به گزارش خبرنگار مهر، آئین افتتاحیه مراسم اختتامیه دهمین جشنواره فرهنگی، هنری رسانه آیات عصر امروز ۲۳ اسفند ماه در سالن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با تبریک و شادباش ایام مبعث و آغاز ایام ولادت شعبانیه گفت: قرآن کریم بر طبق آیات خود ساحت عقل و اندیشه و ساحت احساس و عاطفه را در برمیگیرد. به بیان دیگر هدایت بشر را تضمین میکند و رحمت عامی برای تمام عالمیان در همه نسلها و عصرها است.
وی ادامه داد: وظیفه همه مبلغان و حامیان این است که علم هدایت را که شامل آموزههای ناب میشود از منشأ الهی آن گرفته و به زیباترین وجه به همه حق جویان و حق طلبان برسانند.
فقهی زاده با اعلام اینکه کتاب قرآن اثر هنری و حامل پیامهای انسان ساز است، اظهار داشت: این پیامها در شمایلی دوست داشتنی پیچیده شده و در قالب بیانات ارزشمند بیان شده است. قرآن کتاب زندگی، عقیده و عمل است.
معاون قرآن و عترت ادامه داد: آموزههای ناب الهی در گذر تاریخ فراتر از همه کتابهای پیشین به پیامبر رسید و به گوش جان وی خوانده شد و ایشان با برخورداری از سعه وجودی به جامعه انسانی تقدیم کرد. در این عرضه در جامعه در قالبی از هنر و تصویر آفرینی و ادبیاتی فاخر ارائه شد.
وی ادامه داد: امروز در عصر خودمان در معاونت قرآن مأموریت یافتیم این آموزهها را متناسب با ذائقه نسل جدید و نیازهای تازه ترویج داده و در جامعه رواج دهیم. به این امید که باورهای قرآنی هرچه بهتر به مخاطبان خود عرضه شود.
فقهی زاده با تاکید بر اینکه هنر زبان مشترک همه آدمیان در پهنای زمین است، تصریح کرد: امسال موفق شدیم اختتامیه ده جشنواره فرهنگی هنری رسانهای آیات برگزار کرده و از برگزیدگان آن تجلیل به عمل بیاوریم.
رونمایی از آلبوم نغمههای محمدی به عنوان یکی از آثار این جشنواره یکی دیگر از برنامههای این مراسم بود.
قرآن با معارف در عقل و با هنرش در قلبها نفوذ پیدا میکند
سپس حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: از اینکه بعد از سالها جشنواره آیات مجدد بازآرایی شد بسیار خوشحالم. روزی که قرار شد جشنواره شکل بگیرد اسمش را منظومه آیات گذاشتند که در واقع مجموعه موضوعاتی که هنر و قرآن را شامل میشود، دربرمیگیرد. اما به دلیل وقفهای که حاصل شد این دوره از جشنواره با قدرت آغاز کرده با وسعت بیشتر و با ارادهای بیشتر در آینده دنبال خواهد شد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه قرآن با معارف در عقل و با هنرش در قلبها نفوذ پیدا میکند، افزود: اتفاق بزرگی که میتواند در یک جامعه بیافتد درآمیختن هنرمندانه ی بخشهای معارفی با هنر است.
وی ادامه داد: ایران به دلیل بهره مندی از تمدن چند هزار ساله و سنتهای اهل بیت دو محور اساسی معارف و هنرها را در هم بیامیزد. هیچ دینی برای کتاب آسمانی خودش چنین ظرفیتی ندارد و هیچ مکتبی مثل اهل بیت که کاملترین قرائت را دارند به این وسعت غنا نبخشیده و سازمان نداده است.
وی ادامه داد: این دو بعد میتواند خالق جشنوارهها، نمایشگاهها و آثار هنری شود که مشابهش را جایی پیدا نمیکنیم که این امر نه تنها برای ما باعث افتخار است بلکه مسئولیت هم میآورد.
وی با بیان اینکه مسئولیت برای ما بسیار است، افزود: دنیای امروز در عطش بهره مندی از هنرهایی است که ابعاد عمیق و هنرمندانه را نشان میدهد. دنیا از اینکه دچار پوچی شده در آزار و اذیت است. اسلام میتواند با استفاده از ظرفیتی عظیم در قالبهای هنری ارائه کند. هجمههای مکتب غرب میتواند با استفاده از ظرفیتهای امروز خنثی شود.
حجت الاسلام محمدی بیان کرد: اگر موانعی که در راه هنرمندان نبود طبیعتاً میتوانستند دنیا را بر سر پنجه هنرهای قرآنی مدیریت کنند. هنوز در هر نقطهای از جهان واقع میشویم هنر ایرانیان مورد خاص و عام است.
وی با تاکید بر اهمیت هنر قرآنی با تمدن ایرانی گفت: این ظرفیت بی بدیل و مکتب تشیع حقیقتاً برای ما و هنرمندان و مدیران قرآنی نعمتی است که باید قدردان باشیم. شکر نعمت نیز استفاده از مسیری است که برایمان فراهم شده است.
وی ادامه داد: امروز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان عالیترین نقطه ترویج هنرهای قرآنی پرچم را بدست گرفته و علیرغم محدودیتهای کرونای این جشنواره را برگزار کرده است. ما نقطهای را در جمهوری اسلامی میبینیم که توسعه فرهنگ قرآنی غایت همه امورش باشد. توسعه فرهنگ قرآنی توسعه ایمان، رفتار و عمل قرآنی است.
در ادامه گروه محراب از برگزیدگان این جشنواره به همخوانی و تواشیح به نام شهید قاسم سلیمانی پرداخت و بعد از آن نیز برگزیدگان جوایز خود را از دست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردند.
نظر شما