به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فلسطین الیوم، دور چهارم انتخابات داخلی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» امروز چهارشنبه برگزار می شود. قرار است در جریان دور چهارم انتخابات، رئیس جدید دفتر سیاسی حماس در نوارغزه تعیین شود.
بر اساس این گزارش، در جریان این انتخابات یحیی سنوار، رئیس کنونی دفتر سیاسی حماس در نوارغزه و نزار عوض الله با یکدیگر بر سر ریاست دفتر سیاسی حماس در غزه رقابت کردند. رقابت بین سنوار و عوض الله بسیار نزدیک بوده است و به همین دلیل انتخاب رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه به دور چهارم کشیده شده است.
در همین راستا، حازم قاسم سخنگوی حماس اظهار داشت که این انتخابات در فضایی مثبت، شفاف و دموکراتیک با مشارکت دهها هزار نفر از اعضای این جنبش برگزار می شود. وی عنوان کرد که در ادامه انتخابات داخلی حماس، شورای مشورتی، رئیس و اعضای دفتر سیاسی این جنبش انتخاب خواهند شد.
در دور نخست این انتخابات هیچ نامزدی اکثریت بیش از ۵۰ درصد آرا را بدست نیاورد و در نتیجه انتخابات با حضور دو شخصیت دارای بیشترین آرا یعنی یحیی السنوار و نزار عوض الله به دور بعدی کشیده شد.
اما نزار عوض الله که با رئیس فعلی دفتر سیاسی حماس در غزه رقابت می کند، کیست؟ وی متولد سال ۱۹۵۷ در غزه است و هم اکنون ۶۳ سال دارد. پدرش از علمای الازهر مصر بود. عوض الله تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه عین الشمس در قاهره در سال ۱۹۸۱ به پایان رساند. وی ازدواج کرده و دارای شش فرزند پسر است. وی مدرک مهندسی شهرسازی دارد.
نزار عوض الله از موسسان جنبش حماس همراه با شیخ احمد یاسین بوده است. وی از قدرتمندترین رهبران حماس محسوب میشود که مواضع وی را از جهت صلابت و اقتدار با شهید عبدالعزیز الرنتیسی مقایسه میکنند. عوض الله از طیف رهبران حماس در دورانهای سخت و دشوار محسوب میشود.
وی از یاران دیرین شیخ احمد یاسین است که نخستین فرمانده بخش نظامی حماس در سال ۱۹۸۷ تحت عنوان «مجاهدین فلسطینی» بوده است. عوض الله در سال ۱۹۸۹ از سوی رژیم صهیونیستی بازداشت شد و ۱۰ سال در زندانهای این رژیم اسیر بود. وی پس از انتخابات فلسطین در سال ۲۰۰۶ و پیروزی حماس، به عنوان رهبر این جنبش فلسطینی انتخاب شد.
در دوران رهبری وی گلعاد شالیت نظامی صهیونیست به اسارت گرفته شد و جنگ نخست رژیم صهیونیستی علیه غزه در سال ۲۰۰۸ رخ داد.
وی در جریان مذاکرات تبادل اسرا در سال ۲۰۱۱ حضور داشت و از سوی منابع صهیونیستی به عنوان معمار توافق تبادل اسرای (توافق شالیت) در همان سال شناخته میشد، توافقی که در آن بیش از ۱۱۰۰ اسیر فلسطینی آزاد شدند.
در سال ۲۰۰۹ و سال ۲۰۱۴ جنگنده های رژیم صهیونیستی دو بار منزل نزار عوض الله را بمباران کردند، چون اداره امنیتی رژیم صهیونیستی وی را پس از شهید «ابراهیم مقادمه» به عنوان خطرناکترین رهبر حماس می داند. وی روابط محکمی با اسماعیل هنیه و نیز محمد الضیف دارد.
نظر شما