به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات گوتنبرگ کتاب «فضول خان در تورنتو» نوشته حسن گل محمدی را با شمارگان ۲۵۰ نسخه، ۲۷۰ صفحه و بهای ۵۵ هزار تومان منتشر کرد.
گل محمدی مجموعهای از یادداشتها و نوشتههایی را در طول سالهای ۲۰۱۷ – ۲۰۱۹ (۱۳۹۶ – ۱۳۹۸) در نشریات فارسی زبان تورنتو به ویژه هفته نامه ایران استار به صورت مطایبه و انتقاد در رابطه با جامعه ایرانیان تورنتو هر هفته به مرحله نگارش در میآورد که فضولیات نام داشتند. آن یادداشتها اکنون در قالب کتاب «فضول خان در تورنتو» به مخاطبان ایرانی نیز عرضه شدهاند.
کتاب با این بیت به پایان میرسد:
سعدیا مرد نیکو نام نمیرد هرگز
مرده آن است که نامش به فضولی نبرند
این طنزها را میتوان بخشی از رفتارشناسی مهاجران نیز قلمداد کرد. بنابراین میتواند برای کسانی که قصد مهاجرت دارند، آموزنده باشد و همچنین برای محققان در زمینه پژوهش پیرامون رفتارشناسی مهاجرت کارآیی داشته باشد.
بخشی از فضولیات را در ادامه میخوانید:
از استاد فضولی پرسیدند: «این درست است که میگویند افراد در مهاجرت دروغ زیاد میگویند؟» جواب داد: «بله، چون اگر راست بگویند از مهاجرت کردن خود پشیمان میشوند.»
*
از استاد فضولی پرسیدند: «چرا اغلب افرادی که دزدی و فرار میکنند، به کانادا میآیند؟» جواب داد: «چون اینجا مهد آزادی برای همه گونه افراد و مشاغل است.»
*
روزی فضول خان همه دوستانش را در تیمهورتن جمع کرد و گفت: «من علم غیب میدانم.» دوستی از او پرسید: «اگر راست میگویی جواب بده که همین الان در ذهن ما چه میگذرد؟» فضولی فوراً گفت: «همه شماها در این فکر هستید که چگونه با لطایف الحیل پولهای یکدیگر را کش بروید.»
*
استاد فضولی به مهاجری گفت: «خبر داری فلانی پس از ۲۰ سال مهاجرت به کشور خود برگشت؟» مهاجر پرسید: «علت برگشت او چه بود؟» استاد جواب داد: «علت آمدن آن بیچاره معلوم نبود تا چه رسد به علت برگشتنش.»
نظر شما