احمد حاجی شریف رئیس کمیته فنی سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص جلسه هماهنگی داوران سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم گفت: جلسه هماهنگی داوران ایرانی و خارجی عصر دیروز دوشنبه در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
وی ادامه داد: هدف از تشکیل این جلسه، شناخت هرچه بیشتر داوران در خصوص آئین نامه و بررسی کیفی داوری مسابقات بود. در این جلسه داوران خارجی نسبت به آئین نامه توجیه شده و در این فرصت باقی مانده به برگزاری مسابقات بینالمللی با نحوه تلاوتهای ضبطی و داوری آنها آشنا شدند.
حاجی شریف ادامه داد: صبح دیروز جلسه با داوران بخش خواهران برگزار شد. از آنجایی که در مسابقات بینالمللی دوره سی و هفتم، مرحله نیمه نهایی به دلیل تعداد کم شرکت کنندگان برگزار نشده و تک مرحلهای میباشد داوران بخش خواهران باید نسبت به داوری این روش جدید آمادگی لازم و کافی را به دست بیاورند. در بخش برادران نیز از سال گذشته مسابقات برگزار شد و داوران با حضور در مرحله نیمه نهایی نسبت به اهمیت داوری و نحوه آن آشنا و توجیه شدند.
وی با اشاره به اینکه هیچکدام از داورها از نمره فرد دیگری اطلاع ندارد، گفت: در مرحله نهایی، داورها به هر یک از شرکت کنندگان نمره داده و این نمرهها در کمیته فنی بررسی میشود و هیچ داوری از نمره داور دیگر اطلاع نخواهد داشت. در داوری مرحله نهایی مسابقات بینالمللی قرآن مجموع نمرات هر داور برای شرکت کننده نباید اختلاف بالای ده درصد داشته باشد. در صورت اختلاف زیاد، کمیته فنی دستور به تجدید نظر و نمره دهی مجدد به داوران خواهد داد.
مسئول کمیته فنی سی و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ادامه داد: در مسابقات غیر حضوری اگر بنا بر پخش آنلاین و مستقیم از صوت قاری بود، قطع و وصل صدا با توجه عدم اتصال به اینترنت میتوانست خللی را ایجاد کند اما تدابیر پیش بینی شده و ضبط تلاوت آنها در رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ضبط استودیویی تلاوت قاریان از بهترین کارهایی بود که میتوانستیم انجام دهیم. بعد از ضبط، فایلهای قاریان به ستاد مسابقات ارسال شده و برای تدوین به پخش شبکه قرآن و معارف سیما میرود. این تدوین ارتباطی با تدوینهای صوتی ندارد بلکه ترتیب پخش رشتههای مختلف در روز را شامل میشود.
وی با اعلام اسامی هیأت داوران در بخش آقایان گفت: مهدی حسنی در رشته حُسن حفظ، عباس امامجمعه در رشته تجوید، احمد ابوالقاسمی در رشته صوت، سعید رحمانی در رشته وقف و ابتدا، مهدی دغاغله در رشته لحن، علی الخفاجی از عراق در رشته وقف و ابتدا، شیخ طلال المثمار از لبنان در رشته تجوید، صدری عمر از سودان در رشته حسن حفظ، محمد علی از اندونزی در رشته صوت، رضوان درویش از سوریه در رشته لحن و هاشم روغنی به عنوان ناظر هیأت داوران به قضاوت این دوره خواهند پرداخت. در بخش خواهران نیز مرضیه دیانی در بخش تجوید، فرشته مسجدی در بخش وقف و ابتدا، وحیده گنبدی در بخش صوت، راضیه جمالی در بخش لحن، فاطه حسینیفر در بخش حُسن حفظ، عبیر زَلزَله از سوریه در بخش تجوید، تمام غطیش از اردن در بخش وقف و ابتدا، بیان عبدالرحمن از عراق در بخش صوت، ماریا اُلفَه از اندونزی در بخش لحن، منیره شغرون از تونس در بخش حُسن حفظ نیز ارائه متسابقین خواهران را داوری خواهند کرد. همچنین ریاست گروه داوران بر عهده عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی خواهد بود.
گفتنی است، مرحله نهایی مسابقات بینالمللی قرآن ایران از ۱۶ تا ۲۰ اسفندماه در حوزه هنری به صورت مجازی برگزار میشود. در این مرحله از مسابقات ۵۷ نفر از ۲۶ کشور شرکت دارند. مرحله مقدماتی این مسابقات دی ماه سال ۹۸ به صورت مجازی و با مشارکت ۴۱۱ شرکتکننده از ۶۷ کشور برگزار شد.
نظر شما