به گزارش خبرنگار مهر، بهرام سرمست استاندار قم شامگاه شنبه در دیدار اعضای هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در بسیاری از موارد فراتر از مسئولیتهای ذاتی خود عمل کرده است و در زمینه مقابله با کرونا نیز شاهد اقدامات خوبی از سوی این سازمان بودیم.
استاندار قم با تاکید بر گسترش خدمات الکترونیکی در استان قم اظهار داشت: بر اساس گزارشی که ارائه شد؛ سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و از این تشکل مهندسی، غیر این نیز انتظار نمیرود و امیدواریم که این برنامهها گسترش یابد.
سرمست آموزش کارگران ساختمانی استان توسط نظام مهندسی را امر مهمی برشمرد و افزود: با پیشرفت مباحث علمی، آموزش کارگران و همچنین به روز بودن دانش فنی، مهندسان باید در دستور کار باشد چرا که تشکلهای صنفی در دنیای امروز پایه گذار توسعه در عرصههای مختلف هستند.
استاندار قم عنوان داشت: تشکلهایی همانند نظام مهندسی ساختمان در حقیقت پل ارتباطی بین حاکمیت و مردم هستند و از طرفی قوانین ساخت و ساز را در جامعه پیاده سازی میکنند و از سویی دیگر دغدغه مهندسان و مردم را میبایست برای امر سیاستگذاری و وضع قوانین مناسب به حاکمیت انتقال دهند که این نقش، بسیار مهم است.
صنعت ساختمان برای آحاد جامعه و هم برای اقتصاد کشور بسیار مهم است
وی ادامه داد: نظام مهندسی ساختمان از جمله تشکلهای دیرپا و با قدمتی است و باید به این موضوع نیز اشاره کرد که صنعت ساختمان برای آحاد جامعه و هم برای اقتصاد کشور بسیار مهم است از این رو باید ابعاد مختلف و پیرامونی آن مورد توجه قرار گیرد و اگر زنجیره تولید مسکن احصا و احیا شود؛ اتفاقات و جهش خوبی در زمینههای مختلف تولیدی خواهیم داشت.
سرمست با اشاره به تصویب افزایش دو شهرستان به استان قم اظهار داشت: مراحل این اقدام در حال نهایی شدن است و به زودی شاهد اضافه شدن دو شهرستان به قم خواهیم بود که این امر میتواند برای توسعه قم گام خوبی باشد و بار سنگینی را که به خصوص در زمینه مهاجرت بر روی دوش شهرستان قم است کاهش میدهد.
وی از نقش آفرینی مهندسان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در ابعاد مختلف ازجمله مأموریتهای محول و همچنین در انجام مسئولیتهای اجتماعی تقدیر کرد و بر انعقاد تفاهمنامه ها با دستگاههای مختلف برای تقویت جایگاه نظام مهندسی و انجام اقدامات مشترک تاکید کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اظهار داشت: باید از حمایتهای استاندار و همچنین معاون امور عمرانی استاندار قم از اقداماتی که از سوی سازمان صورت گرفته تقدیر کرد و در مجموع تلاش شده تا تصمیمات خوبی در شورای فنی استان و هیأت چهار نفره استان برای پیشبرد اهداف قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و در راستای ارائه خدمات بهتر به شهروندان اتخاذ شود.
امین مقومی ابراز داشت: امیدواریم در سال ۱۴۰۰ برنامههای خدمات الکترونیکی سازمان به مراحل تکمیلی خود برسد و با حلقه آخر چرخه الکترونیکی شدن دریافت خدمات سازمان که همان راه اندازی کارتابل الکترونیک مالک است، شاهد خدمت رسانی بهتر به مردم شهر مقدس قم باشیم.
وی گفت: سازمان در کنار مدافعان سلامت در عرصه مقابله با ویروس کرونا و در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی خود اقدامات خوبی انجام داده است و خدمت رسانی به مردم عزیز قم در ابعاد دیگر نیز همچنان ادامه دارد.
مقومی ابراز داشت: شیوع ویروس کرونا موجب شد تا ارائه خدمات به صورت الکترونیکی در دستگاهها و ادارات استان قم با جدیت دنبال شود و نگرشها در این زمینه تغییر کند و سازمان نیز در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده؛ با این حال امیدواریم که اهتمام بیشتری به این موضوع صورت گیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم گفت: سازمان با انعقاد تفاهم نامههایی با اداره کل راه و شهرسازی، اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی، شرکت شهرکهای صنعتی و اداره کل گردشگری و صنایع دستی خدمات خود را به صورت الکترونیکی ارائه میکند و این امر در شهرداری و شرکت گاز نیز از گذشته برقرار بوده است که امیدواریم گزارشهای مرحلهای برای شهرهای اطراف و شهرکهای صنعتی نیز در سال آینده به صورت الکترونیکی صورت گیرد.
معیشت و اشتغال مهندسان دو دغدغه اصلی این قشر
وی با بیان اینکه معیشت و اشتغال مهندسان دو دغدغه اصلی این قشر است افزود: برای حل این مشکلات وظایف قانونی نداریم اما تلاش میشود با انعقاد تفاهمنامه هایی از ظرفیتهای بومی و توانمندی مهندسان استان استفاده کنیم.
مقومی بیان داشت: متأسفانه آسیبی که در قم وجود دارد نزدیکی به استانهای دیگر از جمله پایتخت است و همین امر گاهاً سبب میشود به بهانههای مختلفی از جمله سرمایه گذاری و حمایت از تولید شاهد پدیده دلالی و حضور افراد فاقد صلاحیت باشیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم گفت: میانگین درآمد مهندسان از حداقل حقوق قانون کار هم کمتر است و این در شرایطی است که هر ساله بر تعداد مهندسان دارای پروانه اشتغال پایه سه افزوده میشود و در این شرایط نیمی از مهندسان نیز فاقد مسکن هستند.
وی با اشاره به برنامههای آموزشی سازمان برای مهندسان عنوان کرد: در حالی که در سال گذشته ۹۰ هزار ساعت آموزش برای مهندسان داشتهایم، این آمار به دلیل وضعیت کرونایی استان به ۶۰ هزار نفر ساعت به صورت مجازی رسیده است که این امر موجب شد تا هزینههای آموزش کاهش یابد و تصمیم گرفته شد تا اعتبارات به بخشهای پژوهشی سوق داده شود که حمایت از پایان نامهها و تألیف کتاب از جمله آن بوده است.
مقومی عنوان کرد: در حوزه الزام به استفاده از مجریان ذیصلاح در ساخت وسازها اقدامات خوبی انجام شده و شهرداری قم نیز در این زمینه ورود کرده که این امر در تقویت اشتغال مهندسان مؤثر است و از طرفی موجب افزایش کیفیت ساخت و سازهای استان میشود.
تعرفه خدمات مهندسی واقعی نیست
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم با بیان اینکه تعرفه خدمات مهندسی واقعی نیست افزود: این موضوع از دغدغههای جامعه مهندسان است هر چند که در عرصه سرمایه گذاری تصمیمات بسیار مناسبی برای پروژهها در نظر گرفته میشود.
مقومی ابراز داشت: تفاهمنامه ای با انجمن صنفی کارگران داشتهایم که کارگران ساختمانی آموزشهای لازم را ببینند و رتبه بندی شوند که این امر در نهایت موجب تقویت کیفیت ساخت و ساز در استان میشود.
وی همچنین عنوان داشت: انجمن خیرین مهندس در سازمان در حال راه اندازی است که امیدواریم با راه اندازی این انجمن خدمات خوبی در عرصههای ساخت و بازسازی منازل محرومین، احداث مراکز درمانی، مساجد و حسینیهها داشته باشیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اضافه کرد: کنترل صددرصدی ارسال گزارشهای مرحلهای اعضا به مراجع صدور پروانه، کاهش زمان تهیه نقشههای ساختمانی و اصلاح فرآیندهای مرتبط با خدمات مهندسی استان از جمله برنامههای سال آینده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم است.
در پایان این مراسم نیز استاندار قم پایگاه اطلاع رسانی جدید سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم را رونمایی کرد.
نظر شما