خبرگزاری مهر - گروه استانها، سکینه اسمی: طی هفتههای اخیر کمبود برخی اقلام غذایی روزمره مردم در بازار منجر به نگرانی شهروندان شده و برخی نارضایتیهایی را نیز به وجود آورده است اما بازار مرغ و صفهای طولانی بیش از سایر اقلام چشمگیر بود.
در هفتهای اخیر تناقض مسئولان در خصوص نبود کمبود مرغ و نارضایتی از توزیع به دنبال کاهش میزان تولید گره مشکل بازار مرغ در استان را کور تر کرده و اما مردم برای تأمین این کالای ضروری در آستانه عید متحمل مشکلاتی زیاد میشوند.
مشکل کمبود مرغ در بازار آذربایجان غربی به حدی است که تمام ویترینهای مرغ فروشهای عمده شهرها خالی است و مراجعه کنندگان با دستهای خالی به خانه بازمیگردند، چند فروشگاهی هم که مرغ پیدا میشود مملو از صفهای طولانی مردم است.
این در حالی است که آذربایجان غربی یکی از قطبهای تولید مرغ در کشور به شمار میرود و حتی بر اساس اعلام مسئولان جهاد کشاورزی بخشی از نیاز مازاد تولید استان به سایر استانهای کشور نیز ارسال میشود.
برای اطلاع از آخرین وضعیت تنظیم بازار مرغ سراغ رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی رفتهایم، رسول جلیلی از جمله مسئولانی است که در هفته اخیر در مصاحبههای متعدد اعلام کرده است مشکلی در تأمین مورد نیاز استان وجود ندارد اما در گفتگوی امروز با مهر عنوان کرد، وجود دلالان و واسطهها در عرضه مرغ در سطح بازار، خروج مرغ پر کن آماده طبخ از مبادی غیر قانونی و کشتارگاهها، کشتار کنهای روزمزدی و همچنین قطعه بندی مرغ از مهمترین عوامل تأثیر گزار در بروز وضعیت فعلی عرضه این محصول در بازار است.
جوجه ریزی بیش از ۵ میلیون قطعه در مرغداریهای آذربایجان غربی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با مهر با بیان اینکه با توجه به افزایش تقاضای بازار در حال حاضر پنج میلیون و ۲۲۷ هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام گرفته است، گفت: در حالی که مصرف مورد نیاز مردم استان در ایام پر مصرف سه میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه است، در بهمن ماه جوجه ریزی در مرغداریهای استان برای اولین بار در طی سالهای اخیر، به تعداد پنج میلیون و ۲۲۷ هزار قطعه انجام گرفته است که در نوع خود بی سابقه است.
رسول جلیلی افزود: مرغهای گوشتی تولیدی حاصل از این میزان جوجه ریزی انجام گرفته، از ۱۵ اسفند ماه وارد بازار مصرف خواهد شد و هیچ کمبودی در تأمین مرغ استان وجود ندارد، حتی مازاد بر مصرف نیز در اسفند ماه تولید شده است.
وی با تاکید بر لزوم تشدید نظارت بر توزیع مناسب مرغ در شهرهای مختلف استان گفت: با وجود کشتار مرغ مازاد بر نیاز استان، متأسفانه نظارت کافی بر روند توزیع مرغ در استان صورت نمیگیرد و این مسئله موجب سو استفاده سود جویان شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: فروش مرغ خارج از قیمت مصوب کارگروه تنظیم بازار یعنی هر کیلو بیشتر از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان غیر قانونی است و در صورت عرضه مرغ بیشتر از نرخ دولتی با متخلفان برخورد میشود.
وی بیان کرد: در مقطعی از فصول سال در استانهای همسایه از جمله آذربایجان شرقی و استانهای مرکزی و تهران، کمبود تولید مرغ آماده طبخ و مشکل افزایش قیمت وجود دارد که به دلیل تأمین نیاز خود از استان باعث ایجاد کمبود در بازار میشوند و طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور نباید مرغ از استان خارج شود و نظارت دستگاههای ذیربط بر افزایش قیمت و ساماندهی این موضوع نیز باید بیش از پیش افزایش یابد.
مشکل مرغ از ۱۵ اسفندماه در آذربایجان غربی برطرف میشود
جلیلی، وجود دلالان و واسطهها در عرضه مرغ در سطح بازار، خروج مرغ پر کن آماده طبخ از مبادی غیر قانونی و کشتارگاهها، کشتار کنهای روزمزدی و همچنین قطعه بندی مرغ را از مهمترین عوامل تأثیر گزار در بروز وضعیت فعلی عرضه این محصول در بازار عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار کشور، درج قیمت مرغ به قیمت مصوب بر روی بسته بندی در کشتارگاهها الزامی است ابراز امیدواری کرد با تشدید نظارت دستگاههای اجرایی ذیربط، با توجه به حجم بالای مرغ آماده طبخ تولیدی در استان در بهمن ماه، از ۱۵ اسفند ماه با فراوانی در عرضه مرغ در سطح استان مواجه خواهیم بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همچنین با تاکید بر اینکه تمامی نهادههای دامی مرغداران با ارز دولتی در اختیار آنان قرار میگیرد، افزود: هر گونه فروش مرغ و تخم مرغ خارج از قیمت مصوب کارگروه تنظیم بازار غیر قانونی است.
اظهارات رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در حالی است که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی خروج غیر قانونی مرغ زنده را مهمترین دلیل کمبود گوشت مرغ در آذربایجان غربی میداند.
خروج غیر قانونی مرغ زنده از دلایل کمبود گوشت مرغ در آذربایجان غربی است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در خصوص مشکل کمبود مرغ در استان گفت: یکی از دلایل کمبود گوشت مرغ در سطح عرضه خروج غیر قانونی مرغ زنده و کشتار شده به مقصد استانهای دیگر با قیمت بالاتر است.
غلامرضا بابایی بر لزوم تشدید نظارتها تأکید کرد و افزود: در صورت مشاهده حمل و نقل بدون مجوز بهداشتی و غیر قانونی با هماهنگی نیروی انتظامی با عاملان برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۸۳ پرونده تخلف صنفی در خصوص تنظیم بازار عرضه و فروش گوشت مرغ تشکیل شده است، افزود: از ۱۵ بهمن تاکنون در خصوص تنظیم بازار عرضه و فروش گوشت مرغ ۸۷۰ مورد بازرسی انجام و ۸۳ پرونده تخلف صنفی به ارزش بیش از ۱۷ میلیارد و ۵۷۲ میلیون ریال تشکیل شده که برای رسیدگی بیشتر و صدور حکم نهایی به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.
بابایی، با اشاره به نظارت کامل عملکرد مرغداریها و کشتارگاههای استان گفت: در راستای نظارت و بازرسی بر عملکرد مرغداریها، دو فقره پرونده تخلف صنفی برای کشتارگاههای مرغ به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون ریال تشکیل و برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی استان ارسال شده است.
وی، با بیان اینکه نیاز استان به گوشت مرغ روزانه بین ۲۰۵ تا ۲۳۰ تن است، افزود: میانگین تولید گوشت مرغ در استان ۲۱۸ تن است که این امر موجب کمبود مرغ در هفتههای اخیر در استان شده و باید جهاد کشاورزی میزان تولید را افزایش دهد.
باید منتظر ماند و دید نیمه دوم اسفندماه مردم همچنان در صفهای خرید مرغ و روغن کالاهای اساسی در آستانه عید نوروز سرگردان خواهند بود یا این مشکل برطرف میشود.
نظر شما