلیس امنیت ترافیکی است که بر این اساس چهار هدف کلی در بحث ارائه خدمات پیش بینی کرده‌ایم.

وی افزود: اولین خدمت پلیس مدیریت و ایمنی ترافیک است تا ترافیک با شکل مناسبی در جریان باشد.

رئیس پلیس راه کشور گفت: دومین خدمت ما تسهیل در عبور و مرور است که این تردد می‌تواند درون شهری یا برون شهری باشد لذا این عبور و مرور باید سهل و آسان باشد.

امیدوار تصریح کرد: خدمت سوم که بسیار مهم و اصلی ترین هدف پلیس است، کاهش تصادفات می‌باشد لذا سالانه حدود ۱۷ هزار انسان در جاده‌ها و شهرها بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند که علاوه بر هزینه‌های روحی روانی هزینه‌های درمانی هم به دنبال آن می‌آید که بسیار بالا است لذا مدیریت حوادث و کاهش آن موجب می‌شود از بسیاری از این هزینه‌ها جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه چهارمین وظیفه پلیس، ارائه خدماتی از جمله پلاک گذاری و … است، یادآور شد: در تمامی این برنامه‌ها رویکرد پلیس به سمت هوشمندسازی رفته است از جمله سامانه‌های در حوزه ترافیک سامانه‌های هوشمند ثبت پلاک و … است.

در محدودیت‌های کرونایی فقط یک درصد اعمال قانون داشتیم

رئیس پلیس راه کشور با بیان اینکه در سال ۹۹ بین ۳۰ تا ۳۵ درصد توان پلیس به سمت محدودیت‌های ترافیکی رفت، افزود: در ابتدای شیوع کرونا شاهد کاهش ۷۰ درصدی تصادفات بودیم که این محدودیت‌ها در پنج مرحله و در فواصل مختلف اعمال شد که شامل نوار ساحلی شمالی، نوار ساحلی جنوبی، شهرهای مسافرپذیر مثل مشهد اصفهان و دو جزیره کیش و قشم بوده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی مهار کرونا همین همراهی مردم است، گفت: از همراهی مردم در اجرای محدودیت‌ها تشکر می‌کنم؛ ما هر جا که محدودیت‌هایی در نظر گرفته شد فقط یک درصد اعلام قانون انجام دادیم و در بقیه موارد تذکر داده‌ایم.

وی با بیان اینکه عامل انسانی، راه‌ها و جاده‌ها در تلفات جاده‌ای نقش دارند بیان داشت: حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد تصادفات ناشی از خطای انسانی است.

وی افزود: امسال به دلیل شیوع کرونا حضور پلیس در مبادی شهری متمرکز تر بوده است ضمن اینکه در حال‌حاضر رفتار ترافیکی رانندگان تغییر کرده و بیشتر به سمت جاده‌های فرعی و حاشیه رفته است که خود یکی از دلایل کاهش تصادفات می‌باشد.

امیدوار گفت: در حال حاضر ترافیک در کشور بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته و ۱.۵ میلیون تردد بین شهری و ۱.۵ میلیون تردد خودرو کمتر شده است.

وی یادآور شد: تقریباً غالب مردم مقررات را رعایت می‌کنند اما شاهد هستیم که فراوانی حوادث ترافیکی در کشور کمتر شده ولی شدت حوادث بیشتر شده است.

رئیس پلیس راه کشور گفت: شش تخلف حادثه ساز از جمله سرعت غیرمجاز، سبقت غیر مجاز، انحراف یا تجاوز به چپ، نقص فنی وسیله نقلیه، عدم استفاده از کمربند ایمنی توسط سرنشینان و استفاده از تلفن همراه حین رانندگی ۸۰ درصد از علل تصادفات هستند که پلیس بدون اغماض با این تخلفات برخورد خواهد کرد.

وی در ادامه گفت: تمامی مبالغ جریمه به خزانه دولت واریز می‌شود؛ ۶۰ درصد از جرایم تخلفات رانندگی در درون شهرها به حساب شهرداری‌ها و ۴۰ درصد از مبلغ جریمه تخلفات جاده‌ای به حساب راهداری و حمل و نقل جاده‌ای واریز خواهد شد که باید در جهت ایمنی جاده‌ها و راه‌ها هزینه شود و ۲۰ درصد جرایم هم به حساب صندوق تأمین خسارت بیمه واریز می‌شود.

امیدوار اظهار داشت: استان کرمان مسیر اصلی ترانزیت کالا می‌باشد ضمن اینکه محل حضور زائران شهید قاسم سلیمانی و کاروان‌های راهیان نور نیز است به همین دلیل از نظر زیر ساختی نیاز است که به آن توجه ویژه‌ای شود.

کد خبر 5152551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha