شهامت هدایت در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: برای توسعه فضای سبز و همچنین درختکاری در سطح استان، تولید و توزیع نهال با تأکیدات نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و همچنین استاندار به عنوان جدیترین رویکرد منابع طبیعی در دستور کار قرار گرفته و تمام تلاش ما بر این است تا در اواخر سال جاری و همچنین سال آینده توزیع وسیعی از نهالها را در سطح استان انجام دهیم.
وی تصریح کرد: همزمان با هفته منابع طبیعی ۳.۵ میلیون اصله نهال به صورت رایگان در بین اهالی استان اردبیل توزیع میشود و تلاش ما بر این است تا در سال آینده این روند توسعه پیدا کند.
تولید و توزیع هفت میلیون اصله نهال صنوبر در سال ۱۴۰۰
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: برای سال ۱۴۰۰ پیشبینی کردیم تا با تولید و توزیع هفت میلیون اصله نهال صنوبر در سطح استان، بیش از هفت هزار هکتار به توسعه فضای سبز کمک کنیم.
هدایت با بیان اینکه هرگونه قطع درختان مجازات و پیگرد قانونی را به همراه خواهد داشت، افزود: افراد و اشخاصی که نسبت به قطع درختان در اراضی خود اقدام میکنند، باید از منابع طبیعی مجوزهای لازم را بگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: اداره کل منابع طبیعی استان با هدف توسعه فضای سبز و همچنین جنگلکاری در کنار مراقبتها و غرق معمول و متعارف، تلاش میکند تا نیاز کارخانههای صنایع چوببری را از طرق مختلف تأمین کند.
زراعت چوب دو برابر سایر زراعتها سودآور است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اضافه کرد: طرح زراعت چوب به عنوان یک طرح اقتصادی مورد هدف و توجه جدی مسئولان استان قرار گرفته به طوری که زراعت چوب دو برابر سایر زراعتها در استان سودآور و اقتصادی است.
هدایت ادامه داد: ما از زراعت چوب در استان حمایت میکنیم و امیدواریم زارعین و تولیدکنندگان بخش کشاورزی با هدف تغییر الگوی کشت و جلوگیری از کشتهای سنتی به زراعت چوب روی بیاورند.
وی بیان کرد: یکی از شرکتها که از تولیدکنندگان چوب حمایت میکند بیش از گذشته اهتمام جدی در عقد تفاهم نامه همکاری با زارعین در این حوزه بسته تا از تولید چوب توسط اشخاص حقیقی و حقوقی حمایت کرده و حتی تسهیلاتی را نیز در اختیار آنها قرار دهد.
هدایت در ادامه اظهار کرد: ما نهال رایگان را در اختیار متقاضیان قرار میدهیم و این شرکت نیز به صورت پیش خرید و حتی با در نظر گرفتن رشد سالانه، هزینههای زراعت چوب را پرداخت میکند تا توسعه زراعت چوب را در استان تا ۳۱ هکتار در سطح استان شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: در این زمینه برخی از زارعین اعلام آمادگی کردند تا با کاشت نهال و عملآوری آن به تأمین نیاز اولیه این کارخانه اقدام کنند.
هدایت گفت: در حال حاضر بسیاری از صاحبان اراضی کشاورزی به عنوان بادشکن در اطراف زمینهای زراعی خود به کاشت درخت روی آوردند که این امر حرکت خوبی برای توسعه فضای سبز به حساب میآید.
۹۰ درصد قاچاق چوب خارج از محدوده استان انجام میشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل به موضوع قاچاق چوب اشاره کرد و افزود: ما در استان اردبیل هیچگونه قاچاق و قطع درختان جنگلی را شاهد نیستیم و عمده فعالیتها در این زمینه از طریق استانهای همجوار، قاچاقچیان و سوداگران این حوزه انجام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در هفتههای اخیر موفق شدیم سه محموله قاچاق چوب را در مناطق مختلف استان کشف و ضبط کرده و متخلفان را با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی دهیم.
هدایت اضافه کرد: هموطنان از طریق سامانه ۱۵۰۴ میتوانند گزارش کاملی را از قاچاق چوب، قطع درختان و حتی تخریب مراتع و ورود دام مازاد به مراتع به همکاران ما ارائه کنند به طوری که این سامانه ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارش و پاسخگویی به هموطنان است.
وی بیان کرد: با دریافت گزارشهای مردمی اکیپهای حفاظت منابع طبیعی استان در مناطق مختلف حاضر شده و اقدام به بررسی موارد گزارش مردمی میکنند تا در صورت اثبات تخلفات با متخلفان برخورد قانونی انجام شود.
نظر شما