فاطمه مقصودی در گفت و گو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه استان لرستان و به خصوص شهرستان بروجرد در حوزه منابع آبی دارای ظرفیتهای خیلی خوبی است اظهار داشت: متأسفانه از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده است.
در حوزه سد سازی اقدامات زیرساختی صورت نگرفته است
وی با بیان اینکه در شش ماهه ابتدای سال، منابع آبی استان به هدر میرود و کار ذخیره سازی آن به صورت اقتصادی انجام نمیگیرد ادامه داد: این امر هم به دلیل نداشتن سدها در استان است.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه روان آبهای استان بدون استفاده از لرستان عبور میکند و تنها خرابیهای آن در جریان سیلاب برای استان باقی میماند ادامه داد: متأسفانه در زمینه آب و سدسازی، اقدامات زیرساختی در استان انجام نشده است.
مقصودی بیان داشت: این امر معضلی برای لرستان و همچنین شهرستان بروجرد محسوب میشود.
پیشرفت ۴۱ درصدی سد «آبسرده» با گذشت ۱۰ سال
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه متأسفانه عدم استفاده صحیح از منابع آبی موجب کم آبی در اراضی کشاورزی و باغات استان شده است افزود: اگر برای توسعه و پیشرفت استان، برنامه مدونی میخواهیم که داشته باشیم حتماً باید به اجرا و تکمیل سدهای استان توجه ویژه ای داشته باشیم.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه سد سازی «آبسرده» بروجرد عنوان کرد: در این راستا اقدامات زیربنایی مطلوبی انجام دادهایم.
مقصودی با تاکید بر اینکه بر اساس پیگیریهای صورت گرفته این سد با این اعتبارات قطره چکانی تکمیل نمیشد ادامه داد: بیش از ۱۰ سال است که این سد نیمه تمام باقی مانده و این در حالیست که این سد در حال حاضر حدود ۴۱.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم با همین روند پیش برویم به طور حتم تا دهها سال آینده هم ما صاحب سد نخواهیم نشد.
ضرورت تأمین آب شرب پایدار شهر بروجرد
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آب از اهمیت ویژه ای در حوزههای صنعت، کشاورزی و آب شرب برخوردار است بیان داشت: آب شرب شهرستان بروجرد در چند سال آینده دچار چالش خواهد شد.
مقصودی با تاکید بر اینکه چاههایی که در حال حاضر منبع آب بروجرد را تأمین میکنند دیگر جوابگو نخواهند بود ادامه داد: برای تأمین آب پایدار بروجرد با حدود ۴۰۰ هزار نفر جمعیت باید فکر اساسی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه با جلساتی که با مسئولان استانی و همچنین ملی در سطح وزارت نیرو داشتهایم، اعلام شد که بروجرد به سد نیاز دارد و این امر هم از سوی وزارت نیرو مورد تاکید قرار گرفت ادامه داد: آب سد «آبسرده» از کیفیت خوبی برخوردار است، برای تأمین آب شرب شهرستان بروجرد در نظر گرفته شده است.
اخذ ماده ۵۶ برای سد «آبسرده»
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته سرریز و مازاد این سد برای حوزه کشاورزی در نظر گرفته شده است.
مقصودی با بیان اینکه اخذ ماده ۵۶ را برای این سد دنبال کردهایم افزود: این بهترین راهی بود که میتوانستیم برای سد «آبسرده» انتخاب کنیم و در این راستا هم جلسات زیادی برگزار کردیم.
وی با اشاره به اینکه توانستیم مسئولان را راضی کنیم، درخواست را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه دادیم و چندین جلسه هم با آقای «نوبخت» برگزار کردیم گفت: خوشبختانه با این پیگیری توانستیم که مجوز ماده ۵۶ را برای سد «آبسرده» اخذ کنیم.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در حال حاضر این درخواست ما در لایحه ۱۴۰۰ هم قرار گرفته است تصریح کرد: امیدواریم با تصویب در کمیسیون تلفیق، مراحل بعدی این پروژه سد سازی و واگذاری برای سرمایه گذار برای تکمیل تحقق پیدا کند.
نظر شما