۱۱ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۵۳

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه:

مرکز تجارت ایرانیان در سوریه راه‌اندازی شد

مرکز تجارت ایرانیان در سوریه راه‌اندازی شد

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه با اشاره به راه‌اندازی مرکز تجارت ایرانیان در سوریه گفت: قرار است برای فعالان اقتصادی جهت سفر به سوریه، یک سهمیه پرواز در نظر بگیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، کیوان کاشفی امروز در کنفرانس «فرصت‌ها و راهکارهای تجارت با سوریه» که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: عمق استراتژیک بین ایران و سوریه زیاد است اما در بحث اقتصادی به صورت جدی کار نشده است. در طول دو سال گذشته ما شروع به افزایش همکاری‌ها بین ایران و سوریه کرده‌ایم و کارهای زیادی در طول این دو سال انجام شد. به عنوان مثال مرکز تجارت ایرانیان در سوریه راه‌اندازی و آماده بهره‌برداری است.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه با بیان اینکه چالش‌هایی برای ارتباط با سوریه داریم، گفت: سوریه همچون ایران تحریم است که این مسئله موجب کوچک شدن اقتصاد این کشور شده است. ازاین‌رو باید در همین سطح فعلاً کار کنیم که البته طی این سال‌ها اوج تحریم برای هر دو کشور اعمال شده است.

وی افزود: همچنین چالش دیگری که وجود دارد مربوط به تسلط ارگان‌های دولتی سوریه در بخش‌های اقتصادی این کشور است البته این مسئله هم می‌تواند مزیت باشد و هم چالش.

کاشفی گفت: از سوی دیگر نیز هنوز مسیر تردد مشخص و نزدیکی با سوریه تعیین نشده البته راه‌اندازی خط کشتیرانی، اقدام خوبی است اما باید تداوم داشته باشد و فاصله حرکت این کشتی‌ها باید به ۱۵ روز برسد. در صورت اجرای کامل کنوانسیون تیر از سوی کشور عراق، مسیر زمینی خوبی با سوریه خواهیم داشت.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه اظهار داشت: چالش دیگر مربوط به سیستم بانکی است البته طبق اقدامات انجام شده، اگر فعالان تجاری خواهان کار در سوریه باشند، مشکلی نخواهند داشت. همچنین ترددهای پروازی به سوریه با مشکل مواجه است که در نظر داریم برای فعالان اقتصادی، سهمیه پرواز ایجاد کنیم.

وی بیان کرد: علاوه بر مرکز تجارت ایرانیان در سوریه، به زودی یک بانک اطلاعاتی برای معرفی اصلی‌ترین نیازهای روز سوریه و سایر اطلاعات مربوط به بازار و اقتصاد این کشور رونمایی خواهد شد.

کاشفی گفت: اولین نمایشگاه نیز ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ در شهر حلب سوریه برگزار می‌شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه تأکید کرد: همچنین مقرر شده یک تفاهمنامه داوری با سوریه امضا کنیم تا از این طریق اگر برای فعالان اقتصادی مشکلات حقوقی پیش آمد، مشکلات را حل کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به عمق روابط استراتژیک با سوریه، پیشنهاد دادیم در کنار افزایش صادرات، برخی از کالاها که در ایران ممنوعیت صادرات دارند، به کشور سوریه صادر شوند.

کد خبر 5159067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • فرشاد رحیمی IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
      0 0
      راه اهن بندر امام لاذقیه .میتواند کانال سوئز را دور بزند و با یک قیمت اقتصادی .میشود حق ترانزیتی برای سه کشور ایران وعراق وسوریه در بر داشته باشد .این جور طرح ها باید ضربتی و انقلابی عمل شود .اقتصاد سه کشور را در حد بسیار بالایی شکوفا میکند .