۱۶ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۱۵

مهر گزارش می‌دهد؛

جزئیات رشد اقتصادی ۹ ماهه سال ۹۹

جزئیات رشد اقتصادی ۹ ماهه سال ۹۹

گزارش مرکز آمار از رشد اقتصادی ۹ ماهه سال ۹۹ نشان می‌دهد که درآمدهای کشاورزی، صنعت، ساختمان و سایر معادن رشد داشته اما درآمدهای نفتی و خدماتی کاهش چشمگیری داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز آمار ایران، نرخ رشد اقتصادی ٩ ماهه نخست ١٣٩٩ را اعلام کرد. بر اساس این آمار محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در ۹ ماهه نخست سال ١٣٩٩ به رقم ۵٢٣١ هزار میلیارد ریال با نفت و ۴,۵۴۶ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۵,۲۹۵ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۴۵٩٣ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ١.٢- درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ١- درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در ۹ ماهه نخست سال ١٣٩٩ دارد.

نتایج محاسبات حاکی از آن است که در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی ۳ درصد، گروه صنایع و معادن ۰.۸ درصد، فعالیت‌های گروه خدمات ۳.۳- درصد نسبت به ۹ ماه سال ۹۸ رشد داشته است.

جزئیات رشد محصول ناخالصی داخلی و ارزش افزوده رشته فعالیت‌های عمده اقتصادی به در جدول ذیل آمده است،

در روش هزینه یا مخارج، GDP از مجموع اجزا تقاضای نهایی به دست می‌آید. اجزا تقاضای نهایی به پنج سر فصل مصرف نهایی خصوصی، مصرف نهایی دولت، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص، خالص صادرات و تغییر در موجودی انبار و اشتباهات آماری تفکیک می‌شود. بررسی روند رشد اجزای تقاضای نهایی در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد، هزینه مصرف نهایی خصوصی معادل ۱ - درصد، هزینه مصرف نهایی دولت رشدی معادل ۸.۱ درصد، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ۰.۶ درصد، صادرات کالا و خدمات ۴۱.۸- درصد و واردات کالا و خدمات نیز معادل ۸۰.۷- درصد، کاهش داشته است.

کد خبر 5162653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
      0 0
      کاهش یارانه ها و در عوض افزایش بودجه عمرانی به همان میزان منجر به افزایش نرخ رشد اقتصادی و اشتغال خواهد شد، همچنین به تکمیل پروژه های نیمه تمام و افزایش بهره وری در اقتصاد نیز کمک میکند، سعی کنیم تا مصارف غیر مولد بودجه را کاهش دهیم و در عوض به مصارف عمرانی اضافه کنیم تا رشد و توسعه اقتصادی محقق شود
    • علی IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۶
      0 0
      تولید انبوه واکسن کرونا و تسریع در امر واکسیناسیون همگانی به نحوی که در مدت زمان کوتاه تری بتوانیم اکثریت مردم را واکسیناسیون کنیم در بهبود شاخص رشد اقتصادی کشور موثر خواهد بود، پایان همه گیری کرونا، همچنین پایان جنگ ها در منطقه و برقراری تبادلات تجاری در منطقه به بهبود رشد اقتصادی ما کمک خواهد کرد