مهر بررسی کرد؛

اهداف آمریکا از حمله به سوریه؛ رونمایی از چهره جنگ طلبانه بایدن

اهداف آمریکا از حمله به سوریه؛ رونمایی از چهره جنگ طلبانه بایدن

ایالات متحده آمریکا با تجاوز نظامی اخیر خود به خاک سوریه نشان داد که همچون دولتِ جمهوری‌خواه پیشین استراتژی‌های «حمایت از تروریسمِ تکفیری» و «مواجهه با مقاومت» را در دستور کار خود دارد.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل - رامین حسین آبادیان: ایالات متحده آمریکا شامگاه پنجشنبه در اقدامی تجاوزکارانه خاک سوریه را هدف حمله هوایی قرار داد. به دنبال این تجاوز نظامی یکی از اعضای گروه‌های مقاومت عراق شهید و شماری دیگر نیز زخمی شدند. در همین ارتباط، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا بدون اشاره به نقض منشور ملل متحد در حمله به خاک کشوری با حاکمیت مستقل اعلام کرد: «من به رئیس جمهور بایدن گفتم که به اهدافی در سوریه حمله شود».

اقدام تجاوزکارانه آمریکایی‌ها در سوریه واکنش‌های متعددی را به دنبال داشت. در همین راستا، «ولادیمیر جباروف» معاون اول کمیته شورای فدراسیون روسیه در امور بین‌الملل این اقدام آمریکا را غیرقانونی توصیف کرد و گفت: این کاملاً غیرقانونی است چرا که صحبت از حمله به کشوری مستقل درمیان است.

پس از حملات تجاوزکارانه آمریکا به سوریه بود که وزارت خارجه این کشور صراحتاً اعلام کرد که دولت «جو بایدن» همچون «ترامپ» از «قانون جنگل» پیروی می‌کند به گفته معاون اول کمیته شورای فدراسیون روسیه در امور بین‌الملل، سوریه از هر لحاظی حق دارد بررسی این حادثه در شورای امنیت سازمان ملل را درخواست کند زیرا این رویداد خطرناک بوده و می‌تواند به تشدید شرایط در منطقه منجر شود.

وی در این خصوص تأکید کرد: امکان دارد سوریه با مراجعه به شورای امنیت خواستار بررسی موضوع در نشستی فوق العاده شود و برای انجام این کار از حق کامل برخوردار است.

از سوی دیگر، وزارت خارجه سوریه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دمشق حملات تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا به مناطقی در «دیرالزور» واقع در نزدیکی مرزهای مشترک با عراق را به شدت محکوم می‌کند. تجاوز آمریکایی‌ها به خاک سوریه با قوانین بین‌المللی و نیز منشور سازمان ملل متحد در تعارض است. ما هشدار می‌دهیم که چنین اقداماتی دارای پیامدهای وخیمی است و می‌تواند به افزایش تنش‌ها در سراسر منطقه منجر شود».

این وزارتخانه در بیانیه مذکور یادآور شده است: «تجاوز جدید ایالات متحده آمریکا به خاک سوریه نشانه‌ای آشکار از سیاست‌های منفیِ دولت جدید این کشور در قبال منطقه است. دولت جدید آمریکا به قوانین بین‌المللی پایبند باشد. دولت جدید آمریکا نباید مانند دولت پیشین این کشور به قانون جنگل پایبند باشد». ایالات متحده آمریکا با تجاوز نظامی اخیر خود به خاک سوریه نشان داد که همچون دولتِ جمهوری‌خواه پیشین استراتژی‌های «حمایت از تروریسمِ تکفیری» و «مواجهه با مقاومت» را در دستور کار خود دارد.

از آنجایی که شهر مرزی «البوکمال» از لحاظ جغرافیایی از اهمیت استراتژیکی برخوردار است، آمریکایی‌ها نسبت به انجام عملیات نظامی تجاوزکارانه در آنجا اقدام کردند آمریکا از رهگذر حمله نظامی تجاوزکارانه به مواضع مقاومت عراق در مرزهای مشترک با سوریه تلاش کرد تا برخی اهداف را محقق سازد. حمله تجاوزکارانه مذکور درست چند روز پس از حملات راکتی به فرودگاه «اربیل» و پایگاه‌های نظامی آمریکا در این شهرِ اقلیم کردستان اتفاق افتاد.

بنابراین، آمریکایی‌ها با تجاوز نظامی به مواضع مقاومت عراق درست چند روز پس از حملات راکتی به اربیل، تلاش کردند تا اینگونه القاء کنند که حملات راکتی مذکور کار مقاومت بوده است.

این در حالی است که بسیاری از گزارش‌ها حاکی از آن است که حملات راکتی به اربیل توسط مزدوران ایالات متحده آمریکا در عراق انجام شده است تا بدین ترتیب، واشنگتن بهانه کافی برای متهم ساختن مقاومت در این کشور را داشته باشد. «جو بایدن» با صدور دستور حمله نظامی به مواضع مقاومت عراق در مرزهای با سوریه تلاش کرد تا در مسأله حملات راکتی به اربیل، عملاً انگشت اتهام را به سمت حشد شعبی نشانه رود.

موضوع دیگری که در این زمینه وجود دارد، نقطه جغرافیایی‌ است که آمریکایی‌ها آن را برای عملیاتِ بمباران انتخاب کردند؛ یعنی شهر مرزی «البوکمال». شهر راهبردی البوکمال ۴۵۰ کیلومتر با دمشق و ۳۴۰ کیلومتر با بغداد فاصله دارد. شهر مذکور، دو شهر القائم در استان الانبار عراق و دیرالزور سوریه را از راه زمینی به هم متصل می‌کند. این دو شهر نزدیک‌ترین شهرها به مرز دو کشور در جنوب شرق سوریه و شمال غرب عراق هستند.

این شهر استراتژیک در سال ۲۰۱۷ میلادی توسط نیروهای مقاومت سوری از لوث تروریست‌های تکفیری پاکسازی و آزاد شد. از آن زمان تاکنون، تروریست‌های تکفیری و حامیان صهیونیست آنها تلاش زیادی برای اشغال این شهر انجام داده‌اند اما هیچگاه موفق نبوده‌اند. علت این مسأله هم آن است که شهر البوکمال، همواره گذرگاه ویژه‌ای برای عبور و مرور تروریست‌ها و رفت و آمد آنها در میان سوریه و عراق بوده است.

رئیس جمهور آمریکا با اتخاذ تصمیم حمله نظامی به سوریه این واقعیت را بار دیگر ثابت کرد که سیاست‌های خصمانه واشنگتن با رفت و آمد جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در کاخ سفید دستخوش تغییر نمی‌شود همانطور که گفته شد، عبور از شهر البوکمال، مسیر تروریست‌های تکفیری برای حضور در جنوب شرق سوریه و شمال غرب عراق را هموار می‌سازد. از همین روی، آمریکایی‌ها در تجاوز نظامی اخیر خود به خاک سوریه، شهر مذکور را انتخاب کردند تا بدین ترتیب، مسیر تردد تکفیری‌ها در این شهر را هموار سازند؛ به ویژه اینکه اکنون واشنگتن در دوره ریاست جمهوری بایدن روی طرح «احیای داعش» متمرکز شده است.

در همین ارتباط، «حسن فدعم» نماینده پارلمان عراق تصریح کرد: «طبیعی است که اقدام آمریکا در حمله به مواضع مقاومت، نفوذ تروریست‌های تکفیری به خاک عراق را تسهیل می‌کند».

این نماینده پارلمان عراق در ادامه اظهار داشت: «دولت بغداد برای متوقف کردن حملات مکرر آمریکایی‌ها به مواضع مقاومت باید اقدام جدی انجام دهد. تداوم این شرایط موجب می‌شود تا زمینه برای بازگشت داعش به استان‌های عراق فراهم گردد».

از سوی دیگر، آنچه که حائز اهمیت به نظر می‌رسد این است که بایدن با تصمیم خصمانه و عجولانه خود در خصوص حمله تجاوزکارانه به خاک سوریه، خیلی زود چهره واقعی خود را برای برخی طرف‌های منطقه‌ای که در تغییر سیاست‌های واشنگتن حساب باز کرده بودند، برملا ساخت. این بدان معناست که اکنون همگان دریافتند که سیاست‌های جنگ طلبانه کاخ سفید با رفت و آمدهای جمهوریخواهان و دموکرات‌ها دستخوش تغییر و تحول نخواهد شد.

کد خبر 5157878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha